Vliegtickets

  Op vakantie naar Griekenland en zelf de vliegtickets regelen? Online vind je meer dan voldoende mogelijkheden om goedkoop een vliegticket naar Griekenland of de Griekse eilanden te vinden. De meeste vluchten naar Griekenland starten in april en eindigen in oktober. Het land is geen winterzonbestemming en daardoor is het aanbod in deze maanden van vliegtickets beperkt tot de steden Athene en Thessaloniki. Steeds vaker zie je dat voordelige diensten van lokale vliegvelden worden opgestart. Zo kun je met Ryanair vliegen vanaf Eindhoven, Charleroi (België) en Weeze (Duitsland).

  Steeds meer goedkope regionale vluchten van en naar Griekenland

  Bij onze oosterburen zijn charters van Thomas Cook en German Wings voordelige mogelijkheden. Transavia, Corendon Airlines en TUI Fly starten de verkoop van losse stoelen naar Griekenland in december. Vliegen naar Griekenland is dan nog goedkoop en als je er in die periode snel bij bent kun je een mooie prijs regelen voor je ticket vanaf Schiphol Amsterdam of de lokale luchthavens van Eindhoven, Groningen (Eelde) of Rotterdam. Vanaf Schiphol kun je goedkoop naar Griekenland vliegen met Transavia.

  Start je zoektocht met de voorkeur(en) voor een vakantiebestemming, de reisperiode en de duur van het verblijf. De kleinere Griekse eilanden hebben geen eigen luchthavens. Je kunt kijken voor een vliegroute naar een eiland in de buurt en het laatste stukje met een veerdienst af te leggen.

  Op vergelijkingssites kun je aanbiedingen bekijken en krijg je een goede indicatie wat een vliegticket naar Athene of Griekenland ongeveer kost. Vervolgens goed zoeken op internet en raadpleeg de websites van de luchtvaartmaatschappijen zelf. Ze hebben vrijwel allemaal online een boekingsmodule en aanbiedingen en promoties vind je snel op deze sites terug. Een tip, kijk ook over de grens in België of Duitsland. Soms is een langere autorit de moeite waard.

  foto album Griekenland vakantie

  Vliegtickets Griekse eilanden

  Vliegtuig op Corfu met Griekse visser.

  Vliegtickets Griekenland – vliegtuig Corfu met visser.

  Kreta heeft drie internationale luchthavens Chania (westen), Heraklion (midden) en tegenwoordig Sitia (oosten). De andere Griekse eilanden maar één vliegveld met één enkele landingsbaan. De vluchtduur naar Griekenland vanaf Nederland varieert van twee uur en dertig minuten tot ongeveer vier uur. Corfu Airport is het dichtste bij en Rhodos ligt het verste weg. De vliegtuigen waarmee wordt gevlogen zijn veelal Boeing 737’s en Airbus 300 types. Ze bieden een capaciteit van 180 tot 200 passagiers per vlucht.

  Bagageregels worden steeds strenger. Vooral bij budgetluchtvaartmaatschappijen als Ryanair en Easyjet wordt steeds meer gecontroleerd op zowel de afmetingen als het gewicht van je handbagage van en naar Griekenland. Een tip, lees goed de voorschriften voor je handbagage en ruimbagage en kom niet voor onaangename verrassingen te staan op de luchthavens. Per kilo overgewicht kun je ter plaatse op het op vliegveld een vergoeding betalen en (veel) te zware en te grote koffers of tassen kunnen zelfs door de airlines worden geweigerd.

  Vliegtickets Griekenland Athene en Thessaloniki

  Vliegtickets Griekenland Transavia toestel op Kalamata airport

  Vliegtickets Griekenland – Transavia op Kalamata

  De luchthaven van de Griekse hoofdstad Athene is de drukste bestemming. Van over de hele wereld komen hier dagelijks veel vliegtuigen aan voor een verblijf in Griekenland of een doorvlucht naar een andere (Europese) bestemming. Vanaf Athene zijn er prima, veel en frequentie verbindingen met Griekse eilanden en luchthavens op het vasteland.

  Olympic en Aegean voeren meestal deze vluchten uit en binnen een uur ben je op de plaats van bestemming. Tickets kun je eenvoudig kopen via de websites van deze maatschappijen en prijzen varieren dagelijks. Athene is een populaire bestemming voor een stedentrip en Kreta het meest populaire Griekse eiland. Binnen 30 minuten ben je vanaf de internationale luchthaven van Athene in het centrum van de stad. Met een huurauto kun je de omgeving ontdekken of bijvoorbeeld verder reizen naar de Peloponnesos.

  Thessaloniki is de andere miljoenenstad in Griekenland en wordt niet vaak genoemd voor een stedentrip. Toch heeft de stad veel mogelijkheden en zijn er vliegverbindingen vanaf Amsterdam en Brussel.

  Wat zijn jouw tips voor Vliegtickets?