Klimaat en weer Skiathos

  Skiathos is een groen Grieks eiland en ligt noordelijk op ongeveer dezelfde hoogte als het Ionische eiland Lefkas. Het klimaat van Skiathos is mild te noemen en typisch Mediterraan. Winters met vrij veel neerslag en vanaf april stabieler weer met een gemiddelde temperatuur van 20 graden en dagelijks zo’n acht uur zon.

  In mei en juni is het Griekse eiland mooi groen en staan veel bloemen en planten in bloei. Skiathos heeft niet alleen zon, zee en strand te bieden maar wist je dat er 24 wandelroutes te vinden zijn? De totale lengte van de wandelroutes bedraagt 175 kilometer en april, mei, juni en september zijn een goede reistijd om maar Skiathos op vakantie te gaan om te wandelen. Bekijk het weer op Skiathos voor de komende 10 dagen.

  In oktober is de zee met 22 C nog heerlijk warm op Skiathos

  Wist je dat de zeewatertemperatuur in oktober warmer is dan in juni bij Skiathos? De gemiddelde temperatuur van het zwemwater is in oktober nog 22 graden en in juni is dat 21 graden. De zee is het warmste in augustus en september met een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius. Heerlijk dus om in zee te zwemmen als je in Skiathos op vakantie bent.

  De minste neerslag valt in Skiathos in juli en augustus. Gemiddeld gezien valt er in de zomermaanden geen neerslag op het Griekse eiland. In mei zijn er twee dagen met regen, in juni één dag en september ook één dag volgens de gemiddelde cijfers en het klimaat.

  Skiathos foto album

  Weer Skiathos van april tot september

  Als je in april naar Skiathos op vakantie gaat moet je rekening houden met kans op neerslag. Gemiddeld regent het dan op zes dagen in die maand, maar daarentegen schijnt de zon al gemiddeld acht uur per dag. De zee is nog fris met 17 C, maar overdag wordt het gemiddeld warmer dan 20 C. April is een goede reismaand voor Skiathos als je houdt van rust en natuur.

  In mei staat het eiland Skiathos in bloei en alles is mooi groen. Het aantal dagen met neerslag neemt af en de zon schijnt gemiddeld negen uur per dag. Zwemmen in de zee is nog koud met 18 C, maar de temperatuur stijgt overdag naar 25 C. Na zonsondergang kan het fris zijn en neem als je op vakantie gaat in mei naar Skiathos een jasje of een trui mee met lange mouwen.

  Juni is vaak al een echte zomermaand op Skiathos. Overdag kan het al 30 C worden en ’s nachts is 20 graden ook niet ongebruikelijk. De zon schijnt met gemiddeld tien uur bijna de hele dag. De kans op regen is gering en gemiddeld beperkt tot één dag. In de zee is het met 21 C al aangenaam om te gaan zwemmen.

  Juli is een drukke vakantiemaand op Skiathos. Samen met augustus de drukste maanden qua toerisme op het eiland. Ook is juli de maand met de meeste zonuren, gemiddeld 12 uur per dag en is de gemiddelde dagtemperatuur 28 C. Overdag vaak temperaturen schommelend tussen de 29 en 34 graden en ’s nachts is de minimum temperatuur met zo’n 20 a 21 graden zwoel. Zwemmen in de zee is in juli geen probleem op Skiathos en het zeewater is meest rond 24 C.

  Augustus is de drukste vakantiemaand op Skiathos. De Grieken vieren in deze maand zelf ook vakantie. Tevens de warmste maand van het jaar op het Griekse eiland, met een gemiddelde dagtemperatuur van 29 C. Nog ietsje warmer dan in juli. De zon schijnt de hele dag 12 tot 13 uur en met regen hoef in je in augustus op Skiathos geen rekening te houden.

  September is een heerlijke nazomermaand op Skiathos. De drukte van de zomer is voorbij, maar de gemiddelde dagtemperatuur is met 26 C nog steeds zeer aangenaam. Zeker begin september kan de maximum temperatuur tot boven de 30 graden stijgen. De zee is met 24 C nog heerlijk warm en nodigt uit voor een duik.

  Temperatuur en het weer op Skiathos

  Gemiddelde temperaturen Minimum oC Overdag oC Maximum oC
  Januari 7,4 9,9 12,3
  Februari 7,4 10,1 12,7
  Maart 8,6 11,7 14,1
  April 11,4 15,0 17,7
  Mei 15,0 19,3 22,0
  Juni 19,3 23,8 26,3
  Juli 21,7 25,6 27,9
  Augustus 21,7 25,3 27,6
  September 18,8 22,2 24,7
  Oktober 15,5 18,3 20,8
  November 12,0 14,6 17,2
  December 9,1 11,6 13,9

  (Bron: HNMS voor weerstation Skyros)

  Meer Griekenland aanbiedingen