Mylopotamos

Het strand van Mylopotamos, ook wel Milopotamos genoemd,  op Pilion is één van de bekendste stranden van het schiereiland. Een mooi zandstrand gelegen aan de Egeische kust. Eenvoudig te bereiken en de afstand vanaf Volos bedraagt 59 kilometer. Vanaf Tsagarada is het 8 kilometer rijden naar Mylopotamos en in de zomermaanden is er ook een busverbinding. De baai is vrij groot verborgen strandjes vind je aan de zuidzijde via een pad over de rotsen aan het strand en via de grot aan de noordzijde van Mylopotamos beach.

Mylopotamos beach is een fraai strand met taverne op Pilion

Een groep rotsen deelt Mylopotamos beach eigenlijk in tweeën. De rotsen zijn steil en het strand bestaat uit witte kiezelstenen. De weg van de parkeerplaats naar beneden is goed begaanbaar met een trap en armleuningen. Het is best een klim om van en naar het strand te gaan. Vanaf de trap heb je een prachtig uitzicht op het strand en de baai van Mylopotamos. Aan het strand is een taverne waar je wat kunt eten en drinken.

foto album

Mylopotamos stranden

Het strand van Mylopotamos is geen Blue Flag beach. Je hoeft je geen zorgen te maken over de kwaliteit van het strand en het zwemwater. Dat is hier dik in orde. Mylopotamos beach is goed georganiseerd en de foto’s van het strand pronken in verschillende internationale reismagazines ter promotie van Pilion of Griekenland.

De wind kan hier behoorlijk hard waaien vanaf de Egeische Zee. De grillige rotsen zijn ook grotendeels gevormd door de wind en het zeewater. Het strand van Myloptamos is een kindvriendelijk strand, maar het zeewater loopt hier wel snel af. Op het strand zijn genoeg mogelijkheden om tijdens je vakantie in de zomer de schaduw op te zoeken.

Meer Griekenland aanbiedingen