Zeilen

Griekenland is een perfect land om te zeilen! Mede door de prachtige zee en de vaak goede wind van 4 à 5 Bft kun je in Griekenland een zeer geslaagde zeilvakantie hebben. Op de vele eilanden kun je altijd wel ergens terecht om één van de dagelijkse zeilcruises te boeken. Bovendien kun je zelf gaan zeilen met of zonder schipper en de afgelegen baaitjes en onbewoonde eilanden gaan ontdekken.

Met zeilen kom je op die prachtige afgelegen stranden en baaitjes

Erg populair is het Flottielje zeilen in Griekenland. Dit houdt in dat je met meerdere mensen een zeilboot huurt. Je kunt bijvoorbeeld met vrienden of familie gezamenlijk een zeilboot huren, maar zelfs als je met z’n tweeën bent kun je ook met een andere groep meevaren. Minimaal twee mensen die op de boot aanwezig zijn moeten kunnen zeilen en in het bezit zijn van een vaarbewijs. Flottielje zeilen gebeurt altijd onder leiding van een moederschip, zodat het een veilige gebeurtenis blijft. Soms vaar je met een grotere groep boten bij elkaar en meer je ’s middags aan in een haventje op Ithaki, Lefkas, Paxos, Poros of Corfu.

Als meest geschikte plaats van Griekenland om te zeilen wordt veelal de Ionische zee genoemd. Deze golf waarin het Ionische eiland Lefkas zich bevindt is voorzien van vele kleine (soms onbewoonde) groene eilandjes. Lefkas is dan ook één van de startpunten voor het Flottielje zeilen. Vanuit hier kun je prachtige tochten maken naar de omliggende eilanden zoals; Corfu, Kefalonia, Zakynthos, Meganisi en nog een aantal kleinere eilanden. Ook de Argo Saronische eilandengroep en de Egeïsche zee zijn voor zeilvakanties een mogelijkheid.

Een tip is om een zeilvakantie te combineren met een vakantie in een appartement of hotel. Zo heb je twee verschillende mini-vakanties ineen. Zeilen in Griekenland kan met of zonder kapitein en flottielje is er in de zomermaanden zelfs voor kinderen.

foto album Griekenland vakantie

Zeilen vakantiebestemmingen

Vakantiebestemmingen om vanaf te gaan zeilen in Griekenland zijn er genoeg. De Ionische eilanden zijn populair en je kunt eilanden als Lefkas, Paxos en Corfu met elkaar combineren. Lefkas-stad, Gouvia en Gaios hebben allemaal goede havens. Pittoresk is het havenplaatsje Fiskardo in het noorden van Kefalonia. Ook een mooie omgeving voor je zeilvakantie in Griekenland.

Zeilen vakanties

Zeilen Griekenland zeilboot tijdens vakantie

Zeilen Griekenland – zeilboot tijdens vakantie in baai

Zeilvakanties in Griekenland zijn populair. Je kunt zelf de onbewoonde Griekse eilandjes ontdekken of bbq’en op de onbereikbare baaitjes en stranden. Met flottielje zeilen, zelfstandig maar in een groep met meerdere zeilboten, kun je in de wateren van Corfu en Lefkas begeleid vakantie vieren. Een afwisselende zeilvakantie naar Paxos, Anti Paxos en Nidri op Lefkas.

Een zeilvakantie is voor de hele familie. Jonge kinderen kunnen met zwemvesten aan op de boot en onderweg zijn er mogelijkheden om dolfijnen te zien zwemmen. Wil je liever een jacht met een motor huren, dan is dat ook mogelijk in Griekenland. Zeilmogelijkheden in Griekenland. Van bare-boat tot flottielje en meezeilen is ook een mogelijkheid.

Ook leuk is om een zeilvakantie in Griekenland te combineren met een verblijf op één van de Griekse eilanden. Polyplan organiseert niet alleen zeilvakanties, maar biedt ook hotels, appartementen en villa’s aan. Zo kun je een weekje zielen in Griekenland afwisselen met een weekje in een appartement aan zee. En heb je eigenlijk twee verschillende vakanties in één.