Klimaat en weer Corfu

  Het klimaat op het Ionische eiland Corfu is redelijk mild. Al kan het in de winter behoorlijk koud zijn als de wind waait vanaf het oosten of noordoosten. De luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het eiland mooi groen blijft en de temperatuur in de zomer altijd wat warmer aanvoelt.

  In augustus kan het overdag 35 graden worden op Corfu

  De warmste maanden op Corfu zijn van juni tot en met september. De maximum temperatuur kan in deze maanden de 35 graden halen en de minimum temperatuur daalt ’s nachts in augustus vaak niet  onder de 20 graden. In januari kan het soms een paar graden vriezen en ook sneeuw komt weleens voor. Afhankelijk van je vakantie is ook het reisadvies naar dit Griekse eiland.

  De beste reisperiode naar Corfu verschilt dus van het type vakantie dat je wilt gaan vieren. Ben je een natuurliefhebber of kom je voor een strandvakantie? Veel kan op Corfu met het klimaat en daarbij is het slechts twee en een half uur vliegen vanaf Nederland en België.

  Zeewatertemperatuur op Corfu

  In april starten de chartervluchten vanuit de Benelux naar Corfu en de meivakantie is een interessante reisperiode naar het Griekse eiland. Het zeewater is dan vaak nog wat fris met 18 á 19 graden. In mei warmt de zee snel op door de oplopende maximum temperaturen en de vele zonuren. Vanaf eind mei kun je prima zwemmen in de Ionische Zee bij Corfu.

  In juli en augustus loopt de temperatuur van het zeewater verder op en met name langs de oostkust van Corfu kan het zeewater dan 26 graden zijn. De open zee langs de westkust en de nodige wind zorgt ervoor dat het zwemwater hier altijd wat koeler is dan langs de oostkust. Maar niet minder aangenaam. Met 23 graden is het nog steeds heerlijk zwemmen in de zee. In september en zelfs in oktober is de zee nog lekker warm en als je dan op vakantie gaat naar Corfu kun je zeker nog in de zee zwemmen.

  Beste reistijd Corfu

  Het klimaat op Corfu zorgt ervoor dat het gen vakantiebestemming is om het hele jaar door te bezoeken. In de wintermaanden zijn de dorpen langs de kust vaak uitgestorven en is er alleen in en rondom Kerkyra wat te beleven. Op 9 januari 2013 werd een minimum temperatuur gemeten van 0,3 graden en dat was dan ook de koudste nacht van het jaar. Daarentegen werd op 21 januari 2013 een maximum temperatuur gemeten van 18,2 graden op Corfu.

  Februari is vaak de natste maand op Corfu en in 2013 viel er 238 mm regen. In januari viel er in dat jaar 185 mm neerslag. In juli en augustus is de kans op neerslag te verwaarlozen.

  Mei is een heerlijke reismaand voor Corfu. Het eiland staat in bloei, alles is mooi groen en het is nog niet zo druk met toeristen. Een prima reisperiode voor natuurliefhebbers of fanatieke wandelaars om de Corfu Trail te gaan lopen. In 2013 werd het op 2 mei al 29,2 graden bijvoorbeeld, maar normaal gesproken is het nog een paar graden koeler.

  Juli en augustus zijn de warmste maanden op Corfu en de beste periode als je een zonzekere vakantie zoekt. Op 4 augustus 2013 werd een maximum temperatuur gemeten van 36,2 graden. 20 juni was de warmste dag van die maand in 2013 en het werd op Corfu overdag toen 35,7 graden. In september komt de dagtemperatuur ook geregeld nog boven de 30 graden. In oktober en november werden in 2013 nog waardes op Corfu gemeten van 26,7 en 26,6 graden.

  Meer Griekenland aanbiedingen