Klimaat en weer Thassos

  Thassos is één van de groenste Griekse eilanden. Naaldbomen groeien tot aan de kust. Honing van deze naaldbomen is een delicatesse en souvenir van het eiland. Het klimaat van Thassos is mild met natte winters en warme zonnige zomermaanden. De luchtvochtigheid is gedurende het hele jaar vrij hoog, zeker vergeleken met de Cycladen-eilanden. Bij een noordenwind in de wintermaanden januari en februari kan er weleens sneeuw vallen en de temperatuur lokaal even onder het vriespunt duiken. De warme zee in de winter zorgt dan snel weer voor de ommekeer en een winters tafereel is vaak van korte duur hier.

  Het groene eiland Thassos heeft een mild klimaat

  Thassos ligt grotendeels beschut tegen de wind. Als het waait is het eigenlijk nooit hard en meer een aangenaam briesje op een warme zomerdag. In april en mei staat het eiland in bloei en zijn buitenactiviteiten in trek. Dit is een goede reistijd voor wandelaars en natuurliefhebbers. Vanaf juni worden de dagen lang, met veel zonuren en stijgen de temperaturen overdag snel naar zomerse waarden. De luchtvochtigheid varieert het hele jaar door tussen de 63 en 69 procent.

  De zomers zijn warm, maar niet tropisch. Doordat Thassos een eiland is heeft de zee veel invloed op het klimaat. In de zomer heb je met deze zee altijd de nodige verkoeling langs de kust. In de groene bergachtige binnenlanden kan de temperatuur in de zomer gemakkelijk oplopen tot boven de 30 of zelfs 35 graden.

  Bekijk voor je op vakantie gaat naar Thassos het actuele weerbericht en de vooruitzichten voor over 10 dagen.

  foto album Thassos

  Neerslag en luchtvochtigheid Thassos

  De meeste neerslag valt in de maanden april, november en december. Gemiddeld zijn er dan 10 dagen per maand met enige neerslag. Neerslag in deze maanden is dan 52,0 tot 65,0 mm. Augustus e september zijn de maanden met de minste neerslag op Thassos. Voor zon, zee en strandliefhebbers de beste reistijd voor het Griekse eiland. Gemiddeld valt er 10 tot 17 mm neerslag in deze maanden verdeeld over vier tot vijf dagen. Ook januari is een droge maand op Thassos. In de periode van eind oktober tot en met maart waait het het hardste op het eiland.

  Temperatuur en het weer op Thassos

  Juli en augustus, de zomermaanden, zijn het warmste op Thassos. Overdag ligt de gemiddelde maximumtemperatuur dicht tegen de 30 graden aan. ’s Nachts koelt het in de maanden niet verder af dan 20 graden. Met als gevolg meerdere zwoele zomeravonden en -nachten. Het milde klimaat van Thassos zorgt dus voor heerlijke zomerdagen.

  De beste reistijd voor Thassos is afhanakelijk van het weer en natuurlijk wat je tijdens je vakantie wilt gaan doen. Voor een actieve vakantie zijn de maanden april en mei fijne reismaanden. Wandelaars kunnen goed in mei, juni en september naar Thassos reizen en als je wilt gaan voor zonneschijn dan zijn juni, juli en augustus je reismaanden.

  Gemiddelde temperaturen MinimumoC OverdagoC MaximumoC
  Januari 3,3 7,1 10,1
  Februari 4,8 9,1 11,3
  Maart 8,1 11,9 14,3
  April 9,6 13,9 16,8
  Mei 12,9 18,9 21,4
  Juni 17,0 23,0 26,8
  Juli 20,3 26,5 29,7
  Augustus 20,4 26,3 29,5
  September 16,4 22,4 25,9
  Oktober 12,1 17,7 21,5
  November 7,7 11,4 14,9
  December 4,9 8,8 11,6

  Bekijk alle aanbiedingen