Cruise

Een cruise vakantie naar Griekenland maken langs verschillende eilanden en steden op het vasteland? Jazeker, het aanbod van cruises door de Griekse wateren wordt elk jaar groter. De vaarroutes variëren en je kunt op verschillende plaats aan boord gaan. Denk bijvoorbeeld aan een reis langs het oostelijk deel van de Middellandse zee of een combinatie van Griekenland, Italië en Israël. Tijdens je cruisevakantie leg je aan in meerdere havens en zo kun je tijdens één reis meerdere stukjes Griekenland zien en ontdekken. Je vaart vaak ’s nachts, zodat je de volgende dag een bestemming als Corfu kunt gaan ontdekken.

Cruise vakantie Griekenland is combineren, relaxen en genieten

Zo kun je bijvoorbeeld een cruise door Griekenland starten in Venetië en via Montenegro de Griekse eilanden Corfu, Mykonos en Santorini bezoeken. Of wat dacht je van een Middellandse Zee cruise waar je start in Venetië en eindigt in Barcelona. Je doet dat onderweg de haven van o.a. Kerkyra aan. Andere optie is een luxevaart naar Turkije en Griekenland. Dan kom je o.a. op Rhodos, Mykonos en in Athene. De haven van Piraeus is dan het start- en eindpunt.

Luxe cruise voor de kust van SantoriniCruise schepen zijn behoorlijk groot. De Norwegian Jade bijvoorbeeld is bijna 300 meter lang en heeft slaapplaatsen voor meer dan 2.400 personen. Aan boord is een bowling baan, meer dan 20 verschillende restaurants en eetgelegenheden, meerdere zwembaden met glijbanen en zelfs een casino. Bedenk daarbij nog eens meer dan 1.000 man personeel aan boord.

Ook de Holland America Line vaart volledig verzorgd door de Griekse wateren. Stops worden gemaakt in Corfu, Olympia, Kreta, Athene en Rhodos. het aantal bestemmingen is afhankelijk van welke cruise vakantie je boekt en hoe lang je reis gaat duren. Ook hier kunnen trouwens 2.000 toeristen aan boord en als drijvend resort zijn de schepen voorzien van alle luxe en comfort.

Kleinschalige cruises, ook wel boetiekcruises genoemd, zijn een andere optie, waarbij je vaart op een luxe cruisejacht en Griekenland ook vanaf zee gaat ontdekken. Je krijgt dan wel de luxe van een grote boot, maar niet de massa. De sfeer aan boord is persoonlijker en er wordt ook overdag gevaren, zodat je veel meer kunt zien van de Griekse kustlijn. Dat is pas echt vorstelijk op zee varen in het land van de goden.

Cruise vakanties

Boetiekcruise bij Ionische eilandenEen cruisevakantie in Griekenland kun je maken van maart tot en met november. Een luxe reis op de Griekse wateren kun je al maken vanaf 7 nachten, maar 14 nachten kan ook. Populaire cruisebestemmingen zijn Santorini, Mykonos en Kreta vanuit Athene, maar ook Corfu, Zakynthos en Rhodos zijn Griekse eilanden die kunnen worden gekozen. ’s avonds eten aan boord en slapen in je eigen hut of luxe suite. De volgende morgen wakker op een Griekse bestemming en klaar om van boord te gaan voor dagje shoppen, cultuursnuiven en relaxen op een terras met een goed glas Griekse wijn.

Sunweb biedt diverse geheel verzorgde cruises inclusief retourvlucht en transfer aan in Griekenland. Op basis van volpension met dagelijks entertainment verblijf in luxe suites met bijvoorbeeld king size tweepersoonsbedden.

Wil je meer privé cruisen dan is een luxe boutique cruise een goede mogelijkheid. Polyplan biedt boutique cruises aan in vrijwel heel Griekenland en zo’n reis kun je bijvoorbeeld combineren met een verblijf in een villa of resort.

Wil je ook meerdere Griekse eilanden bezoeken tijdens één vakantie, maar meerdere dagen op een eiland verblijven? Dan is eilandhoppen Griekenland een prima mogelijkheid.