Simos beach

Simos beach is één van de mooiste stranden van Griekenland. Het ligt op het eiland Elafonisos in het zuidoosten van de Peloponnesos in het district Lakonia. Een paradijs en nog niet ontdekt door het massatoerisme. In de maanden juli en augustus kan het hier behoorlijk druk zijn met veel Grieken en Italianen. Ze komen met de veerboot vanuit Viglafia (Pounta) voor een dagtochtje of een kort verblijf.

Simos beach één van de mooiste stranden van Griekenland

Simos beach wordt ook wel Frango beach genoemd en vormt bijna één geheel met het langgerekte Sarakiniko beach. Het doet denken aan de Blue Lagoon met kraakhelder zeewater in de mooiste kleuren blauw en een wit zandstrand. Zwemmen hier in de zee is als in het Caribisch gebied.

Op Simos beach staan de nodige strandstoelen met tropisch ogende parasols. Een setje te huur voor € 8,- per dag. De eigenaren komen vanzelf naar je toe. Bij de parkeerplaats is een kantina, waar je drankjes, snacks en eenvoudige Griekse gerechten kunt bestellen. Je loopt hiervandaan door de duinen met cederbomen naar het witte zandstrand. In de omgeving een paar appartementen, kleinschalig, waar je kunt overnachten.

Simos beach is in mei, juni, september en oktober rustig. Kans zelfs dat je overdag bijna het strand voor jezelf hebt. Een wandeling door de heuvels op is een mogelijkheid en hoe hoger je komt, hoe beter het uitzicht op de baaien en het strand. De zandduinen met cederbomen is een Natura 2000 beschermd natuurgebied.

Peloponnesos foto album

Simos beach stranden

Het strand van Simos beach is een waar paradijs. Wit fijn zand en op sommige plaatsen 25 meter breed. De zandduinen rijzen tot 10 meter hoogte en vormen het natuurgebied bij het strand. Een strandwandeling langs het strand is een tip.

Dichtbij het strand ligt Camping Simos Elafonisos. Een goedkoop alternatief voor een overnachting bij Simos beach. Is er een mooiere plek in Griekenland om te onthaasten en vakantie te vieren?

Vind je het te druk op het strand in juli of augustus dan kun is Lefki beach een prima alternatief. Het ligt dichtbij Simos beach aan de zuidoostkant van het eiland.

Meer Griekenland aanbiedingen