Gezinsvakanties

Griekenland is een prima vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. De korte vliegtijd, de vele eilanden met eigen karakters, de vriendelijke Griekse bevolking en het aangename klimaat zijn aangenaam voor een familievakantie naar Griekenland. Als families op vakantie gaan, willen zowel de ouders als de kinderen een fantastische vakantie beleven. Het dichtstbijzijnde eiland is Corfu en ligt op 2,5 uur vliegen vanaf Nederland. Rhodos is het andere uiterste, gelegen aan de oostkant van Griekenland, op ongeveer vier uur vliegen. Veel Griekse bestemmingen worden bovendien aangevlogen vanaf de lokale luchthavens Eindhoven, Groningen, Maastricht en Rotterdam. Met een korte reistijd en vertrekken vanaf een luchthaven in de buurt, starten gezinsvakanties naar Griekenland al goed.

Griekenland is een ideale bestemming voor familievakanties

Accommodaties zijn er in Griekenland volop. De ruime keuze biedt ook gevarieerde mogelijkheden voor familievakanties. Je kunt kiezen voor een appartement of hotel met of zonder all inclusive formule. Uit onderzoek van Griekenland.net blijkt dat het appartement (38,3%) het meest favoriete verblijf is tijdens een vakantie in Griekenland, gevolgd door het hotel (20,7%). All inclusive familie-accommodaties voor jonge gezinnen met baby’s van 0 tot 2 jaar of kinderen van 3 tot 11 jaar genieten bij 16,9% van de respondenten de voorkeur.

foto album Griekenland vakantie

Familievakanties Corfu

Vakantie met de kinderen in Roda Corfu

Roda en Acharavi op Corfu kindvriendelijk

Corfu is een populair voor gezinsvakanties naar Griekenland. In badplaatsen als Acharavi en Roda kun je prima terecht met kindvriendelijke accommodaties en stranden. De dorpen zijn voorzien van kinderspeelplaatsen met voorzieningen voor de ouders. De kinderen kunnen zich tijdens de vakantie vermaken in de speeltuinen, op het strand of in de zwembaden. De restaurants serveren Griekse specialiteiten en hebben veelal speciale kindermenu’s. De grotere supermarkten hebben uitgebreide schappen met producten voor kinderen en bieden ook artikelen aan voor baby’s.

Op Corfu vind je twee grote waterparken waar zowel de ouders als de kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Aqualand is het grootste waterparadijs centraal gelegen bij het dorp Agios Ioannis.  Het waterpark is van van april tot en met oktober dagelijks te bezoeken. Je kunt een georganiseerde dagexcursie boeken, maar ook zelf met de huurauto een bezoek brengen. Aqualand is in de zomermaanden tot 19.00 uur geopend en je kunt vanaf 15.00 uur tegen een gereduceerd tarief naar binnen.

Verspreid over het eiland vind je diverse accommodaties met all inclusive formules en eigen animatieteams. Andere verblijfsmogelijkheden voor gezinnen met kinderen zijn luxe villa’s aan de noordoostkust van Corfu of kleinschalige appartementen vaak direct aan zee.

Gezinsvakanties Kos

Luxe all inclusive hotel op Kos voor gezinnen.

Luxe all inclusive hotel op Kos voor gezinnen.

Kos is een ideale vakantiebestemming voor families met kinderen. Het Griekse eiland is vrij vlak en wordt ook wel het fietseiland van Griekenland. Ook voor kinderen zijn de fietsenpaden rondom Kos-stad prima te fietsen. Leuk om met het hele gezin een of meerdere dagen het eiland voor een deel te verkennen. De accommodaties op Kos zijn ook voor een groot gedeelte ingesteld op gezinsvakanties. Psalidi en Kardamena hebben grote all-inclusive resorts met speciale animatieteams voor de kids en grote speelgelegenheden.

Bij Kardemena heeft de Griekse hotelketen Mitsis zelfs een eigen dorp gebouwd. Het dorp bestaat uit meerdere grote resorts van de populaire hotelketen en idee voor een luxe vakantie met de hele familie. De reistijd tot de luchthaven bedraagt 20 minuten en Kos ligt op drie en een half uur vliegen vanuit Nederland en Belgie.

Gezinsvakanties vakanties

Op vakantie met het hele gezin is vaak een behoorlijke organisatie. Zeker met de kinderen heb je veel bagage en moet je met veel dingen rekening houden. Een onbezorgde vakantie met het hele gezin naar Griekenland kan met Eliza was here. Unieke vakantieadresjes op mooie Griekse locaties met zwembad in een rustige omgeving.