Nimborio

  Nimborio, ook wel Emporio genoemd, is de hoofdstad van het eiland Chalki. Het stadje ligt verscholen tegen de wind uit het noorden in het zuidoosten van het rotsachtige Griekse eiland. De pasteltinten van de statige herenhuizen vormen een gezellig en tegelijkertijd mondaine uitstraling. Een wandeling over de boulevard langs terrassen en winkeltjes is dan ook uitnodigend.

  Nomborio is het kleurrijke hoofdstadje van Chalki

  Nimborio is tevens de havenstad van Chalki. Het heeft frequente veerdiensten met o.a. Rhodos, Tilos, Kreta en Piraeus. Eigenijk is Nimborio het enige stadje op het eiland en heeft het buiten het hoogseizoen om zo’n 350 permanente inwoners. De Agios Nikolaos kerk is bezienswaardig, net als de klokkentoren die boven de oranje pannendaken van de herenhuizen uitsteekt.

  Op loopafstand ligt Ftenagia beach met een gelijknamige aan het strand grenzende taverne. Alternatief is het grotere en bredere Pondamos beach en ligt ten westen van Nimborio. Op een heuvel iets ten zuiden van het stadje pronken meerdere gerestaureerde windmolens. Je hebt bij de deze drie oude molens een mooi uitzicht op het stadje en de baai.

  Als je wilt overnachten op Chalki, is Nimborio de beste plaats om te verblijven. Aan of net achter de boulevard en haven. vind je appartementen, hotels en studio’s. In totaal zijn er ongeveer 200 bedden beschikbaar om te verhuren. Je kunt je dan ook voorstellen dat ’s zomers vooraf reserveren aan te raden is.

  foto album Chalki

  Meer Griekenland aanbiedingen