Vakanties

  Reizen naar Griekenland kun je tegenwoordig eigenlijk het hele jaar door. De vakantie zonbestemmingen kun je per vliegtuig eenvoudig en rechtstreeks bereiken van april tot en met oktober. Bekijk de beste vakantie aanbiedingen naar Griekenland en selecteer op je favoriete bestemming.

  Rust en ontspanning tijdens je vakantie in Griekenland in een villa

  In 2019 vlogen meer dan een miljoen Nederlanders voor een vakantie naar Griekenland. De jaren hiervoor schommelde het aantal Nederlandse toeristen tussen de 650.000 en 900.000. Dit resulteert in een marktaandeel voor Griekenland van ongeveer 20% onder het totaal aantal vliegvakantiebestemmingen. Griekenland is hiermee na Spanje en Turkije de populairste bestemming voor vakanties per vliegtuig onder Nederlanders.

  Vind vakantie naar Griekenland

  Voer je Griekse bestemming in, vervolgens je favoriete plaats en sorteer je selectie op prijs, aantal sterren, klantwaardering of vertrekdatum.
  Zoek vakantie:

  Kreta is veruit het meest bezochte Griekse eiland voor een vakantie. 34% van de Nederlanders die naar Griekenland op vakantie gaan kiezen voor Kreta. Het appartement, 45%, is het meest gebruikte verblijf tijdens een reis of vakantie, gevolgd door een hotel, 39%. Bij ongeveer de helft van het aantal hotelovernachtingen in Griekenland maken Nederlanders gebruik van de all-inclusive verzorging (bron: onderzoek Griekenland.net 2019).

  Een luxe villa als accommodatie wordt in Griekenland steeds populairder. Het uitgebreide aanbod van villa’s door specialisten levert een belangrijke bijdrage. Privacy, rust, ruimte en ontspanning worden als argumenten gegeven om een villa als vakantie-adres te huren. Griekenland is minder populair voor campingvakanties bij Nederlanders. Ondanks de goede camping voorzieningen, op met name het vasteland van Griekenland, lijken de afstand, de reistijd met de auto en de overtocht met de veerboot hier de struikelblokken. Cruisen en zeilen lijken voor een selectieve doelgroep.

  foto album Griekenland vakantie

  Kreta is de populairste vakantiebestemming

  Vakanties naar Griekenland

  Vakantie naar Griekenland – prachtige stranden

  De populairste eilanden voor een vakantie in Griekenland zijn achtereenvolgens Kreta, met een marktaandeel in Nederland van 6%, Kos, Rhodos, Corfu en Zakynthos. Ook de kleinere en minder bekende Griekse eilanden worden steeds populairder. Mede doordat Griekenland de meeste luchthavens van Europa heeft zijn ze prima direct of indirect per vliegtuig vanuit Nederland te bereiken.

  In de wintermaanden kun je vanuit Athene of Thessaloniki een wintersportvakantie in Griekenland ondernemen op het vasteland. Op diverse plaatsen kun je skien en snowboarden.

  De Cycladen-eilanden als Santorini, Mykonos en Naxos zijn ook prima per boot te bereiken vanuit omliggende eilanden en Athene. Deze eilandengroep is uitermate geschikt om te gaan “eilandhoppen”.

  Griekenland heeft meer dan 2.000 schone badplaatsen

  Reizen in Griekenland op Kreta

  Vakantie in Griekenland – prachtig strand op Kreta

  De stranden in Griekenland komen al jaren het beste uit de bus bij een internationaal onderzoek vanuit de Europese Commissie. Een overzicht van de 10 mooiste stranden van Griekenland brengt je als in de vakantiestemming.

  Blue Flag beach en QualityCoast vlaggen wapperen langs de kust en op het strand. In totaal zijn 21.368 badplaatsen verdeeld over 27 EU lidstaten gecontroleerd. In Griekenland controleerde men 2.049 badplaatsen, waarvan 99,5% het predikaat schoon heeft gekregen. Het vakantieland heeft daarmee één van de hoogste scores van de EU.

  Griekenland heeft 10.000 hotels met één miljoen bedden

  Last minute aanbiedingen Griekenland

  Reizen door Griekenland – badplaatsen en natuur

  Wist je dat Griekenland 9.677 hotels heeft verspreid over het hele land. Deze hotels in totaal 733.445 bedden aanbieden aan toeristen. Gemiddeld hebben deze hotels 41,4 kamers in 2014 en 63% van de hotels in Griekenland is een drie, vier of vijf sterren accommodatie.

  Het land heeft 4.500 reisbureaus (organisaties) en in totaal 7.500 bussen om toeristen in te vervoeren. 45 luchthavens worden aangevlogen voor lokale vluchten en op 29 luchthavens in Griekenland landen internationale vliegtuigen. In 2011 bedroeg de omzet uit het toerisme voor het land 10,5 miljard euro.

  Autohuur Griekenland tijdens vakantie

  Om je Griekse vakantiebestemming op eigen houtje en in je eigen tempo te ontdekken is een huurauto aan te bevelen tijdens je vakantie. Je kunt online voordelig een auto huren voor je reis van start gaat. De huurauto staat dan klaar bij aankomt in Griekenland en kun je hier ook bij vertrek weer achterlaten. Vrijwel elke internationale luchthaven in Griekenland heeft deze mogelijkheid. Zo voorkom je bovendien een transfer langs andere accommodaties voor je bij je eigen hotel of appartement aankomt. Tips voor autoverhuur in Griekenland hebben we op een rijtje voor je gezet. Bekijk ook het reisadvies voor je Griekse vakantiebestemming voor je op vakantie gaat.

  Vakanties Griekenland aanbiedingen en last minute

  Vakantie naar Griekenland aanbiedingen en last minute

  Vakantie Griekenland – dorpje op Grieks eiland

  Het aanbod van vakanties naar Griekenland is groot. Vanuit Nederland wordt in 2015 en 2016 van april tot en met oktober direct aangevlogen op een record aantal Griekse vliegvelden. Pakketreizen, vlucht met accommodatie en transfers, worden aangeboden door grote reisorganisaties, maar ook door kleine specialisten.

  De trend in de reiswereld is dan men meer en meer zelf een vakantie gaat samenstellen. Eilandhoppen Griekenland is populair met talloze mogelijkheden. Combineer bijvoorbeeld meerdere Cycladen-eilanden tijdens één reis. Je kunt ook een fly drive vakantie boeken. Goedkope vliegtickets van Ryanair en Transavia, maar ook het grote aanbod van hotels en appartementen op internet biedt toeristen de mogelijkheid om wat creatiever te worden. Niet alleen zijn er genoeg last minute vakantie aanbiedingen naar Griekenland te vinden, maar zo kun je ook je reis op maat samenstellen.

  Wat zijn jouw tips?