Rhodos

Rhodos (Rodos) is het grootste eiland van de Dodekanesos-archipel met een oppervlakte van 1.398 km2 en het op drie na grootste eiland van Griekenland. Dat is bijna dire keer zo groot als ons grootste Waddeneiland Texel. De afstand van noord naar zuid bedraagt 89 kilometer, het eiland is 37 kilometer breed en heeft een lange kustlijn van in totaal 253 kilometer. Het middeleeuws gedeelte van Rhodos-stad is in 1988 uitgeroepen tot UNESCO cultureel werelderfgoed. Dit is dan ook dé bezienswaardigheid van het eiland. Attavyros is de hoogste berg van Rhodos met een top van 1.216 meter en deze kun je vrij gemakkelijk bereiken. Andere hoge bergen zijn Akramitis (825 meter) en Profitis Ilias (798 meter).

Rhodos is het Griekse eiland met de meeste zonuren per jaar

Rhodos-stad is één van de mooiste steden van het gehele Middellandse Zeegebied. Tevens een gezellige en één van de populairste bestemmingen. De stad is gebouwd op de uiterste noordpunt van dit Griekse eiland en heeft duidelijk een nieuw en een oud (middeleeuws) gedeelte. Je mag hier het Paleis van de Grootmeesters, historisch centrum, zeeaquarium van Rhodos en de Mandraki-haven met zijn drie iconische windmolens en de Agios Nikolaos vuurtoren in ieder geval niet missen.

Bij de ingang van de historische Mandraki-haven staan beelden van een hinde ‘Elafina’ en een hert ‘Eláfi’ op twee grote zuilen. Samen vormen deze twee herten het symbool van Rhodos. Ooit stond hier trouwens een groot beeld van de Griekse zonnegod Helios. Dit bronzen beeld wordt ook wel het Kolossus van Rhodos genoemd en wordt beschouwd als één van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. In 226 voor Christus zou deze Kolossus van 31 meter hoog zijn verwoest door een aardbeving. Een belangrijk stukje geschiedenis van dit Griekse eiland.

Bij Lindos en Gennadi in het zuidoosten vind je prachtige stranden voor een zonvakantie. Op het grote zandstrand van Prasonissi, op het zuidelijkste puntje van het eiland, kun je prima kite- en windsurfen. Hier waait het namelijk vrijwel altijd. Ixia, Ialyssos en Faliraki zijn drie populaire vakantiebestemmingen op Rhodos. Het zijn gezellige badplaatsen met veel goede accommodaties, restaurants en winkels. En ze liggen dichtbij de hoofdstad en het vliegveld. Om het eiland goed te ontdekken heb je minimaal twee weken nodig en een huurauto is dan aan te bevelen.

Taverne in Kattavia op Rodos

Gezellige taverna in het dorp Kattavia

In het groene binnenland vind je kleine watervallen, zoals bij Epta Piges en in de vlindervallei van Petaloudes. Het gebied rondom de hoogste berg Attavyros, in het zuidwesten van het eiland, is een fraai natuur- en wandelgebied. Als je geluk hebt spot je hier tijdens een wandeling het beschermde lokale ‘Dama Dama’ damhert tegen. Deze ‘platoni’ herten, zoals ze ook wel worden genoemd, staan symbool voor Rhodos en zijn een beschermde Griekse diersoort sinds 1969. Rodos is overigens de meest zonzekere vakantiebestemming van Griekenland. Hier op het eiland van zonnegod Apollo schijnt de zon gemiddeld namelijk 3.075 uur en op meer dan 300 dagen per jaar. Omgerekend is dit maar liefst 8,4 uur zonneschijn per dag. De beste reismaanden voor Rhodos zijn de maanden mei, juni, september en oktober. De schijnt volop, maar overdag is het nog niet zo warm en druk als in de zomermaanden.

Excursies die je kunt maken tijdens je vakantie zijn bijvoorbeeld naar de ommuurde middeleeuwse oude stad, Lindos, de Petaloudes vlindervallei en de eilanden Chalki, Symi, Tilos of Kastellorizo. Een dagtocht naar Symi vonden wij zeer geslaagd en is geschikt voor alle leeftijden. Mooie zandstranden vind je onder andere bij Tsambika, St Paul’s Bay, Lindos en Pefki. Allemaal langs de oostkust van het eiland. Interessante  archeologische bezienswaardigheden zijn de acropolis van Lindos, het antieke Kamiros en het klooster van Filerimos. Proef hier unieke Sette erbe Likeur en de  champagne van wijnhuis CAIR is typisch Rhodos. Leuke en lekkere souvenirs zijn bijvoorbeeld de wijnen uit het binnenland van het dorp Embonas of Apollona en het lokale bier van de Magnus Magister brouwerij bij het dorp Damatria.

Op Rhodos zijn in 1960 opnames gemaakt voor de film ‘The Guns of Navarone’. De Akropolis van Lindos, het oude gedeelte van Rhodos-stad en Vagies Bay staan hierin decor. Deze laatstgenoemde baai heet sinds de opnames Antony Quinn Bay en is dus vernoemd naar de hoofdrolspeler uit deze film. Andere films die op Rhodos zijn opgenomen zijn bijvoorbeeld Boy on a Dolphin, High Season, Pascali’s Island en Wanted. Leuk om deze thuis te bekijken voor je op reis gaat en alvast in de vakantiesfeer te komen.

foto album Rhodos

+ Lees meer- Lees minder

Rhodos interactieve kaart

Rhodos kaart

Rhodos vakantiebestemmingen

Paleis van de Grootmeesters in Rhodos-stad

Het Paleis van de Grootmeesters is een ‘must visit’

Waar vind je de leukste badplaatsen en dorpen op Rhodos? Dit zijn vakantiebestemmingen met een gezellige wandelboulevard, genoeg shops, mooie hotspots dichtbij je accommodatie en terrassen waar je wat kunt eten en drinken op het eiland.

Rhodos-stad – is de hoofdstad van Rhodos en ook de grootste toeristische bestemming van het eiland. Het oude gedeelte is fraai met veel historische highlights, smalle winkelstraatjes en gezellige pleintjes vol terrasjes. Dit middeleeuwse gedeelte is verdeeld in Kollakio (noordelijke deel) en Bourgo (zuidelijke deel). De oude vestigingsmuren van 12 meter dik kun je dagelijks vanaf 14.45 uur bewandelen met een gids. Een leuke activiteit voor jong en oud. Bekijk in Kollakio, wat vrij vertaald ‘kasteel’ betekent, ook zeker het Paleis van de Grootmeesters, wandel door de Ridderstraat en bezichtig de toegangspoorten, zoals de Pyli Agia Aikaterinis poort. Het Paleis van de Grootmeesters kun je van dinsdag tot en met zondag bezoeken van 08.00 tot 20.00 uur en op maandag van 12.30 tot 20.00 uur. In de wintermaanden zijn er minder ruime openingstijden tot 15.00 uur ’s middags.

Tussen de wandelingen door is het aangenaam om even te gaan relaxen in bijvoorbeeld het Dionysos Park en hier te genieten van de nodige schaduw. Het plein van de Joodse martelaars is een centraal ontmoetingspunt in de oude stad van Rhodos. Hier vind je genoeg gezellige restaurants en hippe bars. Sommigen hebben zelfs een dakterras met prachtig uitzicht. Meer over Rhodos stad

Faliraki – is de grootste badplaats van Rhodos. Het centrum van deze bestemming is een aaneenschakeling van bars, souvenirwinkels en restaurants. De zandstranden zijn in Faliraki breed, grotendeels georganiseerd met ligbedden en eindeloos lang. In het zuidoosten van Faliraki, in de Ladiko baai, zijn shots van de film ‘The Guns of Navarone’ opgenomen. Een leuk dagje uit kun je maken naar The WaterPark. Naar eigen zeggen is dit het grootste openlucht zwemparadijs van Europa en ligt dus in deze vakantiebestemming. De entree voor dit waterpark bedraagt zo’n 25 euro per persoon. Het zwembad met legio glijbanen is in de maanden juni, juli en augustus geopend van 09.30 tot 19.00 uur en in mei, september en oktober dagelijks tot 18.00 uur. Meer over Faliraki

Uitzicht St Paul's Bay op Rhodos

Fraaie St Pauls Bay ook wel de baai van Agios Pavlos genoemd

Ixia – is een andere populaire vakantiebestemming op Rhodos. Hier vind je genoeg hotels en appartementen, vaak direct aan het strand of de hoofdweg gelegen. Ixia ligt op vijf minuten rijden van de hoofdstad en op een kwartiertje van de luchthaven. Deze badplaats heeft leuke souvenirwinkels, supermarkten en kledingwinkels. Tevens zijn er gezellige bars en kun je elke avond kiezen uit een breed aanbod van Griekse restaurants om wat te gaan eten. Het strand is hier lang en vrij smal en grotendeels georganiseerd met ligbedden en parasols. Meer over Ixia

Trianda of Ialyssos – deze namen voor deze bestemming worden door elkaar gebruikt. Het centrum ligt op een paar honderd meter van de lange kustweg naar Ixia en de hoofdstad. Deze levendige badplaats op Rhodos heeft talloze winkeltjes, diverse bars en genoeg keuze in restaurants en tavernes. Bezoek het Filerimos klooster op de gelijknamige heuvel van 267 meter hoogte en proef hier de lokale Sette Erbe likeur. De stranden van Ialyssos zijn vrij smal en meest bedekt met kiezels. Ze zijn vaak een verlengstuk van een hotel of resort en goed georganiseerd met ligbedden en parasols. Meer over Ialyssos

Lees ook ons artikel over 5 gezellige vakantiebestemmingen op Rhodos boordevol inspiratie voor je reis.

+ Lees meer- Lees minder

Meer Griekenland aanbiedingen


Rhodos tips

Vlindervallei van Petaloudes op Rhodos

Vlinders in de vallei in de maand juli bij Petaloudes

Vlindervallei – ligt op 26 kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad en wordt ook wel Petaloudes genaamd. Het is een smal dal, waardoor een beek stroomt. Deze wordt overspannen door houten bruggetjes. In de periode van juni tot en met augustus krioelt het hier van de lokale vlindersoort Panaxia Quadri-punctaria. Deze zwart/witte vlinders worden aangetrokken door het hars van de bomen. Je kunt deze vallei het beste vroeg in de ochtend bezoeken, voordat hier bussen met toeristen arriveren. De entree voor een volwassene bedraagt vijf euro. Tot en met half juni zijn er in de vlindervallei maar weinig vlinders te zien. Hiervoor kun je alleen de fraaie natuur bewonderen en zal dus het aantal vlinders tijdens je bezoek niet veel zijn. Meer over de vlindervallei

Lindos – ligt ten zuidoosten van de hoofdstad en Faliraki. In Lindos wordt jaar in jaar uit de hoogste temperatuur van het eiland gemeten. Boven de oude en gezellige stad ligt de Acropolis op 116 meter hoogte met o.a. de tempel van Athena Lindia uit de 4e eeuw voor Christus. Bezienswaardig zijn hier bijvoorbeeld de Dorische stoa, de stoa van Lindos en de Agios Ioannis 13e eeuwse kerk. Onder deze acropolis ligt dus het stadje zelf met haar sierlijke witte huizen. Je kunt de acropolis van maandag tot en met zondag van 08.00 tot 20.00 uur bezoeken. Entree bedraagt € 12,- voor een volwassene en € 6,- voor een kind. Langs de weg naar de acropolis kom je nog het wassenbeeldenmuseum van Panthenon tegen, welke eveneens dagelijks is geopend van april tot en met oktober. Meer over Lindos

Akropolis van Lindos

Tempel met zuilen op de Akropolis van Lindos

Kameiros – ligt op 36 kilometer ten zuidwesten van Rhodos-stad. Deze Dorische stad dateert hoogstwaarschijnlijk uit 142 voor Christus. Het is één van de best bewaard gebleven Griekse steden uit de oudheid. Je kunt o.a. de overblijfselen bekijken van een Dorische tempel uit de 3e eeuw voor Christus, een altaar voor Helius, de tempel van Athena Polias uit de 6e eeuw voor Christus en de restanten van een 206 meter lange stoa. Kameiros is van maandag tot en met zondag te bezoeken van 08.00 tot 20.00 uur. De entree voor de archeologische site van Kamiros bedraagt € 6,- per volwassene en € 3,- voor een kind tot 12 jaar. Meer over Kameiros

Rhodos-stad – een rondje wandelen door de moderne nieuwe (Niohori) is een tip. De schilderachtige oude stad van Rhodos is een ware bezienswaardigheid. Deze oude stad met zijn middeleeuwse stadsmuren is al meer dan 2.400 jaar bewoond en kun je bijvoorbeeld betreden via het Grand Master’s Palace. Archeologische opgravingen vind je in het zuidwesten van de stad in de wijk Monte Smith. Op Saint Stephen’s Hill staan hier de overblijfselen van een oude acropolis, een klein amphi theater (3e eeuw v. Christus) en de tempel Pythion Apollo. Vanaf deze laatstgenoemde tempel heb je een prachtig uitzicht over de stad. In het hart van de middeleeuwse stad staan, tussen Mandraki en Akandia haven, de ruïnes van de tempel van Aphrodite. Verder naar het zuiden kun je relaxen in het Rodini park met o.a. een kleine stadsboerderij.

Ingang naar de oude middeleeuwse stad van Rhodos

Poort naar het oude gedeelte van Rhodos-stad

Neem verder een kijkje in het Paleis van de Grootmeesters. Tips zijn hier bijvoorbeeld de binnenplaats, de Medusa-kamer en de hoofdpoort. Ook het archeologisch museum en de moskee van Sueyman zijn bezienswaardig. Slenter tevens door de ridderstraat en langs de herbergen van ridders. In de nieuwe stad (Niohori) zijn de Mandraki haven met twee bronzen herten op hoge zuilen, het nationale theater, de moskee van Murad Reis, de ruïne van het 15e eeuwse fort Agios Nikolaos (drie windmolens en een vuurtoren), de Nea Agora met Moorse koepels, het gouveneurspaleis Nomarchia en de kerk Evangelismou uit 1925 tips om te bezoeken. Meer over Rhodos-stad

+ Lees meer- Lees minder

Rhodos bezienswaardigheden

Windmolens aan de Mandraki-haven in Rhodos-stad

Mandraki haven in Rhodos stad waar je lekker kunt rondslenteren

Rhodos is een eiland met veel bezienswaardigheden. Culturele en historische highlights zijn bijvoorbeeld Rhodos stad en Lindos met haar fraaie akropolis. Natuurliefhebbers kunnen in het midden en zuiden van het eiland hun hart ophalen en mooie wandelingen of ritjes op de mountainbike maken. Beachlovers hebben talloze opties uit de mooiste stranden voor een dagje relaxen in de zon aan zee.

Aan de zuidwestzijde van Rhodos bij de bergdorpen Emponas, Siana en Apollona vind je meerdere wijnhuizen. Leuk om hier de wijnen van Rhodos te gaan proeven. Hier wisselen naaldbossen, schitterende vergezichten en dus wijngaarden elkaar af. Bezienswaardig zijn ook de ridderkastelen op het eiland, zoals die van Monolithos. Voor jong en oud is een bezoek aan het speelgoedmuseum van Rhodos in Archipoli een toffe activiteit. Het wordt gerund door de Nederlandse Jacquelien en haar Grieks man Thanasis en je kunt er ook echt gamen.

Wat mag je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie op het Griekse eiland. We hebben de tien mooiste highlights voor je op een rij gezet. Dit is de top 10 met bezienswaardigheden van Rhodos:

  1. Rhodos-stad – de oude prachtige stad en het moderne nieuwe gedeelte,
  2. Kalithea – het kuuroord aan de oostkust met geneeskrachtige bronnen,
  3. Lindos – de akropolis en de oude stad aan de oostkust,
  4. Petoulades – de vlindervallei met Panaxia Quadri-punctaria vlinders,
  5. Tsambika – mooi zandstrand, maar zeker ook het gelijknamige klooster,
  6. Kameiros – de archeologische opgravingen van de Dorische stad,
  7. Monolithos – het kasteel van Monolithos met uitzicht op Chalki,
  8. Moni Filerimou – prachtig gelegen klooster bij Ialyssos met eigen ‘Sette likeur’,
  9. Emponas – bezoek de wijnhuizen en neem deel aan wijnproeverijen,
  10. Epta Piges – de zeven waterbronnen in een fraai natuurgebied.

Een dagelijkse activiteit die je tijdens je vakantie kunt ondernemen is bijvoorbeeld wandelen in het bosrijke zuidwesten van het eiland. Andere buitenactiviteiten op Rhodos zijn zeevissen, een tour door de bergen op een quad, safaritour met een 4×4 jeep, paardrijden en kajakken of snorkelen. Avontuurlijk is de jungle tour excursie van Nikos Pappas. Bezienswaardig en ook noemenswaardig vinden wij het National Marine Park voor de kust van Skala Kameiros. Hier kun je zwemmen tussen de duizenden vissen van de viskwekerij, leren duiken en Blutopia dolfijnen spotten. 

Wist je dat elk jaar in april de Rhodos International Marathon wordt georganiseerd? De eerste editie van deze hardloopwedstrijd was in 2014 en je rent over een vrij vlak parcours langs de noordkust. Zelf hebben we de halve marathon van Rhodos in 2023 gelopen en het is een prachtige ervaring. Een sportieve tip om een strandvakantie, bijvoorbeeld in de meivakantie, hiermee te combineren samen met je gezin of vrienden.

+ Lees meer- Lees minder

Rhodos hoe te bereiken

Anthony Quinn baai op Rhodos

Uitzicht op Anthony Quinn baai

Rhodos heeft een internationaal vliegveld. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt ongeveer 3 uur en 45 minuten. Ook wordt er van april tot en met oktober rechtstreeks vanaf lokale luchthavens in Nederland op dit Griekse eiland gevlogen. Deze luchthaven, Diagoras genaamd, heeft één landingsbaan en wordt door de International Air Transport Association (IATA) aangeduid met luchthavencode RHO.

Vanuit Rhodos kun je doorvliegen naar o.a. Athene, Karpathos, Kastelorizo, Heraklion (Kreta) en Thessaloniki. In de zomermaanden zijn er ook vluchten van en naar Mykonos en Santorini. Als je in de wintermaanden hiernaartoe wilt, dien je eerst naar Athene te reizen. Bovendien kun je per veerboot o.a. van en naar Megisti, Karpathos, Sitia (Kreta) en het eiland Kos. Natuurlijk is er een veer van en naar de haven van Piraeus. Deze maakt onderweg diverse stops op andere Griekse eilanden. Een dagtochtje met de boot naar de naburige eilandjes Symi of Chalki is een tip voor tijdens je vakantie. Dit kan in het hoogseizoen op meerdere dagen per week.

Rhodos stranden

Strand en uitzicht op Lindos

Zandstrand van Lindos

Rhodos heeft een kustlijn van 220 kilometer en veel mooie (zand)stranden. De badplaats Faliraki heeft een lang en breed zandstrand en trekt in de zomermaanden veel toeristen. Tsambika heeft het mooiste strand van het Griekse eiland en ligt aan de oostkust van Rhodos. Het strand is langgerekt, breed en licht geel van kleur. Andere mooie zandstranden aan de oostkust zijn Afandou, Kalithea, Glystra beach en Ladiko beach. In het uiterste zuiden van het Griekse eiland vind je het breedste strand Prasonissi. Dit strand ligt op een landtong en verbindt Rodos met dus het schiereilandje Prasonisi. Een populair strand bij windsurfers, doordat het hier bijna altijd waait.

Lindos beach is waarschijnlijk het aantrekkelijkste strand van Rhodos en tevens het kindvriendelijkste. Het strand is lang en breed en bedankt met fijn zand. De zeebodem is tevens zanderig en loopt geleidelijk af. Daarbij is het zeewater hier kraakhelder en is er bij Lindos beach vrijwel geen golfslag. Wist je dat je hier ook goed kunt snorkelen op Rhodos? Je snorketset mag je trouwens ook niet vergeten als je naar Kallithea, Anthony Quinn Bay bij Faliraki of Tsambika gaat.

Rhodos heeft in 2023 liefst 57 Blue Flag Beaches. Deze stranden zijn schoon en het zwemwater is van uitstekende kwaliteit. Voorbeelden van Blue Flag Beaches op Rhodos zijn Afandou, Vagies, Ladiko Anthony, Kavourakia, Faliraki, Li Pefkon, Ammoudes, Katsouni, Lothiarika, Tholari, Vlicha, Lardos, Megalos Gyalos, Glystra, Kalythies, Elli, Reni, Kiotari, Kastraki en Traounou. Bekijk ook ons overzicht met de zeven mooiste stranden van Rhodos.

Rhodos accommodaties

Elafos hotel in Apollonia op Rhodos

Fraaie Elafos Hotel bij Apollonia op Profitis Ilias

De meeste hotels, appartementen en villa’s op Rhodos vind je langs de oostkust van het eiland en langs de westkust tussen de luchthaven en Rhodos-stad. In totaal zijn er op het Griekse eiland 180.000 bedden beschikbaar in verschillende soorten accommodaties. Deze variëren van eenvoudig tot luxe all-inclusive resorts of privé-villa’s. In de wintermaanden zijn alleen in Rhodos-stad enkele accommodaties geopend voor toeristen. Op vrijwel alle andere plaatsen openen hotels en appartementen medio april hun deuren. De meeste vakantie-adressen blijven tot en met eind september geopend. Of zelfs tot en met eind oktober of de eerste week van november. Dit is mede afhankelijk van beschikbare vluchten en het weer.

Rhodos lokale gerechten

Rhodos terras eten en drinken

Taverne in het zuiden van Rhodos

In Rhodos vind je veel visgerechten op menukaarten van restaurants en tavernes. Denk hierbij aan kalamaria (inktvisringen), tonijn, zeebaars en zelfs zwaardvis. Een klassiek gerecht uit Rhodos is ‘pitaroudia’. Dit zijn balletjes gemaakt van kikkererwten met mint, uien en tomaten. Pitaroudia zijn vegetarisch en kun je prima combineren met een Tahini-dip.

Vlita is een lokale groente die hier veel wordt gegeten en ook wel bekend staat als ‘chorta‘. Een wilde Griekse groentesoort die wordt geserveerd als lunch met wat citroen en olijfolie. Amarangoi is een gerecht uit Rhodos dat zeer geliefd is bij locals. Het wordt gemaakt van madeliefjes die worden gekookt in azijn. Amarangoi wordt veelal geserveerd met ‘skordalia’. Dit is een typisch Griekse knoflookpuree.

Een ander typisch gerecht uit Rhodos is ’trachanás-soep’. Deze groentesoep vind je eigenlijk alleen in het rustige zuiden van het Griekse eiland en staat hier op slechts enkele menukaarten. Hoofdingrediënt van dit lokale gerecht is ’trachanás”, een grof gemalen tarwe die met geitenmelk is vermengd. Karavolous is dan weer een gerecht met slakken, tomatensaus en uien en kan worden gezien als een lokale lekkernij.

Een echte specialiteit van Rhodos is de heldere gedistilleerde alcoholische drank ‘souma’. Vergelijk het met grappa, tsipouro of rakí en je kunt het zien als alternatief voor ouzo. Je komt souma overal op Rhodos tegen en in de bergdorpen Siana en Embonas vind je souma-distilleerderijen. 

Rhodos souvenirs

Souvenirs uit Rhodos

Rhodos souvenirs met honing en Melekounia

Typische souvenirs uit Rhodos zijn vooral lokale producten. Denk aan honing uit de groene binnenlanden, olijfolie uit het droge vlakke zuiden en ook wijn. Melekounia is een lokale zoetigheid en wordt gemaakt van honing, sesamzaad, amandelen en kruiden. Ze worden veelal als repen gemaakt. Mocht je meer willen weten over honing die hier wordt gemaakt dan kun je een bezoek brengen aan het enige Bijenmuseum in Griekenland. Ook de sinaasappel of abrikoos jam van dit eiland is een lekker souvenir voor thuis.

Inheemse druivenrassen van Rhodos zijn Athiri voor witte wijnen en Mandilaria voor rode wijnen. Wijnhuizen vind je rondom Embonas, zoals het familiewijnhuis van Alexandris, maar ook dichterbij Rhodos-stad. Hier is het wijnhuis Anastasia Triantafillou, welke dichtbij de vlindervallei ligt, een tip om te bezoeken. Je kunt de wijnen, na een proeverij, ook aanschaffen als souvenirs. Natuurlijk is de mousserende wijn van CAIR een ander mooi souvenir uit Rhodos om mee te nemen.

Het traditionele drankje van Rhodos is Souma. Eigenlijk hetzelfde als tsipouro en rakí. Lees ook ons artikel over Souma uit Rhodos voor je op vakantie gaat en bezoek bijvoorbeeld de distilleerderij op het eiland.

Rhodos vakanties

Terrasje in Lardos Zuid-Rhodos

Gezellig terras in de schaduw in Lardos

Rhodos is een populaire en veelzijdige vakantiebestemming in Griekenland. In 2023 vlogen 98.252 Nederlanders naar Rhodos voor vakantie. De maand augustus, 20.724 bezoekers, was de drukste maand met Nederlanders op het eiland Vorig jaar zijn er 98.711 Nederlanders naar Rhodos gevlogen. Ondanks de bosbranden is dit aantal dus nagenoeg gelijk gebleven. Op het totaal aantal toeristen dat naar Rhodos gaat per vliegtuig heeft Nederland een marktaandeel van 3,7%. Het is hiermee in 2023 na Kreta, AtheneKos en Zakynthos de vijfde vakantiebestemming voor Nederlanders per vliegtuig naar Griekenland (Bron: INSETE Intelligence en Fraport Greece).

Eliza was here bied je de mogelijkheid om het eiland te ontdekken in een unieke accommodatie met huurauto. De appartementen en villa’s zijn kleinschalig, met zwembad en airconditioning en niet in de buurt van het massatoerisme op Rhodos.

Bij Sunweb kun je ook een pakketreis naar Rhodos boeken inclusief vlucht, transfer en accommodatie. Hotels en appartementen in drukke badplaatsen, maar ook in rustige vakantie-oorden.

Kapel in Kolymbia op Rhodos

Typisch Grieks blauw-witte kapel van Kolymbia

De accommodaties van TUI op Rhodos zijn afgestemd op de vakantiebehoeftes van de verschillende reizigers. Hotels en appartementen voor actieve vakantiegangers, maar ook voor ontspanning en het thuisgevoel in populaire vakantiebestemmingen als Ixia, Ialyssos, Rhodos-stad, Lindos en Faliraki.

Vakantie aanbiedingen naar Rhodos worden elke dag ge-update. Reizen naar bestemmingen als Rodos-stad, Ialyssos, Kalithea en Lindos met vertrek vanaf Nederlandse vliegvelden. Het aanbod van vakanties naar Rhodos is groot in Nederland en België. De kans op een geschikte last minute naar Rhodos, zeker buiten de schoolvakantieperiodes om, is een voordelige mogelijkheid.

Alternatief is om zelf een reis samen te stellen. Ons advies is om dan te beginnen met de vliegtickets. Met een huurauto kun je dan namelijk ook een fly-drive organiseren. Erg leuk. Of je combineert een vakantie naar Rhodos met een (kort) verblijf op één van de buureilanden, zoals Symi, Chalki of Tilos.

+ Lees meer- Lees minder

Rhodos video

Bekijk onze korte drone-video die we in 2023 tijdens een bezoek aan het Griekse eiland Rhodos hebben gemaakt. Beelden van bovenaf van o.a. Rhodos-stad, Mandraki-haven en Anthony Quinn Bay.