Fly drive

Ook naar Griekenland kun je een fly drive vakantie boeken. Je vliegt dan vanuit Nederland op een Griekse luchthaven en daar staat een huurauto voor je klaar. Met deze auto kun je vervolgens op eigen houtje, of volgens een reisprogramma, Griekenland gaan ontdekken. Reisorganisaties in Nederland bieden fly & drives aan als pakketreis, maar stellen ze ook op maat voor je samen. Een andere benaming voor fly-drive is ook wel autorondreis.

Met een fly-drive ontdek je het vasteland van Griekenland

Het ligt voor de hand dat een fly drive naar Griekenland op het vasteland wordt uitgevoerd. De Griekse eilanden hebben wel verbindingen met veerboten, waar overigens ook huurauto’s op mee kunnen, maar de meeste eilanden zijn niet zo groot. Met een fly-drive kun je prima de Peloponnesos, Centraal Griekenland, Macedonië, Epirus en de streek Thessalië ontdekken. Eventueel een combinatie met de eilanden Lefkas of Evia die wel over de weg vanaf het vasteland zijn te bereiken.

Voor een autorondreis naar Griekenland vlieg je het beste op de vliegvelden van Athene of Thessaloniki. Deze zijn het hele jaar door rechtstreeks te bereiken met bijna dagelijkse vluchten vanaf Schiphol Amsterdam. Na drie uur vliegen sta je op Griekse bodem. Je kunt ervoor kiezen om één of meerdere nachten in deze steden te verblijven voor je aan je rondreis gaat beginnen.

Fly drive tips

Fly & drive rondreis Centraal GriekenlandMet een fly drive heb je de mogelijkheid om vakantiebestemmingen, bezienswaardigheden en dorpen te bezoeken die alleen met de auto bereikbaar zijn. Zo kun je dus ver weg van de massa genieten van het authentieke Griekse leven. Kies een mooie accommodatie op een afgelegen plekje. Bovendien kun je meerdere bestemmingen met elkaar combineren tijdens je reis en je eigen tempo bepalen.

Maak een mooie autorondreis over het schiereiland Peloponnesos en combineer je vakantie met het zuidelijke deel van Centraal Griekenland. Bezoek Galaxidi, Kalavryta en Nafplion. Maar bijvoorbeeld ook de bronnen van Loutraki en het historische Momenvasia.

Fly drive vakanties

Fly & Drive Griekenland vakantiesJe kunt een fly-drive vakantie naar Griekenland boeken bij een Griekenlandspecialist in Nederland. Vooraf regelen zij dan je vluchten, de huurauto en de verschillende accommodaties.

Bij Ross Holidays kun je een autorondreis boeken naar verschillende Griekse bestemmingen. Kleinschalige accommodaties op afgelegen plekjes tussen de Griekse bevolking.

Ook bij Eliza was here kun je een fly & drive vakantie laten regelen naar Griekenland. Ze stemmen een reisschema af op je behoefte en combineren verschillende luxe vakantie-adresjes met elkaar tijdens je reis.

Bij De Jong Intra vakanties kun je ook een fly-drive vakantie naar het vasteland van Griekenland boeken. De reisperiode kun je zelf kiezen en ook de lengte van je vakantie met de huurauto.

Wat zijn jouw tips voor Fly drive?