Beach week Griekenland

14 juli 2013
Poros strand in Epirus

Mooi kiezelstrand in Epirus Griekenland

Zon, zee en strand ingrediënten die je zeker kunt vinden voor je zomervakantie in Griekenland. Het vakantieland heeft na Spanje de meeste Blue Flag Beaches in Europa en ter wereld en de kustlijn behoort de tot langste van de Europese Unie met de vele Griekse eilanden. Stranden zijn een trekpleister van Griekenland en zo heeft iedereen wel zijn eigen favoriet. Dat rustige kleine kiezelstrandje op Kefalonia, het unieke palmenstrand van Vai op Kreta, het brede zandstrand van Faliraki op Rhodos, de paradijsjes Porto Katsiki en Egremni op Lefkas, Elafonisis op de Peloponessos en niet te vergeten de lagune van Balos bij Chania op Kreta. Deze week is het beach week Griekenland op Facebook. Elke dag een foto van een prachtig strand in Griekenland. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jullie favorieten en plaats gerust je foto’s op de wall of mail ze naar ons.

Kiezel- of zandstrand in Griekenland

Niet iedereen heeft de voorkeur voor een zandstrand. De kiezelstrandjes in Griekenland zijn ook zeer in trek. De Grieken zelf zijn hier ook graag met de nodige bomen voor de schaduw. Het zeewater loopt wat sneller af, waardoor het zeewater wat koeler is. Voor een frisse korte duik tijdens de warme zomer is dit de uitkomst. De zandstranden in Griekenland zijn een prima alternatief al is er niet altijd veel schaduw in de buurt. Je kunt kiezen voor een georganiseerd strand, deze zijn er genoeg, en een parasol en strandbedjes huren.

Hogere zonkracht in Griekenland

De zonkracht in Griekenland is hoger dan in Nederland en vergeet je dus niet goed in te smeren met zonnebrandcrème. In de maanden juni, juli en augustus is de kracht van de zon vrijwel dagelijks zeer hoog met waardes van 9 of 10. Gebruik een hoge beschermingsfactor en smeer de crème minimaal 20 minuten voor je de zon gaat ruimschoots op je lichaam. Probeer de zon tussen 11.00 en 16.00 uur zo veel mogelijk te vermijden en bedek je hoofd met een petje. Kleine kinderen zo min mogelijk in de volle zon en indien mogelijk naast het insmeren met een zonnebrandcrème met een hoge bescherming ook een t shirt te aan te trekken. Geniet verstandig van de zon en de stranden in Griekenland!