Vakanties

  Reizen naar Griekenland kun je tegenwoordig eigenlijk het hele jaar door. De vakantie zonbestemmingen kun je per vliegtuig eenvoudig en rechtstreeks bereiken van april tot en met oktober. Bekijk de beste vakantie aanbiedingen naar Griekenland en selecteer op je favoriete bestemming. Gemiddeld heb je acht tot vijftien dagen nodig om een Griekse bestemmingen goed te kunnen ontdekken. Alleen voor Kreta en grote districten op het vasteland heb je meerdere vakanties nodig om alles te zien en doen. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kun je naar bijvoorbeeld Athene en Thessaloniki reizen.

  Griekenland is een heerlijke bestemming voor strandvakanties

  In 2019 vlogen meer dan één miljoen Nederlanders voor een vakantie naar Griekenland. De jaren hiervoor schommelde het aantal Nederlandse toeristen tussen de 650.000 en 900.000. Dit resulteert in een marktaandeel voor Griekenland van ongeveer 20% onder het totaal aantal vliegvakantiebestemmingen. Griekenland is hiermee na Spanje en Turkije de populairste bestemming voor vakanties per vliegtuig onder Nederlanders.

  Kreta is veruit het drukstbezochte Griekse eiland voor een vakantie. 34% van de Nederlanders die naar Griekenland op vakantie gaan kiezen voor Kreta. Het appartement, 45%, is het meest gebruikte verblijf tijdens een reis of vakantie, gevolgd door een hotel, 39%. Bij ongeveer de helft van het aantal hotelovernachtingen in Griekenland maken Nederlanders gebruik van de all-inclusive verzorging (bron: onderzoek Griekenland.net 2019).

  Een luxe villa als accommodatie wordt in Griekenland steeds populairder. Het uitgebreide aanbod van villa’s door specialisten levert een belangrijke bijdrage. Privacy, rust, ruimte en ontspanning worden als argumenten gegeven om een villa als vakantie-adres te huren. Griekenland is minder populair voor campingvakanties bij Nederlanders. Ondanks de goede camping voorzieningen, op met name het vasteland van Griekenland, lijken de afstand, de reistijd met de auto en de overtocht met de veerboot hier de struikelblokken. Cruisen en zeilen lijken voor een selectieve doelgroep.

  foto album Griekenland vakantie

  Toerisme Griekenland

  Hoeveel toeristen naar Griekenland elk jaarHoeveel toeristen bezoeken Griekenland ieder jaar? 2019 was het recordjaar en toen bezochten 31,3 miljoen toeristen Griekenland, waarvan er 23,9 miljoen met het vliegtuig arriveerden. Ook in 2022 kwamen er meer dan 31 miljoen vakantiegangers naar Griekenland toe. De vraag of Griekenland toeristisch is kunnen we dus volmondig met ‘ja’ beantwoorden.

  Vanuit Nederland gaan er jaarlijks tussen de 600.000 en meer dan één miljoen toeristen met het vliegtuig naar Griekenland op vakantie. In 2019 gingen de meeste Nederlanders op vakantie naar Griekenland; namelijk 1.132.388. Dit is goed voor een marktaandeel in het Grieks toerisme van 3,0% en 4,7% op basis van het aantal vliegtuigpassagiers. Op de luchthavens van Athene, Heraklion (Kreta) en Kos kwam toen alleen al 60% van deze reizigers aan (bron: INSETE Intelligence). Athene (ATH) is de Griekse luchthaven waar de meeste Nederlanders landen en Kavala (KVA) het vliegveld die het minste aantal Nederlanders ontvangt. In totaal wordt er op 18 verschillende airports in Griekenland gevlogen vanuit Nederland.

  Kreta populairste vakantiebestemming

  Kreta populairste vakantiebestemming GriekenlandDe populairste eilanden voor een vakantie in Griekenland zijn achtereenvolgens Kreta, met een marktaandeel in Nederland van 6%, Kos, Rhodos, Corfu en Zakynthos. Ook de kleinere en minder bekende Griekse eilanden worden steeds populairder. Mede doordat Griekenland de meeste luchthavens van Europa heeft zijn ze prima direct of indirect per vliegtuig vanuit Nederland te bereiken.

  In de wintermaanden kun je vanuit Athene of Thessaloniki een wintersportvakantie in Griekenland ondernemen op het vasteland. Op diverse plaatsen kun je skiën en snowboarden.

  De Cycladen-eilanden als Santorini, Mykonos en Naxos zijn ook prima per boot te bereiken vanuit omliggende eilanden en Athene. Deze eilandengroep is uitermate geschikt om te gaan eilandhoppen.

  Meer Griekenland aanbiedingen


  Strandvakantie Griekenland

  Strandvakantie Griekenland op CorfuGriekenland is in trek voor een strandvakantie mede door haar heerlijke klimaat, de schone zeeën en de fraaie vele stranden. Van brede zand- tot de mooiste kiezelstranden. Een strandvakantie Griekenland kan met een kustlijn van bijna 15.000 kilometer bijna overal. Langs en op de Griekse stranden zijn over het algemeen genoeg faciliteiten voor bezoekers te vinden. Denk bijvoorbeeld aan ligbedden, parasols, een beach bar of taverne of zelfs je accommodatie.

  Grieken zoeken zeker in de zomer graag de zee op voorkoeling. In de binnenlanden is het dan vaak te heet. Vandaar dat veel kustplaatsen een boulevard hebben of in ieder geval één taverne aan zee. Strandvakanties naar Griekenland zijn voor Nederlanders populair van juni tot en met september. Dit zijn namelijk de maanden met de meeste zonuren en de hoogste maximumtemperaturen.

  Griekenland méér dan 2.000 schone badplaatsen

  Griekenland heft meer dan 2.000 badplaatsen voor vakantieDe stranden in Griekenland komen al jaren het beste uit de bus bij een internationaal onderzoek vanuit de Europese Commissie. Een overzicht van de 10 mooiste stranden van Griekenland brengt je alvast in de vakantiestemming.

  Blue Flag beach en QualityCoast vlaggen wapperen langs de kust en op het strand. In totaal zijn 21.368 badplaatsen verdeeld over 27 EU lidstaten gecontroleerd. In Griekenland controleerde men 2.049 badplaatsen, waarvan 99,5% het predikaat schoon heeft gekregen. Het vakantieland heeft daarmee één van de hoogste scores van de EU.

  Griekenland 10.000 hotels met één miljoen bedden

  Vakantie in GriekenlandWist je dat Griekenland 9.677 hotels heeft verspreid over het hele land. Deze hotels in totaal 733.445 bedden aanbieden aan toeristen. Gemiddeld hebben deze hotels 41,4 kamers in 2019 en 63% van de hotels in Griekenland is een drie, vier of vijf sterren accommodatie.

  Het land heeft 4.500 reisbureaus (organisaties) en in totaal 7.500 bussen om toeristen in te vervoeren. 45 luchthavens worden aangevlogen voor lokale vluchten en op 29 luchthavens in Griekenland landen internationale vliegtuigen. In 2019 bedroeg de omzet uit het toerisme voor het vakantieland 18 miljard euro.

  Luxe vakanties Griekenland

  Luxe vakantie naar GriekenlandEen opkomende trend aan zowel de aanbod- als vraagzijde zijn luxe vakanties naar Griekenland. Zo’n luxueuze vakantie houdt in dat je verblijft in een hotel of resort waar het je aan niks zal ontbreken. Dezelfde luxe die je thuis hebt, maar dan op je vakantie-adres in Griekenland. Accomodaties die voldoen aan (zeer) hoge kwaliteitseisen met een hoog serviceniveau. Ook een rondreis is een vorm luxe, doordat je in één vakantie meerdere highlights te zien krijgt.

  Luxe vakanties naar Griekenland kunnen ook maatwerkreizen zijn of bijvoorbeeld een verblijf in een super de luxe villa met eigen zwembad en chefkok. Je bent zeker niet gebonden aan één locatie, want de laatste jaren is er flink geïnvesteerd in nieuwe luxe accommodaties op zowel de Griekse eilanden als het vasteland. Het huren van een (zeil)jacht met bemanning is een andere optie. En een week op zee is prima te combineren met een verblijf van een week in een villa. Of kies voor een golfvakantie in Griekenland.

  Familievakanties Griekenland

  Familievakanties in GriekenlandMet het hele gezin op vakantie naar Griekenland kan op alle bestemmingen in Griekenland. Grieken houden van kinderen en vertroetelen ze als geen ander volk in de Europese Unie. Familievakanties in Griekenland kunnen worden gevierd in all-inclusive resorts, villa’s, hotels, maar natuurlijk ook in appartementen. Bij een all-inclusive reis weet je vooraf wat de familievakantie je gaat kosten en is er voor de kinderen een animatieteam aanwezig. De kinderen worden tijdens je verblijf in Griekenland vermaakt.

  Met een gezinsvakantie in een appartement kom je dichter bij de Griekse bevolking. Ook een kindvriendelijke accommodatie en je hele gezin kan de Griekse authentieke lokale keuken ervaren en nog meer de gastvrijheid van de Grieken. Gebonden aan de schoolvakanties? Zowel in de mei-, zomer- als herfstvakantie kun je rechtstreeks naar wel 20 bestemmingen in Griekenland vanuit Nederland.

  Autohuur Griekenland tijdens vakantie

  Om je Griekse vakantiebestemming op eigen houtje en in je eigen tempo te ontdekken is een huurauto aan te bevelen tijdens je vakantie. Je kunt online voordelig een auto huren voor je reis van start gaat. De huurauto staat dan klaar bij aankomt in Griekenland en kun je hier ook bij vertrek weer achterlaten. Vrijwel elke internationale luchthaven in Griekenland heeft deze mogelijkheid. Zo voorkom je bovendien een transfer langs andere accommodaties voor je bij je eigen hotel of appartement aankomt. Tips voor autoverhuur in Griekenland hebben we op een rijtje voor je gezet. Bekijk ook het reisadvies voor je Griekse vakantiebestemming voor je op vakantie gaat.

  Leuk is om voor een fly & drive te kiezen, waarbij je huurauto voor je klaarstaat als je uit het vliegtuig stapt. Je autorondreis op Kreta of het vasteland gaat dan van hotel naar hotel toe en zo ontdekte een groter gebied tijdens je reis.

  Vakanties Griekenland aanbiedingen en last minute

  Vakanties naar Griekenland en aanbiedingenHet aanbod van vakanties naar Griekenland is groot. Vanuit Nederland wordt van april tot en met oktober direct aangevlogen op een 20 verschillende Griekse vliegvelden. Pakketreizen, vlucht met accommodatie en transfers, worden aangeboden door grote reisorganisaties, maar ook door kleine specialisten.

  De trend in de reiswereld is dan men meer en meer zelf een vakantie gaat samenstellen. Eilandhoppen Griekenland is populair met talloze mogelijkheden. Combineer bijvoorbeeld meerdere Cycladen-eilanden tijdens één reis. Goedkope vliegtickets van Ryanair en Transavia, maar ook het grote aanbod van hotels en appartementen op internet biedt toeristen de mogelijkheid om wat creatiever te worden. Niet alleen zijn er genoeg last minute vakantie aanbiedingen naar Griekenland te vinden, maar zo kun je ook je reis op maat samenstellen.