Autoverhuur

  Een auto huren in Griekenland om een Grieks eiland of het Griekse vasteland te verkennen is een prima mogelijkheid. Je treft op vakantiebestemmingen lokale en ook internationaal bekende autoverhuurbedrijven aan. Deze laatste hebben meestal ook een kantoor op de internationale luchthavens. Om in Griekenland een auto te kunnen huren moet je minimaal 21 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een rijbewijs dat tenminste een jaar voor de eerste huurdag is afgegeven. Bij sommige autoverhuurbedrijven is de minimum leeftijd zelfs 23 jaar.

  Om een auto te huren op vakantie in Griekenland dien je 21 jaar zijn

  Het dragen van de veiligheidsgordel is ook in Griekenland verplicht. Er kunnen maximaal twee bestuurders worden opgegeven bij een autoverhuurbedrijf. Soms wordt deze tweede bestuurder tegen meerprijs op het contract gezet. Verder verschillen de verzekeringen die bij de prijs zijn inbegrepen per autoverhuurbedrijf. Bijvoorbeeld door het eigen risico of het afkopen hiervan. Let hier goed op bij het sluiten van het contract.

  Het is verstandig eerst naar de voorwaarden te vragen van het autoverhuurbedrijf, alvorens je een auto huurt. Omdat er helaas ook in Griekenland autoverhuurbedrijven zijn die als minder betrouwbaar omschreven kunnen worden, is het raadzaam om te huren bij bedrijven die door onafhankelijke personen of bedrijven aangeraden worden.

  Tip: bij Sunny Cars kun je voordelig een auto huren in Griekenland en heb je geen gedoe, omdat alle verzekeringen zijn inbegrepen, je geen eigen risico hebt en zelfs kunt kiezen om geen waarborg met je creditcard af te geven.

  foto album Griekenland vakantie

  Auto huren Griekenland via internet

  Auto huren op de Griekse eilanden

  Autoverhuur op Griekse eiland Santorini

  De meeste reisorganisaties of autoverhuurbedrijven op internet bieden de service aan om de auto al vanuit Nederland te huren en te laten klaarzetten bij aankomst op de luchthaven van je Griekse vakantiebestemming. Autoverhuurbedrijven op internet zijn vaak voordelig en hebben mogelijkheden voor diverse Griekse vakantiebestemmingen. Deze en internationaal bekende autoverhuurbedrijven zijn vaak 24 uur per dag bereikbaar en bieden een ongelimiteerd aantal kilometers aan bij de verhuurperiode. Bij kortere huurperioden, van één tot drie dagen, hoort weleens een maximum van 100 vrije kilometers per dag. Extra kilometers dienen meestal te worden betaald.

  Regels autoverhuur Griekenland

  Auto huren in Griekenland

  Auto huren op Samos

  In Griekenland rijden ze rechts net als in Nederland en België. De wegen zijn anders, vaak smaller en ’s nachts onverlicht. Ook de bewegwijzering laat in Griekenland nog al eens te wensen over. Zorg er dus voor dat je altijd een recente wegenkaart van je Griekse vakantiebestemming bij je hebt. Of op je mobiel Google Maps kunt aanzetten met routebegeleiding. De asfaltwegen zijn in Griekenland gladder en gevaarlijker. Je remweg is dus ook langer. Vooral na een flinke regenbui is het verstandig hier rekening mee te houden. Let op: op onverharde wegen is je huurauto vaak niet verzekerd. Ook een lekke band is standaard meestal niet meeverzekerd.

  Aanhangwagens, ongeacht hun gewicht, moeten worden voorzien van een eigen reminstallatie. Het maximaal toegestane alcoholpromillage in Griekenland is 0,5. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet op de voorbank vervoerd worden, maar op de achterbank. Overnachten in een voertuig (auto, caravan en camper) op een parkeerterrein langs de weg is overal in Griekenland verboden. Ook het telefoneren op appen achter het stuur is net als in Nederland in Griekenland verboden.

  Autohuur Griekenland tips

  Op de Griekse eilanden tref je, met uitzondering van Kreta, geen autosnelwegen aan. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is 50 km per uur en daarbuiten 80 km per uur, tenzij anders aangegeven. Op autosnelwegen geldt een maximumsnelheid van 100 of 120 kilometer per uur. Alleen rondom de grote steden in de ochtend- en avondspits kan het druk zijn in verkeer. Doorgaans valt het wel mee met de drukte. Tijdens de zomervakantie is het vooral druk in het weekend, als de Grieken zelf vaak vertier en afkoeling zoeken aan de stranden. Handig om te weten is dat de nationale radiozender ERA1 (91.5 FM) iedere dag om 7.30 uur een informatief bulletin uitzend in het Engels, Duits en Frans.

  autohuur Griekenland

  Een auto huren in Griekenland kun je al voor je op vakantie gaat regelen. Je kunt deze dan laten klaarzetten op de luchthaven van je Griekse vakantiebestemming. Een tip, want dan hoef je dan niet mee met bus langs al die andere accommodaties. Dan kun je zelf op je eigen tempo naar je appartement of hotel rijden.

  Tankstations staan vaak aangegeven op recente wegenkaarten en zijn tot laat in de avond geopend. Op zondagen zijn vrijwel alle tankstations in Griekenland gesloten. Het is op het vasteland en de Griekse eilanden nog steeds gebruikelijk dat de de pompbediende het tanken voor je regelt. Dit wordt gezien als service en je hoeft dus niet je auto uit. Benzine is in Griekenland dezelfde prijs als in Nederland en Belgie. Voor een liter Euro 95 betaal je ongeveer 1,80 euro.