Volos

Volos is één van de grotere steden van Griekenland en ligt in de streek Magnesia aan de golf van Pagasitikos op het vasteland. De stad vormt de bakermat voor het schiereiland Pilion en de berg Olympus. Van april tot en met oktober kun je vanaf Amsterdam rechtstreeks vliegen op de internationale luchthaven van Skiathos en hiervandaan overvaren naar Volos.

Een bezoek aan een Tsipouro taverne in Volos mag je niet missen

Volos is de stad van de “Tsipouro” een lokale sterke drank. In de stad vind je meer dan 400 tsipouro tavernes (Tsipouradika of Ouzeri), waar de lokale drank wordt geserveerd met heerlijke mezzes. Meestal met vis, inktvis of ander seafood. Niet alleen erg lekker, maar ook erg gezellig. Hier kom je in contact met de lokale bevolking en leer je hun manier van kennis maken, ontspannen en plezier maken. Een unieke ervaring die vast zal smaken naar meer.

Volos is ook de stad van de Argonauts. Men heeft een replica van de mythische argo, het embleem van de stad Volos, gemaakt en deze ligt vaak in de haven en vaart ook echt rond. In totaal heeft het schip 50 plaatsen voor roeiers met bijbehorende houten grote roeispanen. Het is een realistische versie van het originele schip uit de 14e eeuw. De bouw van de Argo vond plaats van 2004 tot en met 2007 en uiteindelijk is het schip 28,50 meter lang, 4,30 meter breed en 4,30 meter hoog. Je kunt en mag op de Argo kijken tijdens je vakantie in Volos.

Langs de boulevard en de haven van Volos speelt eigenlijk het meeste af. Hier een wandeling maken is een tip en lopend kom je langs de meeste bezienswaardigheden van de stad. Bij de haven vind je zeer goede en gezellige Tsipouradika voor gezelligheid en ontspanning.

+ Lees meer- Lees minder

Volos bezienswaardigheden

Argonauts schip Volos Griekenland

Bezienswaardigheid Volos – de Argo

Volos is een moderne Griekse stad met een rijke cultuur, een rijk en gezellig nachtleven en een heerlijke lokale keuken. Het is tevens de stad van de Universiteit van Thessalië. Het opvallende gebouw, een voormalige loods voor tabak van de Papstratos Industry uit 1935, ligt aan de promenade van Volos bij de haven. Hier dichtbij ligt ook het sculptuur van de Argo en vind je het gebouw van de Bank of Greece en de bioscoop Achillion.

De kerken van Agios Konstantinos, Agia Triada, Panagia Goritsa, Metamorphosis, Evangelistria en de unieke Byzantijnse kerk Agios Nikolaos zijn echte bezienswaardigheden van Volos. Om te shoppen moet je naar Ermou street direct achter de boulevard en de haven van de stad.

Vanaf de Goritsa heuvel heb je een mooi overzicht op de stad Volos en de haven. Onderaan deze heuvel ligt het enige strand van Volos: Anavros beach. Een zandstrand met een Blue Flag.

Als je van musea houdt kun je in Volos ook je hart ophalen. Het archeologisch museum van Volos, ook wel Anthanassakeion museum genoemd, is gebouwd in 1909 en een neoklassiek gebouw. De mooiste voorwerpen in dit museum komen uit de oude nederzettingen van Sesklo en Dimini. Andere musea in volos zijn het Kitsis Makris museum aan de Kitsou Makris straat 38, het Tsalapatas steen en keramisch museum en het Giorgio de Chirico art centre.

Meer Griekenland aanbiedingen


Volos vakanties

Vakanties naar Volos en Pilion kun je georganiseerd boeken of zelf samenstellen. Vanuit België en Amsterdam zijn er van april tot en met oktober chartervluchten naar de luchthaven van Volos. In de winter zul je via Athene moeten reizen.

Ross Holidays biedt vakanties aan in Pilion. In de omgeving van Kala Nera, op een half uur rijden van Volos, vind je kleinschalige accommodaties. Je kunt een vakantie naar Pilion en Volos met elkaar combineren.