Samos

Samos is na Lesbos en Chios het grootste Noord-Egeïsche eiland met een oppervlakte van bijna 478 km2, een kustlijn van 475 kilometer en het heeft ruim 48.000 inwoners. De grootste lengte van oost naar west bedraagt 50 kilometer en de maximale breedte is 20 kilometer. Het Kerkis gebergte aan de westkant heeft met Vigla een top van maar liefst 1.433 meter. Dit is dan ook het hoogste punt van het Griekse eiland. In dit bergachtige gedeelte van Samos kun je mooie wandelingen maken.  Zand- en kiezelstranden, schilderachtige dorpjes en gezellige vakantiebestemmingen wisselen elkaar op het eiland af. Tevens zijn de mooie natuur en het milde klimaat aantrekkelijk. Hierdoor gaan Nederlanders dan ook graag naar dit groene eiland op vakantie.

Samos is het groene Griekse eiland van de muskaatwijnen

Vathi is de hoofdstad van Samos en ligt in een vrij grote en weelderig groene baai. De stad heeft een gezellige boulevard en diverse musea. In de avonden is het hier, zeker in de zomervakantie, gezellig druk op terrassen van bars en restaurants. Kokkari, Pythagorion, Ireon en Votsalakia zijn populaire vakantiebestemmingen en liggen verspreid over het eiland aan de kust. Tips voor mooie stranden zijn To Potami beach en Tsamadou beach voor een dag relaxen tijdens je vakantie. Mikro en Megalo Seitani zijn twee afgelegen stranden. Na een mooie wandeling kun je hier in het noordwesten genieten van de rust en ruige natuur. Samos is overigens het bewoonde Griekse eiland wat het dichtste bij Turkije ligt.

Filosoof Pythagoras werd zo’n 2.500 jaar geleden op Samos geboren en heeft de wereld grote diensten bewezen met zijn wiskundige kennis. Zijn stelling van Pythagoras (a2+ b2= c2) is nog steeds één van de bekendste wiskundige stellingen. In de kustplaats Pythagorion aan de haven vind je zijn moderne standbeeld. Ook Aristarchus en Epicurus zijn op dit eiland geboren. En volgens de Griekse mythologie is het tevens de geboorteplaats van godin Hera. De Goudjakhals (Canis Aureus) komt in het Middellands Zeegebied alleen op Samos voor. Een vosachtig dier die voornamelijk aan de rand van bergdorpen op het eiland leeft. Zelf hebben we de Goudjakhals nooit gezien en ze zijn dan ook mensenschuw.

Excursies en dagjes uit op Samos

Haventje van Kokkari op Samos

Kokkari op Samos

Excursies die kunnen worden gemaakt zijn bijvoorbeeld naar de ruïnes van de burcht van Logothetis, de kustplaats Kusadasi in Turkije en naar het heilige Griekse eiland Patmos. Andere activiteiten zijn een wandeltocht door de Nachtegaalvallei en een bezoek aan de tempel van Hera met de grot van Pythagoras.

Goede wandelpaden en de fraaie natuur trekken veel wandelaars in zowel het voor- als naseizoen naar dit Noord-Egeïsche eiland. In totaal is het netwerk aan wandelpaden hier namelijk meer dan 260 kilometer. De beste reistijd voor Samos is van de maanden april tot en met oktober en voor wandelen het voor- en naseizoen.

Wijn, bier en honing

De wijnen uit Samos zijn wereldwijd geliefd. Bij de wijncoöperatie zijn tegenwoordig meer dan 2.200 lokale wijnmakers aangesloten. De Vin Doux, een muskaatwijn, is de populairste wijnsoort en wordt in de volksmond ook wel “Samos-wijn” genoemd. Een zoete wijn die men drinkt als digestief na de maaltijd en die je terug kunt vinden in veel zomerse cocktails. Ook honing uit het Kerkis-gebergte is een lekker en bovendien gezond souvenir. En wist je dat Samos een micro-bierbrouwerij heeft voor haar eigen Valsamo biermerk? Proeven tijdens je vakantie.

Ieder jaar van zes tot en met twaalf augustus vindt het Young Artists Festival plaats. Onder leiding van professor Konstantia Gourzi krijgen jonge muzikanten uit Samos de kans om van zich te laten horen. Het jaarlijkse festival vindt buiten plaats in het oude theater van Pythagorion. Leuk om bij te wonen tijdens je reis of vakantie. Een typisch Samiotisch gerecht is ‘bourekakia’. Dit zijn hartige filorolletjes gevuld met groente, feta of vlees en wordt gezien als een Griekse mezedes.

foto album Samos

+ Lees meer- Lees minder

Samos interactieve kaart

Samos vakantiebestemmingen

Vathi (Samos-stad) het oude gedeelte

Doorkijk vanuit het oude Samos-stad op zee

Samos-stad (Vathi) – in het noordoosten ligt Samos stad in een grote baai met de grootste haven van het eiland. Een pittoresk straatje verbindt de havenwijk met de oude traditionele stadswijk Vathi, gebouwd tegen de heuvels. Langs de kustweg liggen grote hotels, restaurants, bars en winkels. Parallel aan deze kustweg loopt de winkelpromenade met vele grote en kleine winkels.

In deze stad vind je diverse oude kerken en kapelletjes. De kerk van Agios Ioannis heeft prachtige zeldzame muurschilderingen. In de kerk Agios Spyridonas is zeer veel marmer verwerkt. Bijzonderheid is dat deze is genoemd naar de beschermheilige van het eiland Corfu Hij heeft gezorgd dat Corfu zich in 1864 bij het vrije Griekenland kon aansluiten. Deze zelfde wens ging voor de Samioten op 11 november 1912 in vervulling. Op het gelijknamige plein is dagelijks, behalve zondag, een marktje. Meer over Samos stad

Marathokampos dorp op Samos

Uitzicht vanuit Marathokampos

Marathokambos – in het zuidwesten van Samos ligt het stadje Marathokambos op 400 meter hoogte tegen de helling van de berg Kerkis. Het is er nog niet zo toeristisch en het heeft daardoor zijn eigen karakter behouden. Kenmerkend zijn smalle vaak steile straatjes, stenen muren met waterkraantjes en natuurstenen huizen met pannendaken en smalle poorten. Op het dorpsplein staat de nog werkende Loungafontein uit 1861. De omgeving is indrukwekkend door de hoge berg Kerkis met zijn talloze grotten en rijke flora en fauna.

Aan een kleine natuurlijke baai met vissersboten ligt de haven Ormos Marathokampou. Tegenwoordig is er verderop langs de kust een nieuwe vakantiebestemming Votsalakia ontstaan. In de omgeving zijn fantastische stranden zoals Limnionas (kiezel), Psili Ammos (zand) en Balos (Blue Flag). Veel bezienswaardigheden heeft Marathokambos niet. Vijf kilometer buiten de stad bevinden zich twee kapelletjes, Agios Ioannis en de Panagia Sarandaskaliotissa (allerheiligen van de 40 traptreden) en de grot van Pythagoras. In deze grot vluchtte de filosoof toen hij door de tiran Polycrates werd vervolgd. Op de helling van de berg Kerkis liggen twee dorpjes die beroemd zijn om hun mooie uitzicht: Kallithea en Drakei. In 2010 zijn hier grote bosbranden geweest. Imkers probeerden hun bijenkasten uit te roken en het bos vloog in brand. Ongeveer 1.000 hectare bos ging verloren. Meer over Votsalakia

Pythagorion boulevard

Boulevard van Pythagorion op Samos

Pythagorion – ligt in het zuidoosten van het eiland en is de plek waar vroeger de antieke stad Samos lag. Hier hebben grote filosofen zoals Pythagoras gelopen. Deze stad is door de UNESCO toegevoegd aan de lijst van wereld cultureel erfgoed. In Pythagorion bevinden zich de overblijfselen van de muur van Polycrates, het Antieke Theater, de Romeinse Baden (geopend van dinsdag tot en met zondag van 08.40 tot 14.45 uur en gratis) en een archeologische collectie zuilen, beelden en portretten. Het archeologisch museum is te bezoeken op zaterdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur en de toegangsprijs is twee euro per persoon. Aan de voet van de berg Spyliani vind je het onderaardse aquaduct Efpalinio (1.036 meter lang) uit 550 voor Christus. Efpalinio voorzag de antieke stad van water. Het wordt beschouwd als het 8e wereldwonder uit de oudheid. De tunnel van het aquaduct is verlicht en kan bezocht worden en de toegang bedraagt vier euro per persoon. Efapalinio is geopend van dinsdag tot en met zondag van 08.30 tot 20.00 uur. Meer over Pythagorion

Karlovasi op Samos

Uitzicht op Karlovasi

Karlovassi – ligt in het noordwesten van Samos en is de op een na grootste stad van het eiland. Het bestaat uit verschillende gedeeltes, vroegere gemeenten, die zijn samengevoegd. De oude wijk Ormos was vroeger een belangrijk handels- en industriecentrum voor het bewerken van leder. Een vijfde van de totale leerproductie van Griekenland kwam hier vandaan. Grote vervallen pakhuizen en verlaten fabrieksgebouwen herinneren nog aan die tijd. In een van de oude fabrieken is het leerlooiersmuseum gevestigd. Dit is van dinsdag tot en met zondag van 09.00 tot 13.00 uur te bezoeken. De rijke fabriekseigenaren bouwden hun villa’s in de wijken Neo en Meseo Karlovassi. Ze lieten daar ook schitterende kerken bouwen zoals de Agios Nikolaoskerk.

Neo Karlovassi is tegenwoordig het centrum van de stad met het stadhuis. Daar is ook de Faculteit Wiskunde van de Egeïsche Universiteit gevestigd. Meseo Karlovassi is een sfeervolle wijk met huisjes dicht op elkaar en een gezellig plein. Limani is de havenwijk; daar zijn de meeste hotels, restaurants en tavernes. Dan is er nog de wijk Paeo Karlovassi, waar de huizen dicht op elkaar staan op een rotsachtige bergrand. Op een uitstekende rots staat de kerk Agia Triada met een prachtig uitzicht. Bij Palio Karlovassi is ook de grot van Agios Antonios. Daar heeft een kluizenaar ooit een kerkje gebouwd. Je kunt het elke dag en gratis bezoeken.

Dichtbij de stad ligt het mooie hartvormige strand van Potami. Wanneer je vandaar uit het riviertje stroomopwaarts volgt kom je bij de watervallen. Het is geen eenvoudige tocht maar de natuur en de watervallen zijn schitterend. Hier vlakbij bevindt zich ook de burcht van waaruit men vroeger de piraten en rovers in de gaten hield. In heel Griekenland zijn de tradities uit Karlovassi bekend zoals het vuurwerk met Pasen, de processie van de kadi op de laatste zondag voor de vastentijd en de schitterende Carnavalsoptocht. Meer over Karlovasi

Boulevard en centrum van Kokkari

Kustplaats Kokkari op Samos

Kokkari – ligt in het noorden van het eiland op 10 kilometer van Vathi aan een prachtige halvemaanvormige baai. Het is de meest toeristische en pittoreske vakantiebestemming van Samos. Vroeger was Kokkari beroemd vanwege zijn druiven en pompoenen ook wel het “goud” genoemd. Een bekend gezegde luidt dan ook “Zoek je Kokkariaans goud” als iemand zeurt dat hij geldgebrek heeft. In de buurt zijn mooie kiezelstranden waar men parasols en ligbedden kan huren en de zee is ideaal om te surfen.

Het achterland van Kokkari “Mana” is erg mooi. Er zijn wandelpaden, prachtige eeuwenoude bomen en op meerdere plaatsen vind je waterbronnen. Hier zijn ook de kassen waar orchideeën gekweekt worden. Deze worden door heel Griekenland verkocht. Iets verder langs de kust ligt het plaatsje Platanakia. Daar is het dal van de nachtegalen. Soms kun je ze zelfs echt horen zingen. ’s Avonds kun je in Kokkari uitgaan langs de boulevard. Meer over Kokkari

+ Lees meer- Lees minder

Meer Griekenland aanbiedingen


Samos tips

Terras in Ormos Marathokambos

Traditionele taverne in Ormos Marathokambos

Samos wijn en het wijnmuseum – uit de Griekse mythologie weten we dat Dionysos, de god van de wijn, de Samioten de wijnbouw leerde. Dit omdat ze hem geholpen hadden om de Amazonen te verslaan. Er zijn nu 4.000 wijnboeren op Samos en de wijnbouw beslaat 1.400 hectare. Vroeger waren er veel buitenlandse wijnhandelaren, maar de Samioten wilden de wijn in eigen hand houden. Hun succes is te danken aan het oprichten van wijncoöperaties op het eiland in 1934. Dat zijn er inmiddels 25 en alle wijnboeren op Samos zijn verplicht zich aan te sluiten. Er is een overkoepelende organisatie; de EOSS. De dagelijkse leiding hiervan is in handen van 130 personeelsleden. Meer informatie over wijsmaken kun je vinden in het Samos wijnmuseum, wat zich in Vathi bevindt.

Samos-stad (Vathi) – is de hoofdstad van Samos met een prachtig archeologisch museum en Byzantijns museum. In het archeologisch museum is de indrukwekkende vijf meter hoge marmeren Kouros bezienswaardig. Je kunt het archeologisch museum bezoeken van dinsdag tot en met zondag. De benedenstad met zijn uitgebreide bazar is voornamelijk gericht op de toeristen. Veel rustiger is het in de traditionele wijk Ano Vathy (het oude Vathy).

Heraion – is een belangrijk heiligdom aan de kust bij Pythagorion. Er staat nog één zuil van bijna acht meter hoog overeind. De funderingen van een basiliek uit de 5e eeuw liggen ten oosten van de grote tempel. Het Heraion is dagelijks te bezoeken tijdens je vakantie Meer over Heraion

Efpalineio Orygma – is een 1.040 meter lang aquaduct (tunnel). Je kunt de helft van het aquaduct bezichtigen en inlopen. Bezoeken kan van dinsdag tot en met zondag.

Dal van de nachtegalen – al in de namiddag hoor je in het bos en in het rivierdal bij Platanakia het melodieuze gezang van de nachtegalen. Een prachtig stukje natuur op Samos en zeker in het voor- en naseizoen is het hier heerlijk rustig en kun je genieten van de watervallen en mooie natuurwandelingen maken. Meer over het Dal van de Nachtegalen

+ Lees meer- Lees minder

Samos bezienswaardigheden

Limnionas beach in het zuiden van Samos

Fraaie Limnionas beach op Samos

Op Samos kun je veel bezichtigen tijdens je vakantie. Cultuur afwisselen met een middagje aan een fraai strand of omgekeerd. Kokkari en Pythagorion zijn een prima uitvalsbasis om Samos te ontdekken. Met een scooter of huurauto kun je zelf vrij eenvoudig overal op het Griekse eiland komen. Een andere mogelijkheid om de bezienswaardigheden zelf te bekijken zijn de excursies die op Samos worden aangeboden. Maak een boottochtje langs de schitterende kustlijn van Samos en ontdek de prachtige stranden en kleine baaitjes.

Wat je niet mag missen tijdens je verblijf of vakantie op Samos. De top 10 bezienswaardigheden van Samos is:

  1. Vathi – de hoofdstad met het archeologisch museum van Samos.
  2. Kokkari – fraaie badplaats, kiezelstranden en met schilderachtige landtong.
  3. Pythagorion – populaire badplaats met het standbeeld van Pythagoras.
  4. Heraion – archeologische vindplaats met ruïnes en Romeinse zuil.
  5. Efpalineio Orygma – het aquaduct met de beroemde tunnel.
  6. Platanakia – het prachtige dal van de Nachtegalen.
  7. Moni Spilianis – klooster met kerk in een grot gebouwd.
  8. Votsalakia – het mooiste strand van Samos.
  9. Vigla – het hoogste punt van het eiland op 1.433 meter.
  10. Marathokampos – bergdorp met een prachtige kerk.

Samos hoe te bereiken

Boulevard van Samos-stad

Wandelpromenade in Samos-stad

Samos heeft een internationaal vliegveld. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt ongeveer 3 uur en 25 minuten. De luchthaven (Samos Airport) heeft één landingsbaan en het vliegveld wordt door de International Air Transport Association (IATA) aangeduid met luchthavencode SMI. Je kunt verder vliegen naar Athene en Thessaloniki. Sky Express en Astra Airlines verbinden Samos met andere Griekse eilanden in de buurt, zoals Kalymnos en Kos.

Vanuit de haven van Samos-stad kun je met de veerboot varen naar o.a. de eilanden Chios, Patmos en Ikaria. Ook vanuit havenplaats Karlovasi vertrekken veerdiensten naar o.a. Fourni en Ikaria.

Samos stranden

Uitzicht op Potami beach

Potami beach in noorden van Samos

Samos staat bekend om zijn schilderachtige baaien met mooie inhammen en prachtige zand- of kiezelstranden. Het Mourtiastrand ligt 12 kilometer ten oosten van de hoofdstad en met een mooie natuur en helder zeewater is het een goede stek voor recreatievissers. Ook Livadaki is een mooie baai met een beach bar.

Ten oosten van Vathi, op negen kilometer, ligt het Kervelisstrand. Met vaak een kalme warmere zee en schaduw van bomen op het strand. Mooie hotels sieren hier de kustlijn met goede traditionele Griekse restaurants. Nog verder naar het oosten, op 13 kilometer van de stad, ligt het strand Poseidonia met veel hotels, tavernes en bars. Zeer geschikt strand voor gezinnen met kinderen. Fraai zijn hier ook de zuilen van de overblijfselen van twee oude tempels. Eentje gewijd aan de god Poseidon.

Psili Ammos ligt op 51 kilometer ten westen van Samos stad en is een kindvriendelijk zandstrand. Het is een van de weinige zandstranden op Samos. De zee loopt hier geleidelijk af en is daarmee een echt familie zandstrand. Bij de populaire badplaats Pythagorion ligt het langste strand van Samos en zelfs van de hele Egeïsche Zee. Meer over Psili Ammos beach

Potokaki loopt van Pythagorion naar Ireon. Je vindt hier veel kleine en grotere hotels en restaurants.Veel hiervan zijn kleine familiebedrijven en dus is de bediening en service goed. Marathokampos is een kilometers lang zandstrand met het Kerkisgebergte op de achtergrond en veel goede restaurants. Kies hier uit de vele water- en bergsporten en maak prachtige wandelingen door de natuur. Verderop liggen nog de mooie stranden van Votsalakia en Limnionas. Meer over Potokaki

Terras in bergdorp Manolates op Samos

Manolates in de bergen van Samos

Bij de vakantiebestemming Kokkari is het kiezelstrand Tsambou populair. Hier kun je door de bijna altijd zwakke tot matige wind goed windsurfen. Tsamadou en Lemonakia zijn ook mooie stranden dichter naar Vathi toe. Ook hier zijn goede hotels, restaurants en bars.

To Potami is een hartvormig strand bij Karlovasi in het noordwesten van het eiland. Iets boven Potami vind je de watervallen en een oude burcht van waaruit men vroeger de piraten in de gaten hield. Voor alle stranden op Samos geldt eigenlijk een prachtige zonsondergang.

De mooiste zandstranden van Samos zijn Psili Ammos, Poseidonia en Marathokampos. Minder georganiseerd en minder druk zijn de stranden van Mikro en Megalo Seitani. Deze stranden zijn alleen te voet te bereiken. De wandeling hiernaartoe is mooi. Blue Flag Beaches op Samos zijn onder andere Potokaki, Ireon en Pythagorion.

+ Lees meer- Lees minder

Samos lokale gerechten

Taverne in de bergen op Samos

Taverne met de Samiotische keuken

Samos heeft een rijke historie en was volgens de mythologie de geboorteplaats van Hera, Pythagoras en Aristarchus. Deze geschiedenis heeft bijgedragen aan de gastronomie van het Griekse eiland. Bijna vanzelfsprekend wordt de witte muskaatwijn, Samos Vin-Doux, gebruik in veel traditionele Samiotische gerechten. Ook courgette is een populair ingrediënt in de lokale keuken.

Makreel met azijn en muskaatwijn is een lokaal visgerecht. Als azijn gebruikt men ‘glykadia’; een lokale wat zoetere azijn die goed kan worden gecombineerd met muskaatwijn. Ook vind je cherry-tomaten, ui, champignons en spinazie terug in dit typisch Samiotische gerecht. Gefrituurde gcourgettebloemen met feta kun je tegenkomen als voorgerecht op Samos. Ook kun je dus, zoals al eerder geschreven, Bourekakia tegenkomen in een taverne of restaurant. Deze filorolletjes met gehakt zijn een typische mezede.

Een vegetarisch voorgerecht uit Samos is Yiaprakia. Dit lijkt op een dolmade, maar met mer verschillende groentes in plaats van rijst. Als hoofdgerecht serveert men wel stifado, maar dan gemaakt van octopus. Nagerechten zijn op Samos, net als op veel plaatsen in Griekenland, zoet. Denk aan bijvoorbeeld Samiotische Skaltsounia, Katimeria of Pasteli Baklava.

Samos wandelen

Lemonakia beach op Samos

Kiezelstrand van Lemonakia bij Kokkari

Samos heeft de meeste wandelroutes van alle Griekse eiland. In totaal maar liefst 40 verschillende met een totale lengte van 260 kilometer. En variërend van eenvoudig tot meer uitdagend. Het is daarom ook een zeer geschikte bestemming voor een wandelvakantie. De beste reistijd om te wandelen is van april tot juni en de maanden september en oktober. De zomermaanden zijn te warm.In het zuiden rondom Pythagorion vind je prachtige wandelpaden naar kleine bergdorpjes, windmolens en de hooglanden van Mitilini. Ook bergbeklimmen kan hier in verschillende moeilijkheidsgraden. In het zuidwesten van Samos bevindt zich de imposante en imponerende Kerkisberg van 1.440 meter hoog. De wilde natuur, tientallen grotten, olijfgaarden, wijngaarden en de uitzonderlijke flora en fauna leent zich zeer voor fraaie wandelingen.

De streek bij Karlovasi, vanaf de rivier tot aan het kleine en grote strand van Seitani, vormt een groot natuurgebied met watervallen en een woeste natuur. Tussen Karlovasi en Kokkari ligt het gebied Mana. Dit is een van de mooiste gebieden van Samos, waar je veel van de meer dan 1.500 soorten planten, die op het eiland groeien, vindt. Er is hier ook een zeer bekende orchideeënkwekerij.

Van Agios Konstantinos via Manolates naar Stavrinides kom je door een prachtige vallei met machtig hoge bomen en de vallei der Nachtegalen. Ook bij Kokkari zijn groene heuvels en schitterende dorpjes, die uitnodigen voor een mooie wandeling met prachtige vergezichten over zee.

Op Samos kun je in totaal 67 verschillende grotten ontdekken. Je vindt ze niet alleen in het Kerkis en Karavounis gebergte, maar ook langs de kust. Denk bijvoorbeeld aan Xafakia, Panagia Spiliani en de grot van Pythagoras.

+ Lees meer- Lees minder

Samos vakanties

Pythagorion gezellige vakantiebestemming op Samos

Vissersboot in Pythagorion

In 2022 arriveerden 32.410 Nederlanders op de luchthaven SMI. Een daling van 5,7% ten opzichte van 2019. Toen kwamen er namelijk 34.369 Nederlanders naar Samos voor een vliegvakantie. In 2018 bezochten 30.796 Nederlandse toeristen Samos. Een stijging van het aantal Nederlanders dat naar Samos op vakantie gaat met 11,6% en voor 2018 ten opzichte van 2017 met liefst 29,0%. Over het hele jaar 2017 brachten destijds 23.871 Nederlanders hun vakantie door op het Griekse eiland Samos. Op het totaal aantal toeristen dat naar Samos per vliegtuig gaat is dit voor 2019 14,6%, 2018 20,8% en voor 2017 16,8%. (Bron: INSETE Intelligence).

Samos is een groene en populaire vakantiebestemming in Griekenland. Het eiland kun je prima ontdekken met Sunweb. Ze bieden accommodaties aan passend bij jouw vakantiewensen. Deze accommodaties zijn onder andere te vinden in de populaire badplaatsen, zoals Pythagorion, Kokkari en Votsalakia.

Eliza was here heeft unieke kleine vakantieadresjes en je kunt Samos bezichtigen met een huurauto. De hotels en villa’s liggen buiten de drukke toeristische bestemmingen en hebben een zwembad en airconditioning.

TUI heeft een groot en breed aanbod met accommodaties op Samos. Ze liggen verspreid over het eiland en variëren van drie tot luxe vijfsterren hotels en appartementen.

Ross Holidays kent de bijzondere plekjes op Samos en bij hun boek je een vakantie dichtbij de Grieken. Appartementen wat rustiger gelegen, maar toch dichtbij de gezelligheid.

Last minute vakanties naar Samos vind je goedkoop, maar je keuze voor een specifieke accommodaties is dan minder groot. Voor de maanden mei, juni en september en oktober vind je eigenlijk altijd wel een voordelige last minute reis naar Samos.

+ Lees meer- Lees minder