Reisbagage inpaktips

  Op vakantie naar Griekenland gaat er altijd een hoop bagage mee. Zeker ouders met kinderen hebben veel reisbagage en vaak is het een kunst om alles in de koffers, tassen en handbagage te krijgen. Luchtvaartmaatschappijen hanteren steeds strengere, en ook vaak hun eigen, regels voor ruimbagage en handbagage. Het is dan ook raadzaam om deze regels goed te controleren voor je start met inpakken.

  Zware bagage en souvenirs stop je bij de wielen van de koffer

  Je kleding, speelgoed, souvenirs en toilettas wil je zo goed mogelijk verpakken en ervoor zorgen dat er niks breekt of onnodig kreukt. Samen met inpakspecialisten hebben we diverse tips voor je verzameld om je dierbare spullen zo goed en veilig mogelijk te kunnen vervoeren naar je vakantiebestemming in Griekenland. Niet alleen inpaktips zijn handig, maar hoe herkenbaar is je reisbagage? Vergeet niet dat er een grote kans is dat er meerdere koffers en tassen zijn in het vliegtuig zoals die van jezelf. We hebben diverse inpaktips en tips voor herkenbaarheid van je bagage op een rijtje gezet.

  Het komt weleens voor dat een koffer of tas, per ongeluk, niet aankomt in Griekenland. Reden hiervoor kan een tussenlanding op een andere vakantiebestemming zijn of een verkeerd kofferlabel. De kans is klein, maar voor de zekerheid kun je een aantal dingen die je dagelijks op je vakantie nodig hebt deels in je handbagage stoppen. Voor handbagage gelden speciale regels binnen de Europese Unie welke je hier kunt nalezen.

  Inpaktips reisbagage, koffers, tassen en handbagage

  Hoe ga je alles voor je vakantie naar Griekenland in je koffer of tas krijgen? Meestal neem je meer bagage mee dan je nodig hebt, wat zorgt voor minder ruimte en extra kilo’s. Kijk dus eerst goed of je al je verzamelde spullen wel echt nodig hebt voor je vakantie. Leg de koffer of tas al een paar dagen voor vertrek open op zolder of een andere kamer en stop de spullen die je tegenkomt en wilt meenemen er alvast in. We hebben een overzicht gemaakt met de belangrijkste tips voor het inpakken van je reisbagage:

  • Doe zware spullen, bijvoorbeeld schoenen, bij het wielgedeelte van de koffer of tas.
  • Let erop dat breekbare bagage, zoals toiletartikelen, niet te dicht op de schaal van de koffer zitten. Stop ze in het midden van de koffer tussen kleding of handdoeken. De buitenkant van de koffer kan tijdens transport namelijk ingedrukt worden.
  • Gebruik eventueel vacuumzakken om kleding en/of badlakens in te verpakken en zo ruimte te besparen.
  • Weeg de koffer zo nu en dan om te weten hoeveel kilo je nog kunt inpakken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op de luchthaven.
  • Vergeet je koffer niet op slot te doen met een sleutel of cijfercode.

  Reisbagage herkenbaarheid

  Zorg dat je koffer of reistas voor jezelf goed herkenbaar is. Zo voorkom je op de luchthaven van je vakantiebestemming in Griekenland mogelijke problemen. Een specifieke kleur van je reisbagage is veelal onvoldoende en bedenk dat er vaak tussen de 150 tot 200 medepassagiers in het vliegtuig zitten. Hoe kun je snel je eigen bagage herkennen?

  • Gebruik een kofferriem in een opvallende kleur. Deze combinatie met je koffer of tas is vaak uniek en gemakkelijk te herkennen. Bovendien zorgt de riem voor extra stevigheid.
  • Hang aan elk bagagestuk een eigen kofferlabel met daarop duidelijk je naam en een contactpunt. Tegenwoordig kun je prima alleen je e-mailadres, mobiele nummer of zelfs je facebook- of twitteraccount erop zetten.
  • Markeer je reisbagage met bijvoorbeeld een sticker.