Rondreizen

Rondreizen door Griekenland kun je georganiseerd maken of zelf samen stellen. Georganiseerde reizen met een grote of kleine groep en als je wilt ook autorondreizen op maat. Zo kun je het vasteland van Griekenland goed ontdekken, maar ook combinaties maken van meerdere vakantiebestemmingen en heb je enkele korte vakanties tijdens je reis. In Griekenland zijn veel vliegvelden en ook vanuit Nederland en België wordt er in de zomermaanden rechtstreeks op aangevlogen. Je begin- en eindpunt hoeven dus niet per sé bij het hetzelfde Griekse vliegveld te zijn.

Rondreizen in Griekenland is meerdere vakanties combineren

Maar vooral de mogelijkheid om meerdere korte vakanties te combineren in één reis is aantrekkelijk. En dat hoeft niet altijd een reis te zijn langs de culturele Griekse erfgoederen. Een stuk rijden langs een mooie kustroute of door een natuurpark is ook mogelijk. Bovendien heb je de mogelijkheid om een stedentrip naar Athene of Thessaloniki te combineren met cultuur, natuur en zelfs een zon, zee en strand.

Eigenlijk zijn de mogelijkheden voor een rondreis in Griekenland eindeloos. Het ligt eraan wat je zelf graag wilt en hoe flexibel je bent. Het vasteland met een Grieks eiland combineren met een huurauto kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld Zakynthos met de Peloponnesos of Athene met Evia.

Rondreis klassiek Griekenland

Rondreis klassiek Griekenland

Rondreis klassiek Griekenland

Populair in Griekenland is de “klassieke rondreis” in de vorm van een fly & drive. Je vliegt op de Griekse hoofdstad Athene en vandaar uit gaat je reis verder met een huurauto. De route gaat langs de klassieke bezienswaardigheden in Centraal Griekenland en de Peloponnesos. Zo bezoek je de Akropolis, Arachova, het orakel van Delphi, Olympia, Mystras, Mycenae en Epidaurus. Je kunt ook vanuit Thessaloniki een kortere klassieke route maken met de huurauto langs Vergina, Edessa en Meteora.

De rondreis klassiek Griekenland kan gemaakt worden als busrondreis met een groep, maar ook individueel als autorondreis in 8 of 15 dagen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Rondeis Peloponnesos

Autorondreis Peloponnesos

Autorondreis Peloponnesos

Een prima alternatief voor de klassieke rondreis is een autorondreis over de Peloponnesos. Er is een mogelijkheid om in Kalamata te starten en hier ook weer te eindigen, maar een andere mogelijkheid is de rondreis die start in Athene en eindigt in Kalamata. Bij de laatstgenoemde autorondreis begin je in hoofdstad Athene. Hier bezoek je o.a. de Akropolis en het Akropolis museum. Onderweg naar Nafplion kom je langs het Kanaal van Korinthe en Mycenae. Vanuit Nafplion kun je eenvoudig naar het amfitheater van Epidaurus. Verder naar het zuiden kom je langs het indrukwekkende Mystras en de dorpen van de Mani. In de buurt van Kalamata is de archeologische vindplaats van Messini zeer interessant om te bezoeken.

De routes van beide rondreizen zijn gebaseerd op een vakantie van 8 of 15 dagen.

Rondreizen vakanties

Een georganiseerde rondreis in Griekenland kun je vanuit Nederland regelen met een touroperator. Maak een autorondreis van Athene naar Kalamata op maat. Zo bepaal je zelf de stops onderweg en kun je kiezen uit verschillende accommodaties om te overnachten. Andere rondreizen die worden aangeboden zijn o.a. Athene met Evia, Centraal en Noord Griekenland en Kefalonia met Ithaki.

Bij Ross Holidays kun je autorondreizen op de Peloponnesos boeken met begin- en eindpunt Kalamata. Maar ook combinaties van Corfu en Epirus, Lefkas en Zagoria en Zakynthos en de Peloponnesos behoren tot de opties. Ook hier heb je de mogelijkheid om je accommodaties te kiezen. Je bepaalt zelf je eigen tempo en hebt genoeg keuze om het programma samen te stellen voor je rondreis.