Bezienswaardigheden

  Griekenland is een veelzijdige vakantiebestemming. De rijke historie en cultuur zorgen voor veel archeologische bezienswaardigheden verspreid over het vasteland en de Griekse eilanden. Bekendste hotspot staat in Athene en heet de Parthenon. De tempel is onderdeel van de Akropolis, gebouwd bovenop een heuvel en een nationaal monument en herkenningspunt voor de Grieken en Griekenland. Epidaurus (Epidavros) op de Peloponnesos is het mooiste amfitheater in Griekenland en hedendaags nog steeds volop in gebruik. De akoestiek is geweldig voor theatervoorstellingen, workshops en presentaties.

  Griekenland heeft de mooiste archeologische bezienswaardigheden

  Het oude Olympia in Centraal Griekenland aan de westkant van Griekenland is elke vier jaar het startpodium voor de olympische vlam. De vlam wordt hier ontstoken voor haar reis naar de bestemming van de Olympische Spelen. Een vast ritueel op de plaats waar ooit de Olympische Spelen zijn begonnen. Ook op de Griekse eilanden zijn veel archeologische trekpleisters, musea of andere bezienswaardigheden. Vergeet tijdens je vakantie in Griekenland niet je fototoestel en videocamera, want vrijwel elke bestemming heeft zijn eigen prachtige hotspots.

  foto album Griekenland vakantie

  De mooiste zonsondergangen van Griekenland

  Niet alleen heeft Griekenland archeologische en historische bezienswaardigheden. Het land biedt talloze fraaie baaien, stranden en vergezichten. Eigenlijk teveel om op te noemen en heerlijk om zelf te ontdekken. De zonsondergang in Oia op Santorini, bij de Portara op Naxos of vanaf Sounio in Attika zijn ervaringen die je beter zelf kunt ervaren en vastleggen.

  Diverse landschappen, stranden en baaien zijn gebruikt als decor in internationale films. Het Mirtos strand op het eiland Kefalonia komt bijvoorbeeld terug in de romantische oorlogsfilm Captain Corelli’s Mandolin. Welke baaien, stranden, uitzichten en natuurlandschappen komen terug in je eigen foto-album of videofilm?

  Beroemdheden in Griekenland

  Griekenland heeft de mooiste archeologische bezienswaardigheden. Door de eeuwen heen hebben al veel beroemdheden Griekenland gekozen voor hun tweede huis of als vaste woonplaats. In 2012 kochten onze kroonprins Willem Alexander en prinses Maxima een schitterend onderkomen op het schiereiland van de Peloponessos. Hun eigen bezienswaardigheid, direct aan zee op een rustige locatie. Keizerin Elisabeth (Sissi) werd verliefd op Corfu en vond haar onderkomen in het monumentale Achilleion. Niet voor niets want het pand is prachtig en vanuit de tuin heb je uitzicht over het noorden van het groene eiland Corfu. Het paleis is heden ten dage een echte publiekstrekker.

  10 mooiste bezienswaardigheden in Griekenland

  Welke bezienswaardigheden in Griekenland moet je gezien hebben? Het antwoord zal voor iedereen weer anders zijn. In ieder geval is het vrijwel onmogelijk om deze top 10 van bezienswaardigheden in één vakantie in Griekenland te bezichtigen. Er is genoeg te ontdekken en er valt genoeg te zien.

  Herodeion theater op de Akropolis Athene1. Akropolis van Athene is de meest bekende en ook de meest bezochte bezienswaardigheid van Griekenland. Combineer een bezoek aan de Akropolis in Athene met het Acropolis Museum in de buurt. Bovendien heb je hier een fraai uitzicht over de stad Athene. De Parthenon, tempel van Athena Nike, het Herodeion theater en het Dionysus theater zijn enkele hoogtepunten.

  Delphi Tholos Centraal Griekenland2. Het orakel van Delphi is een bijzonder, fraai en belangrijke archeologische bezienswaardigheid in Griekenland. Bezoek de Tholos van Athena Pronaia en natuurlijk het orakel van Delphi (Apollo) en het oude stadion.

   

  Olympia zuilen Peloponnesos Griekenland3. Olympia is de plaats in Griekenland waar de Olympische Spelen zijn begonnen. Een historische bezienswaardigheid en trekpleister van het land. Bezoek in het oude Olympia de archeologische site en het museum en bekijk het Gymnasium en de tempel van Zeus. Olympia is één van de archeologische hoogtepunten van de Peloponnesos.

  Epidaurus amfi theater overzicht4. Epidaurus is het grootste amfi theater van Griekenland en je zult versteld staan van de schitterende akoestiek. Nog mooier is het als je een theatervoorstelling kunt meemaken in het Epidaurus amfi theater.

   

  Thessalie vakantie Meteora kloosters Griekenland5. Meteora met de kloosters hoog verborgen in steile rotspartijen in een unieke omgeving. Dit moet je gezien hebben en met laaghangende wolken waan je je even in de hemel. De kloosters van Meteora waren ook te zien in een James Bond film. Je kunt de kloosters bezichtigen, niet allemaal helaas, en het uitzicht is schitterend.

  Attica vakantie sounio Poseidon tempel6. Sounio met de tempel van Poseidon is één van de mooiste zonsondergangen van Griekenland. Sounio is een populaire plek voor Atheners en mooi om te te combineren met een stedentrip naar de hoofdstad van Griekenland Athene.

   

  Rhodos stad ingang oude stad7. Rhodos stad staat met de oude Middeleeuwse stad in onze top 10 van bezienswaardigheden. De Ridderstraat, het Kasteel van de Grootmeesters en de andere oude gebouwen, smalle straatjes en gezellige fraaie pleintjes. Rhodos stad is een echte aanrader om te gaan bezichtigen tijdens een vakantie, maar ook met een stedentrip.

  Santorini Oia blauwe koepelkerkjes8. Oia op Santorini is misschien wel het meest fotogenieke dorp van Griekenland. Niet alleen de zonsondergang is hier wereldberoemd, maar ook de fraaie vergezichten vanaf de steile rotsen met de witte huisjes en blauwe koepelkerkjes. In Oia is elke foto raak en als je wilt gaan trouwen is dit een populaire en mooie locatie.

  Knossos op Kreta9. Knossos is de archeologische bezienswaardigheid op Kreta. Een bezoek aan Knossos moet je eigenlijk combineren met een bezoek aan het archeologisch museum in Heraklion. Er zijn goedkopere combi tickets beschikbaar.

   

  Mycenae Lion's gate10. Mycenae op de Peloponnesos is voor archeologen één van de interessantste bezienswaardigheden van Griekenland. De Lion’s gate is de ingang naar de ruïnes van Mycenae.

  Wat zijn jouw tips voor Bezienswaardigheden?