Veerdiensten

  Als je tijdens je vakantie in Griekenland van het ene naar het andere eiland wilt varen of van of naar die ene havenplaats op het vasteland, kun je met de veerboot gaan. Veerboten in Griekenland zijn een veel gebruikt vervoersmiddel en de verbindingen en veerdiensten zijn zeer uitgebreid. De ferries zijn populair om te gaan eilandhoppen en vanuit Pireaus naar je vakantiebestemming te varen. Ook zijn er regelmatige veerdiensten vanuit verschillende havens in Italië naar o.a. Corfu, Igoumenitsa en Patras.

  Met de veerboot van eiland naar eiland in Griekenland

  De veerboten die varen zijn van verschillende rederijen en verschillen per route en tijdschema van type en grootte van de boot. Zo zijn er grotere veerboten waar ook motorvoertuigen op mee kunnen worden vervoerd, maar ook snelle flying cats voor alleen passagiers. Ook de prijzen variëren per route en type boot. In de regel zijn de flying cats duurder dan de grote auto-ferries.

  Net als wij Nederlanders zijn de Grieken onlosmakelijk verbonden met de zee. Het is voor hun net zo gewoon om je met een ferry te verplaatsen als bij ons de bus, trein of metro. Als je op vakantie gaat naar Griekenland kun je vooraf als je boottickets boeken. In het hoogseizoen of voor specifieke routes is dat aan te bevelen. Bekende Griekse reders zijn Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, Seajets, Anek Lines (Fast Ferries), Golden Star Ferries en Dodekanisos Seaways.

  Een overtocht met een veerboot in Griekenland varieert van een kwartier tot enkele uren. De veerboot van Pounta naar het eiland Elafonisos in het zuiden van de Peloponnesos duurt bijvoorbeeld maar 20 minuten. Terwijl de veerdienst van Kreta naar Santorini zo’n twee duur duurt. Hier speelt de wind, die vaak op de Egeïsche Zee waait, nog een vrij grote rol in.

  Wat zijn jouw tips voor Veerdiensten?