Stavros

  Stravos, ook wel Stavros beach genoemd, is een fraai zandstrand op het schiereiland Akrotiri op het Griekse eiland Kreta. Het ligt op 19 kilometer rijden van de stad Chania en negen kilometer ten noordwesten van het vliegveld. Hier is een gedeelte van de film “Zorba de Griek” opgenomen. Het andere strand is groter en wordt Sunset beach genoemd.

  Op Stavros beach is een deel van Zorba de Griek opgenomen

  In Stavros vind de nodige accommodaties en tavernes meestal aan of in de buurt van het strand. Wandel naar de Lera grot voor een prachtig uitzicht op de baaien en verderop de stad. De baai van Stavros beach ligt verscholen tegen de wind en het zeewater loopt zeer geleidelijk af. De kwaliteit van het zwemwater is uitstekend en de baai en het strand zijn kindvriendelijk.

  In de zomer, met name in de weekenden, trekken locals uit de stad graag naar dit strand. Uitbaters van tavernes en restaurants maken graag gebruik van de filmlocatie en niet verwonderlijk is de benaming soms gelijk. Uitstapjes kun je maken naar de kloosters van Katholiko, Gouverneto en Agia Triada.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen