45% meer Nederlanders op vakantie naar Zakynthos

4 februari 2015 Bas
Meer Nederlanders op vakantie naar Zakynthos

Zakynthos – Zakynthos stad

Het Ionische eiland Zakynthos heeft vorig jaar veel meer Nederlanders getrokken voor een vakantie.Vergeleken met een jaar ervoor kwamen er 45% meer Hollanders voor een vakantie naar Zakynthos.

Uit de cijfers van Zakynthos Airport blijkt dat er in totaal 39.547 landgenoten hier hun vakantie in 2014 hebben doorgebracht. Een stijging van 12.405 Nederlandse toeristen ten opzichte van 2013. Uit België kwamen vorig jaar 13.184 toeristen naar Zakynthos.

Mei populair voor Zakynthos

Niet opvallend is het dat in de maanden juli en augustus, de zomervakantie, de meeste Nederlanders naar Zakynthos op vakantie gaan. Augustus is de drukste maand en ruim 8.900 toeristen uit Nederland verbleven vorig jaar op het Griekse eiland. Mei was bijzonder populair als reisperiode. In deze maand brachten 6.282 Hollanders (+79%) hun vakantie door op Zante.

Nederland in top drie voor Zakynthos

Meer Nederlanders op vakantie naar Zakynthos shipwreck beach

Zakynthos – shipwreck beach

Nederland is voor Zakynthos een belangrijke markt. Met 39.547 toeristen staan we na Groot Brittanië en Polen op de derde plaats qua toeristen voor het eiland in 2014. Groot Brittanië is goed voor 256.127 vakantiegangers. Dat is bijna de helft van het totaal aantal toeristen.

Ook meer dan 50.000 Polen gingen op vakantie naar Zakinthos. In 2014 bezochten in totaal 574.659 vakantiegangers Zakynthos met het vliegtuig. Een stijging van 18% ten opzichte van het jaar ervoor.

Shipwreck beach foto

Het lijkt ook alsof je de foto van shipwreck beach het afgelopen jaa veel meer voorbij hebt zien komen op Facebook en andere sociale media. Samen met de Caretta Caretta zeeschildpadden een belangrijke trekpleister van Zakynthos. Maar er is natuurlijk veel meer te zien en te doen op het Griekse eiland. Bijvoorbeeld Vassilikos met een prachtige natuur en stranden als Dafni en Gerakas.