Elounda

Elounda is een vakantiebestemmingen aan de noordkust van Kreta. Het ligt op een paar kilometer ten noorden van de kustplaats Agios Nikolaos en heeft veel fraaie en luxe hotels, villa’s en appartementen. Zelf is het dorpje haast pittoresk en je kijkt vanuit de haven uit op het “lepra-eiland” Spinalonga. Een onopvallend en luxueus vakantie-oord en ook te zien in de film “Who pays the ferryman”.

Elounda is de meest luxueuze vakantiebestemming van Kreta

Het strand van Elounda ligt op 11 kilometer van het centrum van Agios Nikolaos. Eén van de zeven stranden in de baai van Mirabello. De meeste stranden zijn privé en liggen bij de luxe resorts. Het dorpsstrand vind je bij de haven van het dorp en is goed georganiseerd. Je ziet hier ook veel duikers en snorkelaars. Door de ligging waait er geen wind en is het water kraakhelder. In de omgeving zijn nog veel meer mooie stranden als Driros beach, Kolokitha beach en Plaka beach te vinden.

Vanuit de haven van Elounda varen dagelijks meerdere boten uit naar Spinalonga. Eén van de populairste excursies in deze omgeving van Kreta en in de zomermaanden dan ook erg druk. Kalydonias, het schiereiland onder Spinalonga, kun je met de auto bereiken via een smalle brug. Hier zijn enkele kerkjes en bovendien een paar fraaie stranden. Een tip om zelf te gaan ontdekken met een bootje. Deze kun je huren in Elounda of Plaka tijdens je vakantie.

foto album Kreta

Elounda tips

Spinalonga bij Elounda op Kreta

Elounda – Spinalonga excursie

Als je in Elounda op vakantie bent mag je een uitstapje naar Spinalonga niet missen. Vanuit de haven van Plaka is de afstand het kortste naar het “lepra-eiland. Een tip om eerst hierheen te gaan en van daaruit met een bootje over te varen. In 1579 bouwden de Venetianen hier een vesting om de hele baai van Elounda en Mirabello te beschermen. De totale afmetingen hiervan waren maar liefst 200 x 400 meter.

In Elounda, bij de (jacht)haven, meerdere goede restaurants voor verse vis. Taverna Ferryman is een tip om vis te gaan eten tijdens je vakantie.


Wat zijn jouw tips voor Elounda?