Ross Holidays naar Alonissos, Evia, Skopelos en Skyros in 2014

17 september 2013
Stefanos Stefanou interview Ross Holidays

Stefanos Stefanou Ross Holidays

Griekenlandspecialist Ross Holidays voegt Alonissos, Evia, Skopelos en Skyros toe aan haar uitgebreide pakket Griekse vakantiebestemmingen. Volgend jaar kun je naar deze Griekse eilanden op vakantie. Alonissos en Evia zijn nieuw en Skopelos en Skyros zijn oude bekenden, die weer een nieuwe kans krijgen bij Ross. We spraken met Stefanos Stefanou eigenaar en Managing Director van Ross Holidays en geboren en getogen op het eiland Corfú. Ross Holidays is in 1988 opgericht en bestaat dit jaar 25 jaar in Nederland. Tijd voor een interview en natuurlijk willen we alles weten over de nieuwe bestemmingen voor 2014.

In deze tijd toch nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het aanbod. Waarom?

Ik blijf trouw aan mijn motto om mijn klanten zoveel mogelijk kennis te laten maken met al het moois dat Griekenland te bieden heeft. Door mijn eigen zoektocht stuit ik steeds weer op nieuwe Griekse bestemmingen die ik graag wil delen. Skyros en Skopelos waren al eerder een onderdeel van ons aanbod en zijn nu weer op een kleinere schaal toegevoegd en Evia en Alonnisos zijn nieuwkomers. Ik wil dit niet aan mijn klanten onthouden! Te mooi om te laten liggen.

Waarom is het grote eiland Evia niet zo bekend als vakantiebestemming?

Waarom Nederlanders het nog niet hebben ontdekt weet ik niet. Bij Grieken is Evia heel populair. Zelfs in de windermaanden komen de Grieken naar Evia voor een weekend of een langere vakantie. De Griekse levendigheid is dan ook alom vertegenwoordigd. Er is veel te zien en de natuur is prachtig. Zelfs wandelmogelijkheden zijn ruimschoots aanwezig, terwijl de Grieken dit toch bedacht hebben.

Wat mogen wij tijdens een bezoek aan Evia niet missen?

Een combinatie van het zuiden met het noorden van Evia geeft de beste indruk van het eiland. Waarbij het zuiden ruig en rijk vertegenwoordigd is met cultuur, en in het noorden de natuur de bovenhand voert. Stranden vind je overal op Evia. Dit alles omzoomd door het Griekse authentieke leven.

Skopelos en Alonissos liggen dicht bij elkaar, wat is het verschil tussen deze twee nieuwe bestemmingen binnen het Ross Holidays aanbod?

Aan de punt van Pilion liggen de Sporaden. Al eerder was Skopelos een onderdeel van ons aanbod. Door het uitblijven van de vraag ernaar, hebben we enkele jaren geleden besloten ermee te stoppen. Echter blijft hetgeen men niet heeft altijd trekken. Dus steeds vaker kwam de vraag ons toch weer ter ore. Daarom een geheel nieuw aanbod op een voor sommigen vertrouwd eiland. Klein, lieflijk, wandelen en de gezelligheid van het stadje. Alles in een notedop, dat is Skopelos. De toevoeging van Alonnisos was bijna een logische. Slechts een klein eindje verder varen met een paradijs aan stranden. De rust verwelkomt hier het geringe aantal toeristen. Mooi in combinatie met Pilion om de contrasten nog beter te proeven.

Wat is uw favoriete vakantiebestemming in Griekenland?

Ik zou sommige bestemmingen beledigen door ze niet te noemen. Afhankelijk van mijn doel voel ik me op de meeste Griekse bestemmingen helemaal thuis. Het is mijn land, mijn volk en ik ben er thuis. Stiekem moet ik wel bekennen dat Pilion wel een eigen plekje inneemt in mijn hart. Door zowel de winter als de zomer te bedienen met zijn schoonheid, is dit het hele jaar door een feest om te bezoeken. Misschien ga ik er ooit nog wel eens een winterbestemming van maken. Wandelen, eten bij het haardvuur, bonensoep en soms zelfs sneeuw. Ik kan niet wachten tot het weer winter wordt.