Agia Marina

  Agia Marina is een kustplaatsje op het Griekse eiland Aegina. Het ligt in het zuidoosten van het Saronische eiland op een paar kilometer rijden van de Aphaia Tempel. Het badplaatsje heeft een vrij lang gerekt zandstrand, welke in de zomermaanden grotendeels is georganiseerd. In Agia Marina zijn hotels, appartementen, tavernes, supermarkten en restaurants te vinden.

  Agia Marina is een kustplaatsje op het eiland Aegina

  Vanaf de blauw-witte Agia Marinas kapel aan de zuidzijde van de gelijknamige baai heb je een mooi overzicht. Vanaf de pier in het haventje vertrekken veerdiensten naar de havenstad Piraeus. Het plaatsje wordt vaak bezocht in combinatie met de archeologische bezienswaardigheid Afaia. Atheners komen hier graag in het weekend om te ontspannen. Bezienswaardig is ook het klooster van Agios Minas. Het ligt op een steenworp afstand van de eerder genoemde befaamde tempel en heeft drie kapellen.

  De beste reistijd voor Agia Marina Aegina zijn echt de zomermaanden juli en augustus. Of in de weekenden in de maanden juni en september. Op andere data zal er niet veel te beleven zijn hier aan de kust. Ook is het weer in deze periode over het algemeen het beste. Weinig neerslag en lange dagen met veel zon.

  foto album Aegina

  Meer Griekenland aanbiedingen