Kreta en Rhodos extra lang in trek

4 oktober 2013 Bas Wanrooij
Haven van Rethymnon op Kreta

Haven van Rethymnon op Kreta

De Scandinavische reisorganisatie Apollo Kuoni heeft de chartervluchten naar Kreta en Rhodos verlengd dit jaar tot en met 25 november. Mede door de onrusten in Egypte zijn Chania, Heraklion en Rhodos alternatieven voor toeristen uit Scandinavië. In de eerste negen maanden kwamen al meer dan 370.000 vakantiegangers uit Scandinavië met Apollo Kuoni naar Griekenland op vakantie. Voor volgend jaar zal dat aantal stijgen naar 410.000 passagiers en als de situatie in Griekenland op politiek en economisch gebied stabiel blijft, zal dit aantal verder toenemen.

Koninklijke familie Qatar naar Rethymnon

In Rethymnon heeft een investeerder van de koninklijke familie van Qatar een stuk grond gekocht van 100.000 vierkante meter. Een bezoek eerder dit jaar aan Kreta heeft ertoe geleid dat het stuk grond in de wijk Adelianos Campos van Rethymnon is aangekocht. Interesse is er in golfen en jagen in de bergen achter Rethymnon. Al eerder investeerde grote hotelketens als Grecotel en Rimondi Grand Hotels in dit toeristische gebied op het Griekse eiland.

Toerisme projecten Chalkidiki en Peloponnesos

De Griekse regering is aan het kijken of twee grote projecten voor het toerisme in Chalkidiki en de Peloponnesos, beide op het vasteland van Griekenland, versneld kunnen worden gerealiseerd. In Chalkidiki gaat het om het Taxiarchis gebied van 12,7 vierkante kilometer met o.a. vier golfbanen, drie vrijfsterren hotels en luxe accommodaties. In totaal zal dit project niet alleen meer toeristen aantrekken naar het gebied, maar ook ruim 13.000 arbeidsplaatsen opleveren. Transavia gaat vanaf april 2014 drie keer per week rechtstreeks vliegen op Thessaloniki vanaf Amsterdam. Dit is ook de luchthaven voor Chalkidiki.

In de Peloponnesos ligt een plan bij Epidaurus in de streek Argolida. Het toerisme project Kilada Hills beslaat een gebied van twee vierkante kilometer en creëert 2.000 arbeidsplaatsen om het project te realiseren. Na de bouw is er ruimte voor 600 werkplekken in de toeristische sector in dit gebied.