Zeilen

Griekenland is een perfect land om te zeilen! Mede door de prachtige zee en de vaak goede winden van 4 a 5 Bft kun je in Griekenland een zeer geslaagde zeilvakantie hebben. Op de vele eilanden kun je altijd wel ergens terecht om een van de dagelijkse zeilcruises te boeken.

Erg populair is het Flottielje zeilen in Griekenland. Dit houdt in dat u met meerdere mensen een boot huurt. Je kunt bijvoorveeld met vrienden of familie een zeilboot huren, maar als je met z’n tweeen bent kun jeook met een andere groep meevaren. Minimaal twee mensen die op de boot aanwezig zijn moeten kunnen zeilen. Flottielje zeilen gebeurt altijd onder leiding van een moederschip, zodat het een veilige gebeurtenis blijft. Soms met een grotere groep boten bij elkaar en is erg gezellig.

Met zeilen kom je op die prachtige afgelegen stranden en baaitjes

Als de meest geschikte plaats van Griekenland om te zeilen wordt veelal de Ionische zee genoemd. Deze golf waarin het Ionische eiland Lefkas zich bevindt is uitgerust met vele kleine (soms onbewoonde) eilandjes. Lefkas is dan ook een van de vele startpunten voor het Flottielje zeilen. Vanuit hier kunt u prachtige tochten maken naar de omliggende eilanden zoals; Corfu, Kefalonia, Zakynthos, Meganissi en nog een aantal kleinere eilanden.

foto album Griekenland vakantie

Zeilen vakanties

Zeilvakanties in Griekenland zijn populair. Je kunt zelf de onbewoonde Griekse eilandjes ontdekken of bbq’en op de onbereikbare baaitjes en stranden. Met flottielje zeilen, zelfstandig maar in een groep met meerdere zeilboten, kun je in de wateren van Corfu en Lefkas begeleid vakantie vieren. Een afwisselende zeilvakantie naar Paxos, Anti Paxos en Nidri op Lefkas.

Wat zijn jouw tips voor Zeilen?