Accommodaties

  In Griekenland kun je kiezen uit een groot scala aan accommodaties. Van luxe vakantievilla’s tot een eenvoudige bed en breakfast. Griekenland.net heeft een selectie gemaakt van reisorganisaties met een breed assortiment appartementen, hotels en villa’s op de Griekse eilanden en op het vasteland van Griekenland.

  Appartement favoriete accommodatie vakantie Griekenland

  De prijzen van accommodaties in Griekenland zijn afhankelijk van heel veel factoren. Is de ligging direct aan zee of wat verder landinwaarts? Indien landinwaarts heeft de residentie een fraai uitzicht op zee en is de ligging rustig? Van dat soort vragen. Maar ook natuurlijk de voorzieningen en het bouwjaar van de accommodatie zijn van belang.

  “Groen” en “duurzaam” zijn ook in Griekenland steeds belangrijker. Eigenaren van Griekse accommodaties kunnen zich met keurmerken hierin onderscheiden ten opzichte van andere hotels en appartementen. Met zoveel zonuren per jaar is enige opwekken op een hoteldak met zonnepanelen een prima mogelijkheid.

  foto album Griekenland vakantie

  Appartementen in Griekenland favoriet

  Appartementen Griekenland

  Griekenland accommodaties – appartement zwembad

  Verblijf in een appartement is voor Nederlanders de favoriete accommodatie tijdens een vakantie in Griekenland. Dit blijkt uit een onderzoek van Griekenland.net in 2011 onder meer dan 1.250 bezoekers van de website. Ook het hotel als vakantieverblijf doet het nog steeds goed bij Nederlanders, terwijl campings en cruises in Griekenland nog niet erg in trek zijn. All-inclusive is ook in trek in Griekenland. Traditionele huizen huren voor een vakantie in Griekenland is een andere mogelijkheid.

  De Griekse badplaatsen en dorpjes zijn voorzien van veel horecagelegenheden en vakantiegangers kunnen hier vaak genieten van lokale Griekse gerechten. Bijzondere kleine hotels vind je door heel Griekenland en bekijk de bijzondere plekjes die Jacoline Vinke heeft bezocht op het vasteland en de Griekse eilanden.

  Hotels in Griekenland

  Hotels Griekenland

  Griekenland accommodaties – hotel met ontbijt

  Hotels in Griekenland kennen voor toeristen de categorieën in aantal sterren. Een vijf-sterren hotel is dan de meest luxueuze variant en de één-ster de eenvoudigste. Zelf hanteert Griekenland een ander systeem met zes verschillende categorieën. De meest luxe hotels vallen in categorie L, terwijl de andere hotels zijn ingedeeld in de klassen A tot en met E. Het Griekse systeem is aan hervorming toe. Voor een toerist is het onduidelijk hoe een oud hotel in de A-klasse beter presteert dan een splinternieuw hotel in de C-klasse.

  Het aanbod van all-inclusive hotels in Griekenland is sterk toegenomen. Grote (internationale) hotelketens zijn gevestigd op vooral de drukke en populaire Griekse vakantiebestemmingen. Toch is en blijft Griekenland een vakantieland om alles zelf te ontdekken. De infrastructuur is hier grotendeels op gebouwd. Een tip voor vakantiegangers in een all-incluisve resort is om ook de lokale Griekse keuken te proeven in tavernes of restaurants.

  Met het vliegtuig naar Griekenland

  Met het vliegtuig op vakantie naar Griekenland is nog steeds het populairste vervoermiddel en vaak in combinatie met een appartement of hotel. Campings vind je in Griekenland veel op het vasteland, maar ook op de Griekse eilanden. Op het vasteland zijn ze populair bij de Grieken zelf en op de eilanden meer bij eilandhoppers. Cruisevakanties in de Griekse wateren winnen ook aan populariteit. Combinaties zijn mogelijk met andere landen rondom Griekenland als Italie, Turkije en Cyprus.