Panthenonas

  Panthenonas is het mooiste bergdorpje van Sithonia op Chalkidiki. Het ligt op 6,5 kilometer van de kustplaats Neos Marmaras, in een mooie natuurlijke omgeving en is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Tijdens je vakantie op Sithonia een tip om het authentieke dorp te bezoeken en hier te lunchen of dineren in één van de traditionele restaurants of tavernes.

  Panthenonas is een authentiek bergdorp op Sithonia Chalkidiki

  Panthenonas is gebouwd tegen de hellingen van berg Dragoudelis op een hoogte startend bij 810 meter boven de zeespiegel. In 1970 is het dorp even verlaten geweest en alle toenmalige inwoners trokken naar de kustplaats Neos Marmaras om geld te gaan verdienen. In 1985 is men gestart met een culturele associatie in het dorp die de cultuur en architectuur van het bergdorp beschermt. Tradtities zijn bewaard gebleven als ook grootmoeders recepten in de lokale tavernes. Dit is tegenwoordig de aantrekkingskracht van Panthenonas geworden op toeristen uit Griekenland en het buitenland.

  Vanuit het dorp heb je prachtige uitzichten op Sithonia, Kassandra en ook Mount Athos. In de omgeving zijn verschillende wandelroutes uitgezet voor de natuurliefhebbers.

  Chalkidiki foto album

  Bekijk alle aanbiedingen