Koufonissi

  Koufonissi is een eiland en onderdeel van de Cycladen. Het ligt in de Egeïsche Zee tussen Naxos en Amorgos in. Samen worden Pano en Kato Koufonisi wordt het ook wel Koufonisia genoemd. Deze rotsachtige eilanden hebben aan de zuidkant hele fraaie stranden. Het zeewater kleurt azuurblauw en trekt toeristen naar het Griekse eiland. Het totale oppervlakte van beide eilanden is 10 km2 en er wonen nog geen 300 Grieken permanent.

  Koufonissi is een Grieks eiland en heeft prachtige stranden

  In de zomermaanden komen er vooral toeristen met een dagexcursie vanaf Naxos. Je kunt ook op Koufonissi overnachten in één van de studio’s of appartementen. Het aanbod is niet groot en gemiddeld verblijft men één nacht. Deze eilandjes worden ook wel Small Cyclades (kleine Cycladen-eilanden) genoemd en liggen wat verder afgelegen. Toch kun je Koufounisi redelijk eenvoudig met de veerboot bereiken.

  De twee populairste, grootste en mooiste stranden liggen op Pano Koufounisi. Het zijn Ammos beach bij het hoofdstadje Chora en Pori beach. Pori ligt in het zuidoosten van het eilandje en de baai wordt gezien als één van de mooiste stranden van Griekenland. Deze baai ligt beschut tegen de wind en is bedekt met wit zand. De zeebodem loopt geleidelijk af en Pori beach is dus zeer geschikt voor families met kleine kinderen.

  Andere stranden op Koufonissia die je kunt bezoeken zijn Italida beach (Platia Pounta beach), Fanos beach, Kastelli beach en Hawaii beach. Bij de meeste stranden is wel een taverne of kantina te vinden. Opvallend is ook het natuurlijke zwembad Pisina genaamd of The Eye of the Devil. Met een huurauto kun je zelf over het eilandje Pano Koufonissi rijden. Er is maar één pompstation en deze ligt centraal op het eiland. Mooie plaats voor de zonsondergang en een drankje op het terras is Mylos bar in Chora. Vlakbij vind je hier ook de enige haven van het eiland. De lokale vissersboten liggen in Parianos Bay iets ten noorden van het hoofdstadje.

  + Lees meer- Lees minder

  Meer Griekenland aanbiedingen