Kokkini Chani

Kokkini Chani, ook wel Kokkini Hani, is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Kreta. De badplaats ligt op 14 kilometer ten oosten van de internationale luchthaven van Heraklion aan de noordkust van Kreta. In Kokkini Chani vind je alle toeristische voorzieningen als georganiseerde stranden, restaurants, beach bars, bars, hotels en luxe all inclusieve resorts.

Kokkini Chani is een veelzijdige badplaats op het eiland Kreta

De meeste hotels hier zijn net als in de veel Griekse vakantiebestemmingen volledig verhuurd aan de grotere reisorganisaties. Zelf een accommodatie boeken kan wel in Kokkini Hani, maar het aanbod is beperkt. In het centrum van het dorpje kun je eten in de vele restaurants en wat drinken in één van de bars of beach bars. Het hele gebied van Kokini Chani strekt zich uit over ongeveer 2,5 kilometer.

De stranden van Kokkini Chani zijn bedekt met zand, maar de meeste wat kleiner en zowel links als rechts een aangelegde pier in zee. Op ongeveer 1,5 kilometer naar het westen kom je bij het mooie en langgerekte zandstrand van Vathianos Kampos.

foto album

Kokkini Chani tips

Kokkini Chani zonsondergang Kreta

Zonsondergang Kokkini Chani op Kreta

Bezienswaardigheden in Kokkini Chani zijn er eigenlijk niet. In het centrum aan de hoofdstraat staan nog wat resten van het oude Nirou. Deze archeologische site is geen bijzondere bezienswaardigheid  en je ziet hier de overblijfselen van een Minoïsche villa.

Een tip is om met de bus een dagje naar Heraklion te gaan. De bussen rijden bijna elk uur en dat zeven dagen per week. Bovendien goedkoop en in een kwartier ben je in de hoofdstad van Kreta. Een taxi is natuurlijk ook een mogelijkheid en bovendien voordelig. Voor een avondje uit kun je beter met de taxi naar Chersonissos gaan. In Kokkini Chani is het nachtleven niet spectaculair en in een kwartier ben je in deze bruisende badplaats..


Kokkini Chani stranden

Strand Kokkini Chani Kreta

Strand van Kokkini Chani op Kreta

Het mooiste strand van Kokkini Hani is het lange brede zandstrand en wordt ook wel Vathianos Kampos beach genoemd. Een druk zandstrand en eigenlijk over de volle 400 meter breedte georganiseerd met ligbedden, parasols, beach bars, tavernas en mogelijkheden om te watersporten.

Themis beach is een kleiner strand naast en grote hotelketen en gewaardeerd met een blauwe vlag. De Blue Flag beach is redelijk klein, 70 meter lang en 30 meter breed, en volledig georganiseerd. Alle voorzieningen vind je hier die je nodig hebt tijdens een strandvakantie.

Wat zijn jouw tips voor Kokkini Chani?