Aegiali

Aegiali heeft de tweede haven op het Griekse eiland Amorgos. Ormos, ook wel Yallos of Aegiali genoemd, is het centrale dorp, de haven en de vakantiebestemming. Het ligt in het noorden van Amorgos en staat bekend om de fraaie stranden hier in de omgeving. Aegiali was van origine een rustig vissersdorp, maar is uitgegroeid tot een gezellige badplaats in de afgelopen 30 jaar. Op de bergen langs de baai vind je de drie traditionele dorpen Potamos, Langada en Tholaria.

Aegiali op Amorgos heeft schitterende zandstranden

In deze drie traditionele dorpen kun je heerlijke Griekse gerechten eten in één van de kleine familie restaurants. Een andere tip is om hier wat te drinken in een kleine echte Griekse kafénion. Overnachten kun je hier trouwens ook. Je kunt een eenvoudige kamer huren en in Tholaria is een drie sterren hotel.

In Ormos (Aegiali) aan zee vind je de toeristische faciliteiten met veel hotels, pensions, appartementen en een kleine camping. Bovendien genoeg mogelijkheden om een auto of scooter te huren om het Griekse eiland te ontdekken. In het centrum en aan zee zijn meer dan voldoende restaurants, café’s en bars te vinden. Inkopen doen kun je in de supermarkten of diverse souvenirshops in Ormos.

foto album

Aegiali stranden

Aegiali beach is een groot en breedzandstrand bij het dorp Ormos. Op twee kilometer van Aegiali vind je een ander zandstrand Levrossos beach genaamd. In juli en augustus kun je het strand tevens bereiken per boot vanuit de haven Aegiali.

Psili Ammos is een ander mooi strand in de buurt. Het is een zandstrand met kleine kiezels en geliefd bij nudisten. Je kunt hier niet met de auto komen en zult het laatste stuk vanuit Levrossos beach, ongeveer een kwartier, moeten lopen. In juli en augustus vaart de boot naar Levrossos beach vanuit de haven van Aegiali beach ook door naar Psili Ammos beach.

Bij Agios Pavlos op vijf kilometer ten zuiden van Ormos (Aegiali) is een klein kiezelstrandje. Interessanter is het onbewoonde eiland Nikouria voor de kust. Vanuit Agios Pavlos varen kleine bootjes naar de twee kleine zandstranden op dit eiland.

Meer Griekenland aanbiedingen