Fteri beach

  Fteri beach is een zogenaamde ‘hidden gem’ en een afgelegen strand in de baai van Myrtos. Het zand en de kiezels zijn echt hagelwit en het zeewater kleurt hier fraai turquoise. Om het strand te bereiken en tevens Manta bach en Amidi beach kun je met een watertaxi gaan vanuit het haventje van Zola. Tevens is er een wandelpad naar Fteri beach, maar dit is geen geplaveid pad. Zonder twijfel is dit één van de allermooiste stranden van Kefalonia.

  Fteri beach is één van de mooiste stranden van Kefalonia

  Op Fteri beach zijn geen voorzieningen. Je zult dus zelf voor voldoende eten en drinken moeten zorgen. Zeker als je de wandeling maakt. Het pad is herkenbaar aan de rood en groen gekleurde stenen. Aan te beleven is om goed schoeisel te dragen, geen slippers, en reken op een wandeling van 45 minuten tot een uur. Het pad is op sommige delen uitdagend en je dient ook goed op te letten om het juiste pad te bewandelen. In de schemering of in het donker is het af te raden om te voet naar dit strand te gaan.

  Fteri beach is zo’n 200 meter lang en in het midden wel 50 meter breed. Schaduw is er op het strand niet en zelf en parasol meenemen in een tip. Ook een snorkelsetje mag niet ontbreken in je strandtas. De watertaxi vaart tussen 1 mei en 30 september dagelijks met regelmaat naar dit zandstrand. Ook zijn er mogelijkheden voor Manta beach en Amidi beach. Je kunt vooraf een plaats reserveren op deze bootjes.

  foto album Kefalonia

  Meer Griekenland aanbiedingen