Imerovigli

Imerovigli is een vakantiebestemming op Santorini en loopt eigenlijk door in Firostefani en later Fira. Het ligt ook aan de caldera en heeft fraaie uitzichten op Oia, Fira en de eilanden Nea Kameni en Thirassia. Sakros, de rotspunt van Imerovigli kun je te voet bereiken voor een mooie zonsondergang. Het dorp lijkt op Oia en Fira langs de caldera met smalle straatjes, kleine woningen tegen de rotsen aangebouwd in de fraaiste kleuren.

Bekijk de zonsondergang van de rots Sakros in Imerovigli

Naar het centrum van Fira is het twee kilometer en naar Oia ongeveer acht kilometer. Grace Santorini is een fraaie locatie voor diner of lunch, maar wel in hogere prijsklasse. Anogi is een andere prima eetgelegenheid in Imerovigli.

Het dorp is één van de mooiste plekjes op het eiland. Een goed alternatief voor een vakantie in Oia als de hotels hier volgeboekt zijn. De beste reistijd is vrijwel het hele jaar door. Misschien zelfs beter om de hoge temperaturen en de grote drukte in de zomervakantie voor Santorini te mijden. Zelfs in maart, april of november is Imerovigli een tip om te bezoeken. Ook dan kan het overdag 20 graden of warmer zijn en de zon volop schijnen. Vliegen kun je dan via hoofdstad Athene.

foto album Santorini

Imerovigli tips

Imerovigli uitzicht Santorini

Uitzicht op Fira vanaf Imerovigli

Als je van wandelen houdt is een voettocht naar Fira of naar Oia aan te raden. Vanaf Imerovigli kun je langs de rand van de caldera langs de berg Megalo Vouno van 330 meter hoogte, via Finikia naar het dorpje Oia wandelen. Een wandeling van ongeveer 10 kilometer en neem hiervoor drie uur de tijd. Onderweg een kop koffie drinken op een van de terrasjes met de mooiste uitzichten. Let op het is geen lange rechte boulevard en de wandelpaden gaan gepaard met smalle voetpaden en best wel wat klimwerk via de trappetjes. Neem voldoende water mee en bescherm jezelf tegen de zon.

De andere wandeling via Firostefani naar Fira is eenvoudiger en hier loop je vrijwel onafgebroken langs huisjes, winkeltjes en terrasjes. Een wandeling van een uur met ook hier smalle wandelpaden en de nodige trappetjes omhoog en naar beneden. Onderweg word je getrakteerd op hele mooie vergezichten.


Imerovigli bezienswaardigheden

Sakros rots bij Imerovigli

De Sakros rots voor Imerovigli

Imerovigli is net als Oia en Fira een bezienswaardigheid op zich. Via de smalle trappetjes en wandelpaden loop je langs de rand van de caldera langs luxe kleine pensions, hotels en villa’s. Het mooie van Imerovigli is dat je uitzicht hebt op zowel Fira, Oia als de eilandjes Neo Kameni en Thirassia met de cruiseschepen hiervoor in zee.

Vanaf de kleine terrasjes, of tussen de witgekalkte huisjes door heb je schitterende vergezichten. De zonsondergang vanaf de rots Sakros voor Imerovigli is een aanrader. Via een smal pad kun je de rotspunt Sakros bereiken en het uitzicht is geweldig met of zonder zonsondergang.

Wat zijn jouw tips voor Imerovigli?