Zeewater in Griekenland

21 juli 2013
Zeewater in Griekenland

Zwemmen in de zee in de zomer in Griekenland

Tijdens de zomermaanden is het zeewater in Griekenland goed opgewarmd en vrijwel overal aangenaam om een duik te nemen of gewoon lekker pootje te baden. Aan de stranden bereikt de temperatuur rond 16.00 uur de 30 graden, of zelfs hoger, en dan is zwemmen in de zee even lekker. Niet overal is het zeewater in Griekenland even warm en er zijn plaatsen waar een duik in zee eigenlijk altijd fris blijft.

Zeewater in Griekenland 22 tot 27 graden

In Heraklion op Kreta is de zweewatertemperatuur momenteel 24,4 graden en dat is een graden koeler dan het gemiddelde in de maand juli. Het zeewater rondom Rhodos is nu 27,2 graden gemiddeld en dat is 1,3 graden boven de gemiddelde temperatuur. Op andere populaire vakantiebestemmingen in Griekenland is het trouwens ook heerlijk in de zee om te zwemmen: Kos 23,9 graden, Corfu 23,9 graden, Zakynthos 25,0 graden, Samos 22,8 graden. De temperatuur van zeewater in Griekenland schommelt in de zomer meest tussen de 22 en 27 graden. Een duik in de zee bij Navagio Beach op Zakynthos is een stuk kouder door de stroming en het snel aflopende zeewater.

Zomerweer in Griekenland

Augustus is de drukste maand voor de Grieken. In Griekenland heeft iedereen vakantie, maar ook vanuit buurland Italië komen dan extra veel toeristen. In Athene wordt het vandaag 35 graden en ook de komende dagen blijft het hier 32 tot 35 graden met veel zon. Heraklion op Kreta ook veel zon en maximum temperatuur van 28 tot 30 graden. Ook op Kos is het volop zomer met veel zonneschijn en overdag kan het 30 tot 32 graden worden deze week. Op Rhodos wordt het 30 graden, Zakynthos 34 graden, Corfu 33 graden, Samos 32 graden en Lesbos 34 graden. Fijne vakantie.