Agistri

Agistri, ook wel Agkistri of Angistri genoemd, is een klein Grieks eiland naast Aegina in de Saronische Golf. Het eiland heeft een oppervlakte van 13 km2. In de oudheid werd dit Argo-Saronische eiland ook wel Pityousa en Kekryfaleia genoemd. Het is te bereiken met de veerboot vanuit Aegina, op 3,5 zeemijl, en Piraeus op 22 zeemijl. De havenplaatsjes Skala en Milos (Megalochori) zijn de vakantiebestemmingen op Agistri met hotels, café’s, bars, appartementen, restaurants en de nodige winkeltjes. De rest van het eiland is nog redelijk ongerept en staat vol met naaldbomen.

Agistri is een klein maar groen Grieks eiland in de Saronische Golf

Vanuit Piraeus duurt de overtocht ongeveer een uur, maar vanuit de haven van Chora op Aegina is het slechts 10 minuten varen naar het eiland Agistri. De veerboten komen en gaan vanuit de haven van Skala aan de oostkust en de snellere draagvleugelboten varen naar het kustplaatsje Milos.

Op Agistri vind je fraaie stranden met soms een nog mooiere kustlijn. Skala en Milos beach zijn het best georganiseerd, maar fraai zijn ook de witte kiezelstranden van Chalkiada en Dragonera. Bij Dragonera beach groeien de naaldbomen tot over de rotsen en de zee.

Milos is de hoofdstad van Agistri, al kun je het eigenlijk geen stad noemen. Zoals zo vaak bij Griekse dorpen ligt de kerk centraal en hieromheen vind je de nodige voorzieningen. De kerk Agia Anargyri van Skala Agistri, wit met een blauwe koepel, is een waar herkenningspunt. Andere dorpen op het eiland zijn Metochi en Limenaria en alle vier dorpen zijn verbonden met elkaar via een buslijn.

+ Lees meer- Lees minder

Agistri interactieve kaart

Agistri kaart

Agistri vakantiebestemmingen

Skala Agistri de fraaie kust

Kust bij Skala op Agistri

Op Agiotri vind je meerdere vakantiebestemmingen. Gezellige badplaatsen met haventjes, smalle straatjes, taveernes en georganiseerde stranden.

Skala – is de grootste vakantiebestemming van Agistri. Het heeft ook de grootste haven van het eiland en hier komen dan ook de meeste toeristen aan. De kerk Agia Anargyri is de trekpleister bij de haven met zijn fraaie blauwe koepel. Op 1 juli viert men hier feest met een gezellige en leuke markt. Het natuurlijke havenplaatsje ligt in het noordoosten van het eiland en hier vind je genoeg hotels, winkeltjes en eetgelegenheden.

Milos – wordt ook wel Megalochori genoemd en is de hoofdstad van Agistri. Het toeristische dorp heeft een haven en jachthaven en natuurlijk alle voorzieningen voor de moderne toerist. De grote Zoodochos Pigi kerk is de bezienswaardigheid van Megalochori en op Paaszondag viert men hier een groot feest. Milos ligt op twee kilometer rijden van Skala en samen vormen ze de toeristische zone.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agistri stranden

Skala strand Sunrise beachclub Agistri

Sunrise beach club bi Skala op Agistri

Agistri heeft prachtige stranden en nog mooiere baaitjes. De naaldbomen groeien op veel plaatsen tot aan de zee en bieden toeristen de nodige schaduw in de warme zomermaanden, maar zorgen bovendien voor een fraai contrast met de azuurblauwe zee. Heel ver hoef je nooit te reizen voor een strand op Agistri en een scooter of zelfs een fiets is een prima vervoersmiddel.

Als je van Skala naar Metochi rijdt kom je langs het strand van Skliri en verderop het mooie kiezelstrand Chalkiada (Halkiada). Skliri beach is een klein maar fraai strand met rotspartijen, dennenbomen en een kraakheldere zee. In de buurt van Limenaria kom je bij de kust bij een klein haventje. In deze baai vind je ook een fraai zandstrandje met een langzaam aflopende zeebodem. De zee kleurt hier fraaie tinten blauw en dichtbij ligt het eilandje Aponisos.

Aan de westkust is Dragonera beach één van de mooiste stranden van het eiland en omringd door een dik bos van dennenbomen