Fly drive

Ook naar Griekenland kun je een fly drive vakantie boeken. Je vliegt dan vanuit Nederland op een Griekse luchthaven en daar staat een huurauto voor je klaar. Met deze auto kun je vervolgens op eigen houtje, of volgens een reisprogramma, Griekenland gaan ontdekken. Reisorganisaties in Nederland bieden fly & drives aan als pakketreis, maar stellen ze ook op maat voor je samen. Een andere benaming voor fly-drive is ook wel autorondreis.

Met een fly-drive ontdek je het vasteland van Griekenland

Het ligt voor de hand dat een fly drive naar Griekenland op het vasteland wordt uitgevoerd. De Griekse eilanden hebben wel verbindingen met veerboten, waar overigens ook huurauto’s op mee kunnen, maar de meeste eilanden zijn niet zo groot. Met een autorondreis kun je prima de Peloponnesos, Centraal Griekenland, Macedonië, Epirus en de streek Thessalië ontdekken. Eventueel een combinatie met de eilanden Lefkas of Evia die wel over de weg vanaf het vasteland zijn te bereiken.

Voor een autorondreis naar Griekenland vlieg je het beste op de vliegvelden van Athene, Kalamata, Thessaloniki of Volos. De luchthavens van de twee grootste steden van Griekenland zijn het hele jaar door rechtstreeks te bereiken. Ze hebben bovendien bijna dagelijkse vluchten vanaf Schiphol Amsterdam. Kalamata en Volos zijn seizoensbestemmingen en worden in de zomermaanden vanuit Nederland aangevlogen. Na drie uur vliegen sta je op Griekse bodem. Je kunt ervoor kiezen om één of meerdere nachten in deze steden te verblijven voor je aan je rondreis gaat beginnen.

Je fly-drive Griekenland kan bestaan uit alleen de vlucht en huurauto. Het is ook mogelijk om je accommodaties alvast mee te boeken en een reisschema te laten samenstellen door een reisorganisatie. Je hebt dan nog steeds de vrijheid om zelf te reizen en in je eigen tempo. Echter weet je al wel waar je ’s avonds gaat overnachten. Leuk om te lezen is het reisverslag van onze fly-drive op Chalkidiki. Een gave reis met inspiratie voor je eigen trip.

Fly drive tips

Fly & drive rondreis Centraal GriekenlandMet een fly drive heb je de mogelijkheid om vakantiebestemmingen, bezienswaardigheden en dorpen te bezoeken die alleen met de auto bereikbaar zijn. Zo kun je dus ver weg van de massa genieten van het authentieke Griekse leven. Kies een mooie accommodatie op een afgelegen plekje. Bovendien kun je meerdere bestemmingen met elkaar combineren tijdens je reis en je eigen tempo bepalen.

Maak een mooie autorondreis over het schiereiland Peloponnesos en combineer je vakantie met het zuidelijke deel van Centraal Griekenland. Bezoek Galaxidi, Kalavryta en Nafplion. Maar bijvoorbeeld ook de bronnen van Loutraki en het historische Momenvasia.

Neem voor een fly-drive naar Griekenland de tijd. Een reis van minimaal 8 dagen is aan te bevelen om een gebied te ontdekken. Maar een autorondreis van 15 dagen door Griekenland is onze tip.

Meer Griekenland aanbiedingen


Fly drive vakanties

Fly & Drive Griekenland vakantiesJe kunt een fly-drive vakantie naar Griekenland boeken bij een Griekenlandspecialist in Nederland. Vooraf regelen zij dan je vluchten, de huurauto en de verschillende accommodaties.

Bij Ross Holidays kun je een autorondreis boeken naar verschillende Griekse bestemmingen. Kleinschalige accommodaties op afgelegen plekjes tussen de Griekse bevolking.

Ook Polyplan biedt fly & drive vakanties naar Griekenland. Jij bepaalt hoe lang en waar je wilt verblijven. Met een auto rijd je zelf van de ene naar de andere verblijfplaats in je eigen tempo.