Apps voor op vakantie

  Steeds meer mensen nemen hun smartphone en tablet mee op vakantie naar Griekenland. Hotels, appartementen en campings bieden hun gasten meer en meer draadloze internet (Wi-Fi) mogelijkheden aan en de kosten voor “roaming” van telefoonaanbieders worden steeds interessanter. De communicatie met het thuisfront, vrienden, familie of kennissen elders op vakantie neemt toe en de mogelijkheden hiervoor lijken eindeloos. Let op dat je de roamingfunctie op je smartphone of tablet uitzet als je in de buurt van Turkije of Albanië bent. Hier kan het zomaar zijn dat je automatisch overschakelt op hun netwerk.

  Een handige vertaal app is op je vakantie in Griekenland onmisbaar

  Zo stuurde je vroeger een handgeschreven ansichtkaart, welke vaak pas aankwam toen je allang weer terug was van je vakantie in Griekenland, maar stuur je nu je foto’s en video’s via What’s app op je iPhone of Androidtoestel. Social media, als facebook, instagram en tiktok bieden eigentijdse mogelijkheden om vanaf je vakantie adres in Griekenland je communicatie op te starten of te onderhouden.

  Niet alleen accommodaties in Griekenland, maar ook eetgelegenheden, winkels en bezienswaardigheden zijn steeds meer online. Als vakantieganger of gast kun je daar in Griekenland gebruik van maken. Handig om meer informatie te krijgen over bijvoorbeeld openingstijden van bezienswaardigheden of nog even je e-mail te checken via de gratis Wi-Fi.

  We hebben een top 10 gemaakt met apps die je niet mag missen op je smartphone of tablet als je op vakantie gaat naar Griekenland deze zomer.

  foto album Griekenland vakantie

  Top 10 apps voor op vakantie Griekenland

  Meteo weer app op vakantie Griekenland1. Het weer – voor het weer tijdens je vakantie zijn er talloze apps en de meeste smartphones en tablets hebben standaard al een weer app, waar je de meeste vakantiebestemmingen in Griekenland op kunt vinden. De meest betrouwbare app is Meteo gr met informatie uit Griekenland zelf. De app is gratis, maar in het Grieks. Op de kaart van Griekenland zie je snel wat voor weer het wordt vandaag en de komende vijf dagen.

  Meteo sun is een app die de zonkracht weergeeft per bestemming in Griekenland en bovendien op verschillende momenten van de dag.

  Leer Grieks app voor op je vakantie2. Leer Grieks – Een woordje Grieks spreken tijdens je vakantie is handig en brengt je bovendien dichterbij de lokale bevolking. Ook hier vind je veel verschillende en gratis apps voor in Google Play en de App store. De basis is vaak gratis en in de app kun je verschillende upgrades aanschaffen. Leer gratis Grieks is zo’n app. Voor de pro versie betaal je 4,99 € en hierin zitten eigenlijk onmisbare upgrades als de dagen van de week en getallen.

  Google Translate is een eenvoudig en gratis alternatief. Lingopal Grieks LITE is een gratis app en je kunt hier upgraden naar een uitgebreidere versie voor 0,89 €.

  Griekenland reisgids app met kaart 3. Reisgids – Een goede reisgids met kaarten, de bezienswaardigheden, tips en foto’s is onmisbaar tijdes je vakantie in Griekenland. VisitGreece heeft met Vodafone de gratis app Explore Greece gemaakt. Helaas is deze vrij zwaar, niet helemaal up to date en verbruikt de app veel data. Triposo Greece is het gratis en betere alternatief inclusief het actuele weer en interactieve kaarten, zodat je niet meer kunt verdwalen. De kaart is ook offline te gebruiken!

  Google Maps is natuurlijk erg handig om te zien waar je bent. Snel een route bepalen naar een verborgen strand of die afgelegen taverna.

  Griekenland vakantie apps Tripadvisor4. Tripadvisor – De app van Tripadvisor is onmisbaar tijdens je vakantie in Griekenland. Er is een smartphone app, maar ook een versie voor je tablet. In welke taverna kun je het beste gaan eten op Kreta, welke bezienswaardigheden zijn er in de buurt van Kos-stad en echt een bezoekje waard en ontdek de mooiste stranden van Zakynthos met beoordelingen en foto’s van bezoekers.

  Niet onbelangrijk zijn de talloze hotelbeoordelingen en reviews in Griekenland in Tripadvisor. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens je reis of vakantie.

  Wi-Fi finder app voor vakantie Griekenland5. Wi-Fi spots – Met de handige en onmisbare app Wi-Fi Finder vind je moeiteloos alle Wi-Fi spots in en rondom je vakantiebestemming. Het mooie is dat je deze app ook offline kunt gebruiken. Even snel appen of je foto uploaden is geen probleem meer alleen nu nog de toegangscodes.

  Bij de meeste taverna’s en hotels in Griekenland kun je de Wi-Fi code zo gratis krijgen en niet ongebruikelijk is dat een bezoeker de Wi-Fi code al heeft gedeeld bij een check in. Zo kun je gratis internetten tijdens je reis door Griekenland of wanneer je geen bereik hebt met 3G of 4G.

  Minder databundel verbruik app voor op je vakantie6. Minder databundel verbruik – Met de gratis app van Onavo extend haal je meer rendement uit je databundel. Het verbruik van je mb’s wordt gecomprimeerd en apps als Facebook, die op de achtergrond van je smartphone draaien, geminimaliseerd. Heel handig en bovendien kostenbesparend. Zo doe je veel meer en langer met je databundel en verbruik je veel minder mb’s.

  De app van Onavo draait gewoon op de achtergrond als je surft of apps gebruikt. Zelf geven ze aan dat het je tot 80% aan dataverbruik kan besparen. Dat is ons niet gelukt, maar het heeft zeker effect.

  Griekenland stranden app voor op vakantie7. Stranden Griekenland – Waar vind je de mooiste stranden op je Griekse vakantiebestemming, welke faciliteiten zijn er en hoe zien het strand en de baai eruit? Met de app Greek Beach kun voor 1,99 € meer dan 2.000 stranden in Griekenland bekijken en beoordelen.

  Tegelijkertijd krijg je een nog beter beeld van de stranden met de foto’s in de foto-albums. De informatie over de services en faciliteiten zijn handig tijdens je vakantie. Tijd om vakantie te vieren en te genieten op de mooiste stranden van Griekenland.

  Camera app vakantie Griekenland8. De mooiste vakantiefoto’s – Met je smartphone en zelfs met je tablet kun je foto’s maken tijdens je vakantie in Griekenland. Hoe krijg je de kleuren net wat mooier, realistischer en hoe kun je de foto’s vervolgens snel delen met je vrienden via Facebook vanaf je Griekse vakantie-adres?

  De FxCamera app is een uitkomst met heel veel verschillende filters en mogelijkheden om de foto’s direct te delen via social media. Bovendien helemaal gratis en je kunt met de app ook foto’s maken en dus gebruiken als camera.

  Apps voor op vakantie radio griekenland9. Griekse radio – Met de E-Radio app kun je overal luisteren naar je favoriete Griekse radiostation. FM radio en webradio in één app en gratis. Niet alleen de grote radiozenders uit Griekenland, maar ook de locale radiostations vanaf je vakantie-adres in Griekenland.

   

   

  Apps voor op vakantie in Griekenland veerdiensten10. Griekse veerdiensten – Met de ferry van het ene naar het andere eiland, eilandhoppen, is in Griekenland een populaire manier om je te verplaatsen. Soms ook de enige mogelijkheid om een vakantiebestemming te bereiken. Met de iSlands app van NinukiLab kun je snel zien welke veerdiensten er zijn, op welke route ze varen en daarbij de vertrek- en aankomsttijden. Helaas nog geen optie om direct je tickets te boeken.

  Griekse rederijen als Blue Star Ferries bieden zo’n app wel aan, maar dan alleen voor hun eigen veerdiensten.