Agia Marina

    Agia Marina is de hoofdstad van het eiland Leros. Het is tevens een havenplaats, waar met name catamarans als veerdiensten aanmeren aan de pier. Op doortocht naar de eilanden Lipsi en Patmos of naar Kalymnos en Kos. Opvallend is dat deze stad is gebouwd tegen een helling en doorloopt aan de andere zijde. Naar het zuiden toe kom je uit bij het Vromolithos strand en de haven ligt in de andere baai aan de noordkant.

    Agia Marina is de hoofdstad van het Griekse eiland Leros

    Het kastro is de belangrijkste bezienswaardigheid van Agia Marina Leros. Je kunt deze ruïnes dagelijks bezoeken. Wandelend is dit prima te doen vanuit elders in het stadje zelf. Aan de zuidkant vind je een vissershaventje. Pittoresk met tavernes en gelegen uit de wind, die in deze regio vaak uit het noorden waait, onder de drie oude windmolens. Aan deze zijde vind je ook de meeste accommodaties en toeristische voorzieningen.

    Vromolithos beach is een smal, maar populair strand. Langs het strand groeien bomen voor natuurlijke schaduw en vind je bovendien tavernes en andere horecavoorzieningen. Het archeologisch museum van het eiland is ook in deze stad te vinden. Dit museum is van woensdag tot en met maandag van 08:30 tot 15:30 uur geopend en op dinsdagen blijven de museumdeuren gesloten. Een wandeling door het hoofdstadje is een tip om te maken. Maak dan zeker een stop bij het haventje aan de zuidkant op één van de vele terrasjes.

    Meer Griekenland aanbiedingen