Voutoumi beach

Voutoumi beach op het eiland Anti Paxos is één van de mooiste stranden van Griekenland. Overdag ligt de baai vol met zeilboten, motorbootjes en veerboten van excursies uit Corfu en Parga. In mei, juni en september en oktober is het minder druk en het beste is om vroeg in de ochtend of later op de middag naar Voutoumi beach te gaan. Anti Paxos is slechts vijf km2 groot en heeft een haventje Agrapidia genaamd.

Voutoumi beach is een van de mooiste stranden van Griekenland

Het zandstrand is echt wit en het zijn geen kiezels. Je waant je in het Caribisch gebied. Het strand is georganiseerd met strandbedden en parasols en ook zijn er twee tavernes waar je wat kunt eten en drinken. Aan de zuidzijde heb je vanaf het terras een mooi uitzicht op Voutoumi, Vrika en verderop Paxos. Voutoumi ligt op ongeveer vier zeemijl van Gaios op Paxos en je kunt dus prima vanuit Paxos zelf met een bootje naar dit prachtige zandstrand.

Neem je snorkeluitrusting mee en probeer te snorkelen bij de rotsen aan zowel de noord- als de zuidzijde van Voutoumi beach. Vanaf de haven van Gaios vertrekt, in de zomermaanden, elk half uur een boot naar Voutoumi. Vanaf het panorama terras van Bella Vista taverne heb je een prachtig uitzicht op de hele baai en het strand.

foto album Paxos

Voutoumi beach tips

Voutoumi beach op Anti Paxos in Griekenland

Voutoumi beach Anti Paxos

Op Anti Paxos wonen ongeveer 150 mensen permanent. Het eilandje heeft mooie wijngaarden en hier worden kleinschalig zeer goede wijnen gemaakt. Als je geluk hebt kun je ze proeven bij één van de tavernes aan het strand van Voutoumi.

De rest van het eiland is mooi groen bedekt met olijfbomen, eiken en cipressen. Een wandeling naar de vuurtoren van Anti Paxi uit 1833 is als het niet te warm leuk om te doen.

Als je zelf een bootje hebt gehuurd in Paxos en naar Anti-Paxos bent gevaren is het een tip om een waterdicht zakje voor bijvoorbeeld je smartphone of camera mee te nemen. Je kunt niet altijd op het strand komen zonder eerst een stukje te zwemmen. En de foto’s vanaf het strand en de taverne zijn het mooiste van Voutoumi beach.

Net achter het strand ligt een taverne, maar iets hoger ligt aan de zuidzijde de taverne Bella Vista. Het is een behoorlijk klim via de stenen trap naar boven, maar je wordt getrakteerd op het mooiste uitzicht op de baai van Voutoumi.

Meer Griekenland aanbiedingen


Voutoumi beach accommodaties

Voutoumi beach op Anti Paxos in Griekenland

Voutoumi beach op Anti Paxos – uitzicht op de baai

Overnachten op Anti Paxos is prijzig en het aanbod van accommodaties is beperkt. Aan het strand van Voutoumi mag je sowieso niet overnachten of kamperen en het eiland heeft geen camping of hotel. Accommodaties zijn er wel te vinden. Meeste zijn luxe villa’s elders op het Griekse eilandje.

Bij de tavernes van Voutoumi beach kun je hier informatie over vragen, maar beter is vooraf informatie in te winnen in Gaios of Lakka op Paxos. Villa Oneiro is een voorbeeld van zo’n luxe villa op Anti Paxos. Natuurlijk kun je overnachten op je zeilboot als die hier voor anker ligt. Beter is het om in Paxos te verblijven, hier heb je alle voorzieningen voor de moderne toerist, en per kaïk één of meerdere dagen naar Voutoumi te reizen.