Lefkas stad

Lefkas stad in de hoofdstad van het Griekse eiland Lefkas. De stad ligt in het noorden van het eiland op 18 kilometer van Preveza airport en zie je als eerste tegen als je het eiland opkomt. Het heeft een mooie moderne jachthaven waar veel zeilboten liggen. Lefkas stad, ook wel Lefkada town, genoemd is een gezellige stad en zeker in de zomermaanden is het hier lekker druk. Terrasjes van restaurants en vistavernes zijn er volop en de lokaal gemaakte gerechten zijn zeer goed. Aan de westkant van de haven vind je de clubs en bars en aan de oostkant liggen de restaurants en café’s.

Fraaie kust, mooie stranden, een gezellig centrum en NATURA 2000 meren

In Lefkas stad zijn verschillende musea en interessant om te bezoeken tijdens je verblijf. Het zijn het archeologisch museum van Lefkas, het volkenkundig museum en kerkelijk museum en het grammofoonplaten museum. Zeker deze laatste is uniek in Griekenland. De markt in Lefkas stad is erg goed met veel lokale verse producten. Leuk om te bezoeken als je hier op vakantie bent.

Er zijn meerdere culturele evenementen in Lefkas stad: de festivals van Speech and Art en het internationale volkenkundig festival. Speech and Art zijn meerdere festivals en worden in de zomermaanden georganiseerd. Het Internationale volkenkundig festival vindt elk jaar plaats in de laatste week van augustus van zondag tot zondag.

Lefkada foto album

Lefkas stad bezienswaardigheden

Lefkas Stad de lagoon

Natura 2000 meer bij Lefkas stad

Lefkas stad heeft verschillende interessante musea die je kunt bezoeken tijdens je vakantie op het eiland. Het archeologisch museum is gehuisvest in et culturele centrum van de stad en heeft een collectie gereedschappen, keramiek, koperen juwelen en edelstenen uit oude graven gevonden in de oude stad Nirikos, Nidri, Hoirospilia en de grot van Fryni. Het archeologisch museum is van april tot en met oktober dagelijks geopend, behalve op maandag, van 08.30 tot 14.30 uur. Entree bedraagt twee euro per volwassene en een euro voor een kind.

Het volkenkundig museum van Orpheus Pantazis Kontomixis bestaat al sinds 1937. In het museum vind je zeldzame tentoonstellingen van objecten uit het dagelijks leven van de inwoners van Lefkas. Het museum van de muzikanten en literaire groep is van april tot en met oktober geopend, behalve op maandag, van 10.00 tot 13.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur. Entree bedraagt twee euro per volwassene en kinderen mogen gratis naar binnen.

Het kerkelijk museum van Faneromeni Convent ligt net buiten de stad in het dorpje Fryni op vier kilometer rijden. Veel schilderijen met kerkelijke kunst kun je hier bekijken en het museum is gehuisvest in een nieuw gebouw met twee verdiepingen. Het kerkelijk museum is dagelijks geopend van april tot en met oktober, behalve op maandag van 09.00 tot 13.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur. Toegang is gratis.

Het grammofoonplaten museum is een klein museum met een privé collectie vlakbij het oude gedeelte van Lefkas stad. Je kunt de unieke collectie grammofoonplaten, hoedjes, decoratieve instrumenten en ansichtkaarten bekijken van april tot en met oktober, behalve op maandag, van 10.00 tot 14.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur. Toegang tot dit museum is gratis.


Lefkas stad stranden

Ammoglossa bij Lefkas stad

Ammoglossa en uitzicht op Lefkas stad

De stranden Kastro, Gira, Milli, Agios Giannis bedekt met wit zand zijn in totaal zeven kilometer lang en omarmen het meer en liggen ten noorden va Lefkas stad. Het is een prachtig gebied en leent zich uitstekend om te voet of op de fiets te ontdekken. Het zijn allemaal goed georganiseerde stranden met strandbedden, parasols, tavernes en enkele beach clubs. Alle vier de stranden zijn Blue Flag Beaches. Gira beach is een prima strand voor kinderen. Hier loopt het zeewater geleidelijk af en zijn de golven niet zo hoog. Bij Milli en Agios Giannis beach zijn de golven prachtig en loopt het zeewater snel af. Prima stranden om te windsurfen.

Het meer in de stad en ook van Stena bieden prachtige beelden en hier leven veel vogelsoorten als wilde eenden, ganzen, meeuwen en zwanen. Ze zijn beiden beschermde NATURA 2000 gebieden.

Lefkas stad accommodaties

In de rondom Lefkas-stad zijn voldoende accommodaties te vinden. Zeilers verblijven een paar dagen in hotels en appartementen in de stad en de meeste toeristen in verblijven in de buurt van de hoofdstad van het eiland Lefkas. Casa Campos ligt in een groene omgeving op loopafstand van de stad. Toch rustig gelegen, met eigen zwembad en van alle gemakken voorzien.

Wat zijn jouw tips voor Lefkas stad?