Griekenland Magazine een begrip voor Griekenlandliefhebbers

9 augustus 2013
Peter van Riel-Griekenland-Magazine-hoofdredacteur

Peter van Riel Griekenland Magazine

Met Griekenland Magazine op de deurmat is het weer even lekker wegdromen en het magazine is inmiddels een begrip voor Griekenlandliefhebbers. Vorig jaar in de herfst kwam het 10 jarig jubileumnummer uit, nu bijna een jaar later spraken we met hoofdredacteur Peter van Riel. Hij studeerde Antropologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen is getrouwd en vader van twee kinderen. En ja hij is al wat keren in Griekenland geweest voor zowel werk als vakanties.

Wat vind je de mooiste editie van Griekenland Magazine en waarom?

Het meeste plezier heb ik beleefd aan het maken van jubileumnummer dat in de herfst van 2012 verscheen en waarin de mensen achter de schermen aan het woord komen. Want Griekenland Magazine is echt een blad dat door een team wordt gemaakt, zowel hier als in Griekenland. Er stond een mooie reportage van Tessa de Loo over Pilion en van Aart Staartjes uit Patmos. We zitten alweer in de elfde jaargang en dat is een hele prestatie. Dankzij de vele trouwe lezers en ambassadeurs redden we het, ondanks de crisis.

Wat is je mooiste ervaring met Griekenland?

Mooiste ervaringen waren de reizen met mijn kinderen naar de Griekse eilanden Thassos, Kefalonia en Kos. Je doet dan heel andere dingen dan wanneer je voor een redactioneel doel gaat. Zoals paardrijden, snorkelen, biken en chillen.

Welke Griekse bestemming staat bovenaan je verlanglijstje?

Ik vond Chios wel heel bijzonder. De grote verschillen in natuur.

Welk Grieks eiland zou je je beste vrienden aanraden voor een vakantie en waarom?

Griekse eilanden hebben allen hun eigen bekoring, maar ik raad Kreta altijd aan vanwege de enorme keuze in locaties, accommodaties, strandjes en mooie plekken. Kreta kan elk jaar.

Wat moet je vooral niet doen in Griekenland?

Een taxi in Athene nemen. Niet doen!