Films

  Griekenland wordt regelmatig gebruikt als filmlocatie. Mamma Mia en Zorba de Griek zijn wellicht de twee bekendste films, waar Griekse bestemmingen in worden gebruikt. Nou zijn er nog veel meer bioscoopfilms waar een stukje Griekenland in te zien is of waar Griekse tradities in worden gebruikt. Leuk om thuis te bekijken op de bank zijn deze acht films opgenomen in Griekenland en alvast een beetje in de vakantiestemming te komen. Of die waardevolle vakantieherinneringen ophalen.

  Films opgenomen in Griekenland of met een Grieks tintje

  Who Pays the Ferryman uit 1977 werd grotendeels gefilmd in Elounda op Kreta. Zorba de Griek (Zorba the Greek) werd in 1964 met Antony Quinn werd in 1964 opgenomen op het Griekse eiland Kreta. In 1981 is Roger Moore als James Bond in Griekenland voor de film For Your Eyes Only. Hij schittert op Corfu en bij de mysterieuze kloosters van Meteora op het vasteland. The Big Blue (Le Grand Blue) is een andere internationale film opgenomen in 1988 op het eiland Amorgos in Griekenland.

  Het oorlogsdrama Captain Corelli’s Mandolin is in 2001 opgenomen op het eiland Kefalonia. Deze internationale film is met Nicolas Cage en Penelope Cruz in de hoofdrollen. In 2002 is Matt Damon als Jason Bourne op Mykonos voor de film “The Bourne Identity”. Angelina Jolie bezoekt het vulkanische eiland Santorini voor opnames voor de film Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. De scènes zijn deels onderwater genomen voor de rotsachtige kust van het Cycladen-eiland.

  Mamma Mia! uit 2008 met Meryl Streep is opgenomen op Skopelos eiland en in Damouchari Pilion op het vasteland van Griekenland. Deze romantische Abba musical is een ware klassieker en nog regelmatig te zien op televisie. In My Life in Ruins uit 2009 is Nia Vardalos te zien op de Akropolis in Athene, in Epidaurus, Delphi en Olympia. De actrice is tevens bekend van de My Big Fat Greek Wedding films.

  The Sisterhood of Traveling Pants uit 2005 is deels opgenomen op het Griekse eiland Santorini. Ook deel twee van de film uit 2008 is deels opgenomen in Oia op dit Cycladen-eiland.