Navagio beach

Navagio beach, ook wel shipwreck beach genoemd, is één van de grote trekpleisters van het eiland Zakynthos. Herkenbaar aan het aangespoelde oude scheepswrak midden op het strand. Het witte strand ligt in een baai met hoge krijtrotsen in het noordwesten van Zakynthos op 37 kilometer van Zakynthos stad en vier kilometer van het bergdorp Volimes. Van bovenaf lijkt het een wit zandstrand, maar als je op het strand zelf staat zie je dat het witte kiezelstenen zijn. Je kunt Navagio bereiken per boot, maar veel spannender is bijvoorbeeld een base jump vanaf de steile rotsen.

Navagio beach op Zakyntos is het ideale strand van de ansichtkaarten

Het symbool van Navagio beach is het roestige zeewrak en ligt daar al sinds 1982. Het schip was gevuld met smokkelwaar als sigaretten en drank en strandde in slecht weer op het strand. Van bovenaf, als je over de rand van de rotsen kijkt, is de aanblik erg mooi en je ziet dit beeld dan ook overal terug op ansichtkaarten en kalenders. Het zeewater kan hier overigens best fris zijn, zeker in het voorseizoen, en de zeebodem loopt behoorlijk snel af.

Voor het panorama uitzicht van bovenaf op de baai en het strand heb je een auto of scooter nodig. In de directe omgeving hier zijn geen accommodaties of dorpjes, maar het uitzichtpunt is wel eenvoudig te vinden als je over de westelijke route naar Agios Nikolaos rijdt. Een ware tip voor tijdens je vakantie en mag je niet missen.

Wist je dat de steile rotsen rondom het scheepswrak variëren van 140 meter tot 220 meter hoogte? In de zomermaanden komen er trouwens zo’n 6.000 toeristen per dag op Shipwreck beach. Jaarlijks wordt het totaal aantal bezoekers aan dit gebied geraamd op meer dan één miljoen. Het is daarmee de op één na populairste bezienswaardigheid van Griekenland. Je zult dan dus niet de enige zijn en zeker in de middag kan het dan dus behoorlijk druk zijn.

foto album Zakynthos

Navagio beach tips

Shipwreck beach van boven af Zakynthos

Navagio beach Zakynthos – uitzicht scheepswrak

In 2011 is voor het eerst het Base Jump in Zakynthos evenement georganiseerd. Een extreem sport evenement in augustus, waar men springt met een parachute vanaf de steile rotsen boven Navagio beach. Het zal een enorme adrenaline kick geven, maar je moet het wel durven want het is niet ongevaarlijk. Om te mogen base jumpen boven Shipwreck beach moet je wel de nodige ervaring hebben en er gelden nog andere condities om te mogen springen en deelnemen aan het sportevenement. In 2012 werd het evenement opnieuw georganiseerd van 20 tot 26 augustus en ook in 2013 vond het base jump evenement plaats van 19 tot 22 augustus.

Een andere tip is om een “weg van de massa” excursie naar Navagio beach te maken tijdens je vakantie. Niet alleen heb je hierbij een Nederlandse gids, maar je ontdekt het strand en het scheepswrak zonder het massatoerisme.

Meer Griekenland aanbiedingen


Navagio beach hoe te bereiken

Het scheepswrak op Navagio beach

Navagio beach – scheepswrak op het strand

Navagio beach is alleen vanaf zee te bereiken en je kunt georganiseerde dagexcursies boeken vanuit Laganas en Zakynthos stad. Beter is om vanuit de haven van Agios Nikolaos in het noordoosten van Zakynthos een bootexcursie te boeken naar Shipwreck beach. Je hebt dan de kans om ook de Blue Caves en de zeer fraaie kust en grotten van Keri te zien en combineren. De Blue Caves liggen op twee zeemijl varen vanuit Agios Nikolaos en Navagio op vijf zeemijl vanaf deze haven.

Andere opties om naar het shipwreck te gaan zijn vanuit Porto Vromi met een bootje of vanaf de pier op Kaap Schinari bij de vuurtoren. Met slecht weer of bij veel wind varen de boten niet naar Navagio beach.