Piso Livadi

  Piso Livadi is van origine een vissersdorp, maar tegenwoordig een havenplaatsje voor toeristen. De vakantiebestemming ligt op 17 kilometer ten zuidoosten van hoofdstad Parikia en fungeert voornamelijk als haven voor excursies naar Naxos, Mykonos, Santorini en Koufounisia en natuurlijk voor de lokale visserij. Nog niet zo heel lang geleden was het de haven van de marmergroeven bij Marmara. In het haventje genoeg tavernes, café’s en restaurants met terrasjes.

  Piso Livadi is een vakantiebestemming aan de oostkust van Paros

  In de omgeving van Piso Livadi liggen de mooiste stranden van het eiland Paros. Pounta beach is zo’n fraai zandstrand op ligt op een kilometer ten zuiden van deze vakantiebestemming. Logaras beach, op 500 meter van de haven, en Nea Chryssi Akti beach (Tserdakia) zijn andere mooie en grote zandstranden in de buurt van de badplaats en trekken in de zomermaanden veel toeristen aan.

  De bergdorpen Marmara, Marpissa en Prodomos zijn tips om te bezoeken in de omgeving van Piso Livadi. Nog traditionele dorpen, waar voorheen veel marmer werd gedolven uit de marmergroeven in de heuvelachtige omgeving. Witgekalkte huisjes, geplaveide steegjes en blauwe deuren sieren met kleurrijke bougainvillea deze bergdorpjes.

  foto album Paros


  Wat zijn jouw tips voor Piso Livadi?