Agios Pavlos

  Agios Pavlos is een dorpje in het noorden van Amorgos op vijf kilometer van de haven. Het ligt direct aan de kust langs de weg van Chora naar Aegiali. Het kiezelstrand ligt aan de landtong en kleurt parelwit bij het azuurblauwe zeewater. Voor toeristische voorzieningen als restaurants en supermarkten kun je naar Aegiali rijden.

  Agios Pavlos beach heeft een fraai kiezelstrand op de landtong

  In de zomermaanden kun je met een bootje naar de drie stranden van het eiland Nikouria varen voor de kust. Ze vertrekken elk half uur nabij de taverne. Dit eiland is geliefd bij snorkelaars en duikers. Op het kiezelstrand van Agios Pavlos worden ’s morgens yoga-lessen gegeven. Er is een beach bar met taverne en op het strand kun je ligbedden en parasols huren.

  De zeebodem loopt vrij snel af en is bedenkt met kiezels en stenen. Niet in het bijzonder geschikt voor families met kleine kinderen. Afhankelijk van de stroming en het seizoen kan het zeewater hier fris zijn. Alleen in juli en augustus is het hier wat drukker, maar in het voor- en naseizoen heb je het strand bijna voor jezelf.

  foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen