Van Rhodos naar Chalki

2 oktober 2020 Bas Wanrooij

Van Rhodos naar ChalkiJe kunt zowel georganiseerd als zelf een dagtocht regelen naar het eiland Chalki als je op Rhodos op vakantie bent. Vanuit de haven Kamiros Skala aan de westkust van Rhodos vertrekken in het hoogseizoen dagelijks veerdiensten naar Chalki. Ook in het voor- en naseizoen zijn er veerdiensten. Na een half uur tot drie kwartier varen ben je al in het hoofdstadje Nimborio. Geen massatoerisme en even terug in de tijd.

Dagelijkse veerdiensten Kamiros Skala naar Chalki

Er zijn meerdere rederijen met (dagelijkse) diensten. Alko Ferries vaart met Sebeco II in 30 minuten van Kamiros Skala naar Chalki. Alternatieven zijn de boten Nikos Express en Nissos Halki die ongeveer een uur á een uur en een kwartier nodig hebben voor de overtocht. Over het algemeen zijn de diensten in de ochtend (tussen 09.00 en 11.00 uur) voor vertrek vanaf Rhodos en aan het einde van de dag (tussen 16.00 en 17.15 uur) weer terug vanaf Chalki.

Vanuit Rhodos-stad kun je met het openbaar vervoer naar Kamieros Skala via Evangelismos. Deze diensten sluiten op elkaar aan. Met een huurauto is de reistijd van Rhodos-stad naar Kameiros Skala zo’n drie kwartier. Informeer goed naar de aankomst- en vertrektijden tijdens je verblijf op Rhodos, deze wisselen nog weleens per seizoen. Een retourtje op één dag kost ongeveer tien euro per persoon.

Gezellig dagje Chalki

Van Rhodos naar Chalki gezellige dagtochtGezellig is het hoofdstadje Nimborio. Langs de haven is een wandelboulevard met terrassen van diverse bars en typisch Griekse tavernes. Het wordt ook wel het zusje van Symi genoemd door dezelfde architectuur en gebruikte pasteltinten.

Voor een duik in zee maak je een wandeling naar Ftenagia beach of Kania beach met een taverne aan het strand. Het stadje zelf is bezienswaardig en een tip om door de smalle steegjes op zoek te gaan naar mooie uitzichtpunten.