Salamina

  Salamina, werd voorheen Salamis genoemd, is een Grieks eiland en onderdeel van de Argo-Saronische eilandengroep. Het ligt dichtbij Athene en Piraeus en is slechts gescheiden door een zeestraat Pachi van 500 meter breed van het vasteland. Op een oppervlakte van in totaal 94 km2 piekt de top van de hoogste berg Montenegro 365 meter boven de zeespiegel uit en er wonen 40.000 Grieken.

  Salamina is het grootste van de Argo-Saronische eilanden

  De totale kustlijn bedraagt 100 kilometer en de mooiste stranden vind je langs de zuidkust van Salamina. Voorbeelden zijn het langgerekte kiezelstrand Kanakia, Patitiri beach en Faros beach. De baai van Ampelakia in het westen van Salamis staat historisch bekend om de Battle of Salamis in het jaar 480 voor Christus tussen de Grieken en Perzen. Ampelakia, zoals het ook wel wordt geschreven, is de oudste stad op het eiland en bezienswaardig.

  Van en naar de haven van Paloukia op Salamina zijn frequente veerdiensten met Piraeus en Perama. De vertochten duren slechts 15 tot 30 minuten. Vanuit Faneromeni is de overtocht slechts vijf minuten. Het eiland heeft geen eigen vliegveld en de dichtstbijzijnde luchthaven met frequente vliegverbindingen met Nederland is die van Athene.

  In het zuiden van het eiland vind je naaldboombossen. Deze pijnbomen groeien regelmatig tot aan de kust en geven een mooi contrast met het groen van de naalden en het blauw van de zee.

  Meer Griekenland aanbiedingen