Kimolos

Kimolos is een klein Cycladen-eiland en ligt dichtbij Milos. In grootte kun je het eiland vergelijken met Folegandros (36 km2) en er wonen in totaal nog geen 1.000 Grieken. Net als buureiland Milos is het prima te voet te ontdekken. Er is een groot netwerk van veelal onverharde wandelpaden. Met name aan de westzijde van Kimolos kun je goed wandelen.

Lekker wandelen op het Griekse eiland Kimolos

Psathi is het havenplaatsje en heeft bootverbindingen met onder andere Milos, Sifnos en Folegandros. De hoofdstad is Kimolos (Chrora) en ligt centraal op het bergachtige eilandje. Hier woont bijna de hele populatie. De kerken van Panagia Odigitria en Agios Ioannis o Xrysostomos
zijn bezienswaardig. Het stadje is om de kern van het fort met de nederzettingen Mesa Kastro en Exo Kastro heen gebouwd. De huizen zijn typisch Cycladisch spierwit gekalkt en vormen samen met de rotsachtige bodem en blauwe zee een droomachtig beeld.

Mooie stranden zijn Mavrospilia beach, Prassa of Agios Georgios beach en Klima beach. Bij Prasa, in het noorden van Kimolos, wordt krijt gewonnen. Hoogstwaarschijnlijk verklaard dit ook de naam van het eiland. Kimolia betekent namelijk kalk in het Grieks. Net als Milos is Kimolos een vulkanisch eiland en ze lijken dan ook op elkaar.

Kimolos stranden

Kimolos strandenOndanks dat Kimolos geen groot eiland is zijn er genoeg mooie stranden te vinden. Prasa of Agios Georgios beach ligt in het noordoosten van het eiland. Het ligt tussen de witte krijtrotsen in en vandaar dat het zand hier ook wit en licht geel kleurt. Het zeewater is turquoise en de zeebodem is bedekt met zand en loopt geleidelijk af. 

Bij Ellinika beach ligt een oude stad verborgen in zee bij het eilandje Ag. Andreas hier voor de kust. Het strand is hier bedekt met zand en de naburige stranden van Mavrospilia en Lakos beach zijn goede alternatieven voor een dagje zon, zee en strand tijdens je vakantie.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kimolos wandelen

De wandelroutes op het eiland zijn geschikt voor de gemiddelde wandelaar en bereiken maximaal een hoogte van 350 meter. Je hebt wel goed schoeisel nodig, omdat de wandelpaden steenachtig zijn en oneffen. Door te wandelen kom je op plaatsen op Kimolos waar je niet met de auto kunt komen. Het eiland is niet zo groot en er zijn veel onverharde paden aangelegd. De meeste routes komen uit bij baaitjes met mooie stranden. Vergeet je zwemkleding dus niet mee te nemen.