Vakantie naar Karpathos

25 januari 2020 Bas Wanrooij

Op vakantie naar KarpathosOp vakantie naar Karpathos? Dit Griekse eiland is onderdeel van de Dodekanesos archipel. Het ligt op 2.577 kilometer vanaf Nederland en heeft daarmee de langste vliegafstand voor ons naar Griekenland. Het zuiden is vooral bekend om de mooie stranden en gezellige vakantiebestemmingen. In het noorden bezoekt men vooral het traditionele dorp Olympos.

Rechtstreeks reizen naar Karpathos kun je vanaf eind april tot en met half oktober. Door de ligging in het zuidoosten van de Egeïsche Zee zijn de dagen in de zomer lang met veel zonuren. Het eiland is vrij smal en van juni tot en met september valt er nauwelijks neerslag. Er is geen massatoerisme op Karpathos en een ideale bestemming voor een weekje relaxen in combinatie met een zon-, zee- en strandvakantie.

Mooiste stranden van Karpathos

De meeste mooie stranden van Karpathos liggen in het oosten en zuiden van het eiland. Voorbeelden zijn Diakoftis beach, Achata beach, Kira Panagia beach en Apella beach. Je kunt ze niet alleen met een huurauto bezoeken, maar er zijn ook dagexcursies vanuit Karpathos-stad naar de meeste van deze mooie stranden tijdens je vakantie.

Het uitzicht op bijvoorbeeld Apella beach is fraai. Hier groeien namelijk de naaldbomen tot aan de kustlijn en het groen geeft een mooi contrast het het witte zand en het azuurblauwe heldere zeewater.

Cultuursnuiven in het dorp Olympos

Bij een vakantie naar Karpathos mag een bezoek aan het traditionele bergdorp Olympos niet ontbreken. Het dorp is bereikbaar via de enige geasfalteerde weg naar naar het noorden door de bergen. Voor 1979 was het plaatsje alleen vanaf zee via de haven van Diafani bereikbaar. Deze mogelijkheid is er overigens nog steeds. Een prima alternatief voor een ritje met de huurauto is dus een boottochtje vanuit de hoofdstad. Kom alvast in de juiste stemming voor een reis met deze vakantie-aanbiedingen naar Karpathos.